Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

przejazd ul. Okrzei

29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Robert.Sadowski

Doświadczony

• Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 09:26

Tak sobie wczoraj rowerkami po mieście pojeździliśmy i zastanowił mnie przejazd ulicą Okrzei.
Na odcinku od Mielczarskiego do Narutowicza jest postawiony znak "Droga dla pieszych i rowerów". To chyba jakaś pomyłka.
Żaden kierujący pojazdami tego znaku nie respektuje. Jak przyjedzie ktoś obcy rowerkiem lub piechotką to się zdziwi.
Generalnie Okrzei jest cienko oznakowana od 1 maja do rynku. Ciężko zrozumieć jak ma się rowerzysta zachować. Gdzie jest ścieżka a gdzie się kończy?

A i jeszcze jedno. Przejazd deptakiem jednośladem to atrakcja niebywała. Dawno mnie tak nie wytrzęsło. Jak po starym bruku. Młodsi już nie pamiętają tego typu nawierzchni.
Pozdrawiam,
Robert
www.drzewapolski.pl

#2 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5202 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 11:36

No to właśnie zapamiętają :)
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#3 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2134 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 12:23

A figa :P Pamiętają, pamiętają. Moja ulica jeszcze kilka lat temu była brukowana :) Kurcze gdzie ja miałem rozum, żeby tego nie udokumentować?!?!?! Moja wina! Wracając do "ścieżki rowerowej" przy Okrzei. Jakaś kpina. Jadąc od rynku widoczny zakaz jazdy rowerów, brak widocznych znaków gdzie jest ta "ścieżka rowerowa", a jak ktoś już wie gdzie ona jest to i tak nią nie pojedzie bo zaparkowane są tam(na zakazie) samochody. Nawet jakby jakimś cudem samochodów tam nie było, to pośrodku tego traktu stoją słupy! :D Brawa dla wykonawcy i odbierającego tą inwestycję! Trzykrotne HIP HIP- HURA! :D :D :D
PS. Mam te zakazy trochę powyżej siodełka i jadę normalnie ulicą. Tylko czekam, aż mnie ktoś zatrzyma i będzie chciał ukarać mandatem!

#4 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5202 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 12:25

Mandatami. Jeden za złą jazdę, drugi za przeklinanie.

Użytkownik flower1973 edytował ten post 20 lipiec 2011 - 12:26

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#5 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2134 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 12:29

Wyświetl postUżytkownik flower1973 dnia 20 lipiec 2011 - 12:25 napisał

Mandatami. Jeden za złą jazdę, drugi za przeklinanie.

To niech mi wskażą którędy mam jechać :) Latać się jeszcze nie nauczyłem. :)

#6 grzesiek

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 12:36

Jak byk stoi zakaz zatrzymywania i postoju, dotyczy drogi, ścieżki, chodnika, pobocza i czego tylko. I Straż Miejska ani Policja nie lepi mandatów, nie holuje samochodów. Dlaczego? Czyżby bali sie ruszyć auta miejscowych "byznesmenów", to sa co dzień te same samochody, wiele z nich należy do właścicieli pobliskich sklepów.

#7 teqton

Doświadczony

• Użytkownik
  • 657 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 13:08

O przepraszam, moja zona w niedziele nieświadoma niebezpieczeństwa zaparkowała tam na chwilę auto i jak wróciła to Panowie z SM właśnie wypisywali zaproszenie i cykali zdjęcia :) Mówiła że wszystkich po kolei spisywali.

#8 gifts

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 15:30

Teqton, na ścieżce rowerowej od Maja do Narutowicza? :o
Oni chyba tylko pod fontannami lepią mandaty.
Albo w niedzielę jak nie ma tych co tam stoją non stop...

edit:
Wioślarz, nie masz się co kłócić z nimi, bo to, że oni stoją nie znaczy, że możesz łamać prawo... Nie dla panów z SM, bo sam jeżdżę środkiem niczym auto.
Chyba, że znasz komendanta :D

Użytkownik gifts edytował ten post 20 lipiec 2011 - 15:31

#9 Jagna

Forumowicz

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 15:48

Ja zapraszam SM na oś, wschód. Tam to dopiero ludzie parkują. Najczęściej 2 m przed przejsciem dla pieszych, albo tam gdzie parkują już auta a oni stanę jeszcze za zaparkowanymi autami. Przejechać sie nie da. Może jakiś zakaz trzeba postawić czy coś.Tylko patrzeć jak jakaś stłuczka tam będzie.

#10 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2134 postów

Napisano 20 lipiec 2011 - 20:11

Wyświetl postUżytkownik gifts dnia 20 lipiec 2011 - 15:30 napisał

Wioślarz, nie masz się co kłócić z nimi, bo to, że oni stoją nie znaczy, że możesz łamać prawo... Nie dla panów z SM, bo sam jeżdżę środkiem niczym auto.

No to niech mnie goniom :D łihaaaaa :P

#11 Robert.Sadowski

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 21 lipiec 2011 - 08:46

Odbiegliście mocno od tematu.
Pozdrawiam,
Robert
www.drzewapolski.pl

#12 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2134 postów

Napisano 21 lipiec 2011 - 10:17

Wyświetl postUżytkownik Robert.Sadowski dnia 21 lipiec 2011 - 08:46 napisał

Odbiegliście mocno od tematu.

Kto odbiegł? Kiedy? Cały czas mowa o jeździe rowerem po ul. Okrzei.....

#13 grzesiek

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 29 sierpień 2011 - 11:20

Dzisiaj na Okrzei stały samochody zaparkowane na ścieżce rowerowej, za znakiem "zakaz zatrzymywania i postoju". Około godziny 11,00 przejeżdzał tam samochód SM, powolutku, spokojnie, otwarte okna. Wskazałem straznikom te samochody i znak. Straznik pokiwał głową, że widzi i pojechali dalej. Jak SM tak ma działać to może lepiej rozwiązać. Choć z drugiej strony straznik ma komendanta powołanego przez prezydenta, więc prezydent ma do niego zaufanie. Prezydent jest z PO, musi słuchać miejscowego szefa partii, ten swojego szefa itd. I tu dochodzimy do samej góry, skoro premier co 2 dni mówi w tv, że nic nie może zrobić/zmienić to co sie dziwić straznikowi miejskiemu.

#14 CAM-VID

Szycha

• Administrator
  • 7967 postów

Napisano 29 sierpień 2011 - 11:32

Nie próbuj upolitycznić zwykłego lenistwa.

A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#15 gifts

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29 sierpień 2011 - 11:49

Ale on dobrze mówi.
Przecież po ojcu - strażniku lenistwo dziedziczą dzieci. Idą do szkoły i nic nie robią, a to też jak widać wina Tuska ;)
Dołączona grafika

#16 CAM-VID

Szycha

• Administrator
  • 7967 postów

Napisano 29 sierpień 2011 - 12:15

No i wojna japońsko-ruska to też wina Tuska !
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#17 Robert.Sadowski

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 29 sierpień 2011 - 13:05

Wyświetl postUżytkownik grzesiek dnia 29 sierpień 2011 - 11:20 napisał

Dzisiaj na Okrzei stały samochody zaparkowane na ścieżce rowerowej, za znakiem "zakaz zatrzymywania i postoju".

A czy znak "Droga dla pieszych i rowerów" nadal nie stoi po prawej stronie ścieżki?
Jeśli tak to tyczy się on jezdni i SM jechała nie prawidłowo. Dla mnie jak już wspominałem to oznakowanie jest nieprawidłowe.

[attachment=3852:Okrzei.jpg]

Użytkownik Robert.Sadowski edytował ten post 29 sierpień 2011 - 13:07

Pozdrawiam,
Robert
www.drzewapolski.pl

#18 grzesiek

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 29 sierpień 2011 - 16:19

Nie chciałem upolityczniać. Chodzi mi o ogólnonarodowy tumiwisizm na wszelkich stołkach z pensją z naszych podatków.

#19 Gość_turboneta

• Gość

Napisano 29 sierpień 2011 - 16:27

Strażnikom najwyraźniej nie chciało się pracować.
Trzeba tępić lenistwo w każdej formie bez względu na to czy ma miejsce w Straży Miejskiej, Policji czy w każdym innym miejscu!

#20 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 29 sierpień 2011 - 17:26

Zgłaszałem sprawę znaków i parkowania na ścieżce rowerowej na Okrzei wielokrotnie. Cały pic polega na tym, że od strony rynku nie ma znaków zatrzymywania się i postoju po lewej stronie drogi jadąc w kierunku 1 Maja i kierowca może się tłumaczyć, że zawrócił na tej ulicy jadąc od rynku i nie widział zakazu. Sprawa zgłaszana przeze mnie już z pół roku temu. Jak widać wszyscy mają to w d*pie. Po co było budować ścieżkę za grube miliony i teraz z niej nie korzystać? Zawieszenie dwóch znaków (bo tyle potrzeba) na istniejących słupkach to kwestia może 20 minut i by było po sprawie. Ale widocznie sklepikarze chcą parkować przed sklepami i urzędami i poszły naciski do UM, by tego nie zmieniać. Takie jest moje zdanie. Miał być deptak i ścieżka, a wyszło jak zwykle gówno.
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa