Użytkownik PiteRroN dnia 25 lipiec 2011 - 17:35 napisał
Jeśli jechała od Okrzei (deptakowej części)
No proszę cię

! Na skuśkę po przekątnej? ??
Użytkownik Czesio544 dnia 25 lipiec 2011 - 20:56 napisał
Art. 24.12.Kierujący rowerem może wyprzedzać inne niż rower powoli jadące pojazdy z ich prawej strony.
Pamiętam jak jeździłem samochodem w Niemczech. Każdy skręt w prawo był sporym stresem, bo tak jak teraz u nas z prawej może się czaić rowerzysta. I jestem za!, ale tam jednak są ścieżki rowerowe, a jak ich nie ma, to są dla rowerów wymalowanie pasy na jezdni ( tak jak bus pasy dla autobusów ) i każdy o tym pamięta. Prawe lusterko było dla mnie podstawą w jeździe. Nie wiem, czy jesteśmy już gotowi na takie unijne (bo to chyba z tej strony inicjatywa ) rewolucje. Całym sercem jestem za takimi innowacjami, ale nie mogą się one ograniczać chyba tylko do zmiany w kodeksie drogowym i cześć. Chyba potrzeba większych nakładów!

Choćby do wytyczenia tych pasów dla rowerzystów, bo na bezpieczne ścieżki rowerowe to nam przyjdzie poczekać ruski miesiąc.
Użytkownik jakarolcia1 dnia 25 lipiec 2011 - 13:50 napisał
Występuje w roli i pieszego i kierowcy.
Większość kierowców zieloną strzałkę traktuję jak pierwszeństwo przejazdu
Użytkownik kropka dnia 25 lipiec 2011 - 14:53 napisał
Wydaje mi się, że mimo wszystko mniejszość
A mnie się wydaje, że właśnie aby nie było takich dyskusji zielone strzałki kilka lat temu zlikwidowano. Pozostały tylko nieliczne, ale jakoś nikt tego nie zauważył.
Użytkownik Rafał edytował ten post 26 lipiec 2011 - 06:53