Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Czy to już koniec - 3,62 !!!!

39 odpowiedzi w tym temacie

#21 jakarolcia1

Forumowicz

• Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 13:31

A Ty to wnioskujesz na podstawie czego?
Jak brałam kredyt na mieszkanie to w zł rata była by 1400zł we frankach 600 to chyba uzasadniony wybór.
teraz jest 900zł
nie wrzucaj wszystkich do jednego worka Panie najmądrzejszy

#22 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4829 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 14:05

Wyświetl postUżytkownik jakarolcia1 dnia 06 sierpień 2011 - 13:31 napisał

nie wrzucaj wszystkich do jednego worka Panie najmądrzejszy

Ehh i po co ten stres? Po co ten atak personalny? Walcz ze mną na argumenty! Dołączona grafika :)

Jak brałam kredyt na mieszkanie to w zł rata była by 1400zł we frankach 600 to chyba uzasadniony wybór.
teraz jest 900zł

Brawo, to jest argument :)
Spójrz na, to z mojej strony - miesięcznie na racie byłaś 800zł do przodu (o, ile się nie mylę, a jak mylę, to możecie mnie poprawić 1400-600=800 ) A ostatnio napisałaś:

Wyświetl postUżytkownik jakarolcia1 dnia 02 sierpień 2011 - 23:50 napisał

W jakim banku masz kredyt?
W moim frank 3.81 :beksa:
nie mam już paznokci....

Nie mogłaś wpłacać te 600 bankowi, a 200zł na konto odkładać? Nie brałaś nigdy pod uwagę, że kurs może pójść do góry, bo hamburgerom będzie bardziej odwalać? (Hamburger - Amerykanin). Jeśli tak to nie dziw się, że ludzie tacy jak Ja, którzy ośmielają się myśleć, inaczej - tak samo uważam z powodzianami -, kto im kazał na terenach zalewowych się budować?Karolcia pamiętaj jedno - nie mam nic do osób z kredytami w frankach, po prostu mnie dziwią ich nerwy -, zwłaszcza że jak sama napisałaś - teraz płacisz 900zł, a to nadal mniej niż 1400.

A Ty to wnioskujesz na podstawie czego?

Ale o chodzi z tym pytaniem, bo nie wiem czego ono dotyczy Dołączona grafika
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#23 jakarolcia1

Forumowicz

• Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 14:21

bo dla takich ludzi jak ty wszystko jest proste i oczywiste.Złote rady.
Nie mam zamiaru udowadniać swojej racji bo za bardzo musiałabym opisać siebie,odsłonić duszę opowiadać o życiu,chorobie..Po co?
Znam takie przypadki jak ty.Na każdy argument miałbyś kontrargument.
Poza tym ja musiałam się szybko wyprowadzić 50 m2.7 osób dorosłych i dziecko.Nasz "pokój" miał 5m2 był wydzielony z innego większego pokoju.Za ściane służyła szafa a drzwi nie było-kiepskie warunki dla młodego małżeństwa z małym dzieckiem.
To wszystko wpłynęło na szybkość decyzji.
Gdybym miała z czego odkładać to bym odkładała.Tyle w temacie.

#24 Rogacz

• Support
  • 4829 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 14:28

Mi też się wiele razy noga powinęła i powinie. W końcu zrozumiałem że mnie nie stać na robienie czegoś na szybko bo 3x więcej za to płacę. Dlatego podchodzę do problemu jak podchodzę, aczkolwiek nie martw się. Gdybym był w takiej sytuacji jak Ty postąpiłbym tak samo - to jedyne wyjście.
PS: Nie martw się :) Frank spadnie bo inaczej Szwajcaria się zadusi :) Głowa do góry :)
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#25 jakarolcia1

Forumowicz

• Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 14:52

i ta wiara daje jeszcze nam kredytobiorcą siłę:)

#26 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2414 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 16:03

Cytat

PS: Nie martw się :) Frank spadnie bo inaczej Szwajcaria się zadusi :) Głowa do góry :)

Narazie wszystko wskazuje na to, że jeszcze podskoczy i kilka miesięcy bedzie się trzymał ;) Euro tez będzie delikatnie szło w górę. Obniżony rating w USA nie wróży dobrze.

#27 strashak

Forumowicz

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 06 sierpień 2011 - 19:56

Wyświetl postUżytkownik PiteRroN dnia 06 sierpień 2011 - 16:03 napisał

Narazie wszystko wskazuje na to, że jeszcze podskoczy i kilka miesięcy bedzie się trzymał ;) Euro tez będzie delikatnie szło w górę. Obniżony rating w USA nie wróży dobrze.

Kolejna przecena w poniedziałek i atak kolejnych szczytów franka, złota no i "złota dla ubogich". Pożar szybko zgaśnie, ale to tylko moje zdanie.
Dołączona grafika

#28 snk2000

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 11 sierpień 2011 - 08:57

Wyświetl postUżytkownik PiteRroN dnia 06 sierpień 2011 - 16:03 napisał

nie podskoczy, aktualnie przegiął i teraz cofka

#29 CAM-VID

Szycha

• Administrator
  • 7967 postów

Napisano 11 sierpień 2011 - 09:56

nooo...wczoraj było już 4,1. Ten Frank to w ogóle jakiś głupi jest. Skoczyłby do 5 PLN, Pb 95 do 6 PLN i byłby spokój na pół roku.
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#30 jakarolcia1

Forumowicz

• Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 11 sierpień 2011 - 11:16

4,25 :burnout02:

#31 PiteRroN

• Moderator
  • 2414 postów

Napisano 11 sierpień 2011 - 17:15

Wyświetl postUżytkownik CAM-VID dnia 11 sierpień 2011 - 09:56 napisał

...Pb 95 do 6 PLN i byłby spokój na pół roku.

ooo i tu mała ciekawostka :P Giełda leci na łeb, cena baryłki spadła sporo a benzyna zamiast tanieć podobno ma być jeszcze droższa ... nie dość, że połowa jej ceny to podatki wszelkiej maści to moze jeszcze opłatę klimatyczną jej dorzucą bo lipiec był deszczowy ?!? masakra (#@%&#)

#32 strashak

Forumowicz

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 11 sierpień 2011 - 17:24

Wyświetl postUżytkownik PiteRroN dnia 11 sierpień 2011 - 17:15 napisał

ooo i tu mała ciekawostka :P Giełda leci na łeb, cena baryłki spadła sporo a benzyna zamiast tanieć podobno ma być jeszcze droższa ... nie dość, że połowa jej ceny to podatki wszelkiej maści to moze jeszcze opłatę klimatyczną jej dorzucą bo lipiec był deszczowy ?!? masakra (#@%&#)

Giełda leci??? Dziś myślę, że to właśnie "pociąg ruszył na północ". Wskoczyłem szczęściem do niego i się jutro a raczej dziś w nocy na USA wyjaśni czy nie za wcześnie ten kierunek obraliśmy:)) Myślę, że balon pod tytułem frank powoli będzie pękał.

Użytkownik strashak edytował ten post 11 sierpień 2011 - 17:25

Dołączona grafika

#33 PiteRroN

• Moderator
  • 2414 postów

Napisano 12 sierpień 2011 - 19:50

Ja sie zastanawiałem czy jeszcze nie poczekać na jakieś 10% w dół ale też zaryzykowałem :P i o dziwo się ruszyło wczesniej niż sądziłem :)

#34 jakarolcia1

Forumowicz

• Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 13 sierpień 2011 - 11:47

3.99 spada!!huuura.mam nadzieje,że utrzyma tę tendencję:)

#35 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5202 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 09:11

Dla tych co śledzą proponuję obejrzeć co się przed chwilą stało na franciszku. To się nazywa "wodospad".
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#36 robuloc

Doświadczony

• Użytkownik
  • 553 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:09

bank szwajcarii powiazal franka z euro.....

#37 Gość_Łukasz Kalata

• Gość

Napisano 06 wrzesień 2011 - 11:47

Teraz juro idzie w górę :(

#38 ElPrincipito

Doświadczony

• Użytkownik
  • 701 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 18:22

A ja przezornie kase zabrałem z konta podczas górki i po miesiacu przewalutowało nie po 4 z hakiem a po 3,6... Do niewtajemniczonych. Jęczą na Franka ci co mają budżet pod kreskę i ci co brali kredyty we frankach jak frank był po 1,92... Większość lamentujących i tak nadal płaci tańsza ratę niż ten sam kredyt w PLN bo oprocentowanie na franku teraz jest bliskie 0... No moze teraz mi się zrównało... Dla mnie To co się dzieje obecnie to spekulaje.
Podstawowym pytaniem dla nas jes pytanie co z Grecją, Hiszpanią i Portugalią.
Niedawno Merkel w sprawie umożenia długu Grecji przytoczyła cytat z Woodego Alena. Co pan sądzi o śmierci? Zdecydowanie się sprzeciwiam!...
Pamiętajcie, drogie dziatki,
Nie żartować z ojca, matki,
Bo paraliż postępowy,
Najzacniejsze trafia głowy.
"Dziadzio", T. Boy-Żeleński

#39 Rogacz

• Support
  • 4829 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 21:31

@ELP - dziwisz się? Darmozjadom darować? Niech odpracują te swoje sjesty.
---------
Dołączona grafika
---------

#40 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 672 postów

Napisano 07 wrzesień 2011 - 08:12

Osobiście mam teraz dylemat :(
Mam zatrudnionych pięciu regionalnych kierowników z których dwóch, dzięki genialnej polityce prowadzonej przez naszego kochanego premiera zwolnić będę musiał.
Z jednej strony żal mi tych obciążonych kredytem ale nie za bardzo za "ten żal" chciałbym karać tych rozsądniejszych co się w tą pułapkę nie załapali.

Kogo zwolnić ?
Kredytowców co i tak zarobione pieniądze zagranicznym bankom będą zanosili czy też tych którzy swoimi zarobkami naszą gospodarkę będą podtrzymywali ?
Ot zagwozdka ;)
Ja mam fizjonomię brzydką, język niewyjściowy a i szujowaty jestem