Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
Obwodnica
Napisano 02 wrzesień 2011 - 11:12
Teren do budowy znacznie trudniejszy niż w Żyrardowie.Budowę tej 35 km obwodnicy zaczęto w 2008r. Skończono, oddano do użytku.
Można jezdzic - za darmo. Zadzwoniłam do znajomych z Wrocławia. Obwodnicę wybudowała GDDKiA., ale determinacja, działania władz
tj. prezydenta miasta, radnych były wielkie. Potrafili walczyc o te drogę. Czyli o dobro miasta i mieszkańców.
Pisząc to mam na mysli obwodnice naszego miasta a raczej jej brak. Tragedia miasta trwa. Przejechanie w dzien roboczy z Korytowa do
Wiskitek to godzina. Przebicie się z jednej strony miasta na druga - tragedia. 14km obwodnicy przez ponad 2.5 roku nie da się u nas wybudowac
Tak naprawde nie wiadomo co nasze władze w tej materii zrobiły. Pisemka piszą do GDDKiA? czy coś wiecej?
Nadmieniam, że wg badań GDDKiA przez Żyrardów przejeżdża na dobę ok. 20.000 TIR-ów i ok. 10.000 aut osobowych.
Przez Wrocław tyle nie jedzie. Dane łatwo sprawdzic na odpowiednich stronach. Czy nic kompletnie w tym zapyziałym
mieście nie da się zrobic? czy niechce sie robic?
Czy zamiast kłaśc duże kwoty w zmarnowanie ul. Okrzei nie lepiej było za te pieniądze wybudowac dodatkowy przejazd
z jednej na drugą stronę miasta? przejazd pod małym tunelem, wąskim, ze złą widocznością, zapchanym - to paranoja.
Nadmieniam, że remont tunelu przeprowadzony w ub. roku i obecnie naprawa przejśc to zasługa GDDKiA.
No, rozpisałam się. I jeszcze jedno. Zapraszam do zakupu np. wykładziny w Komforcie. Gdzie zaparkujecie?
Nie łamiąc przepisów. Bedziecie targac ten nabytek na plecach jak wielbłądy, kawał drogi bo mnie dało sie zarkowac dopiero koło
Lidla.
Napisano 02 wrzesień 2011 - 12:44
Użytkownik Kasandra dnia 02 wrzesień 2011 - 11:12 napisał
tj. prezydenta miasta, radnych były wielkie. Potrafili walczyc o te drogę. Czyli o dobro miasta i mieszkańców.
Pisząc to mam na myśli obwodnice naszego miasta a raczej jej brak.
Może warto by było napisać na czym ta walka polegała. Czy zakładnikami były rodziny budowlańców tej obwodnicy Wrocławia.
Napisano 02 wrzesień 2011 - 18:52
Osiem kloszy, tylko nie płacz proszę
I na tym samym blogu pochwała anonimowego prawnika, który wykopał Chińczyków z A2:
W obronie Grabarczyka
Użytkownik boge edytował ten post 02 wrzesień 2011 - 18:53
Napisano 02 wrzesień 2011 - 21:07
Napisano 03 wrzesień 2011 - 01:13
Cytat
Czy "bezpłatna" znaczy "bezpłatna dla wszystkich"? Czy jest gdzieś zapisane w słowniku takie znaczenie tego słowa? Nie. Skoro więc premier Tusk zapowiedział, że obwodnica wokół Wrocławia będzie bezpłatna, niech nikt się nie czepia, że dla ciężarówek będzie płatna. Większość samochodów, które jeżdżą po drogach to samochody osobowe. I już. (...)
Co to znaczy dla mieszkańców Wrocławia? Dokładnie tyle, że właściciele firm transportowych mogą kazać swoim kierowcom zaoszczędzić i jeździć po bezpłatnych drogach przez miasto. I tym samym Wrocław dalej będzie się korkował, a sznury tirów będą się pchać do środka miasta.
A swoją drogą...
Cytat
I co po co spoty? W ramach taniego państwa samo się zespotuje.
Napisano 05 wrzesień 2011 - 13:19
Nie łamiąc przepisów. Bedziecie targac ten nabytek na plecach jak wielbłądy, kawał drogi bo mnie dało sie zarkowac dopiero koło
Lidla.
W sklepie na Skrowaczewskiego " Twoja podłoga" parkuję pod samym sklepem ,nie dźwigam ani paneli ,ani wykładziny, a nawet dywanu a czasem rabacik dostanę .
I nieważne co w twym życiu się stanie Musisz odnaleźć swoją drogę .......w tym bałaganie
Napisano 05 wrzesień 2011 - 14:17
Użytkownik Judyta dnia 05 wrzesień 2011 - 13:19 napisał
Ale to tylko znane i szanowane osobistości mają takie wtyki i ludzi od wszystkiego
Napisano 05 wrzesień 2011 - 15:00
Lidla.
Szukaj dalej.
#20 Gość_turboneta
Napisano 18 listopad 2011 - 12:00
Użytkownik mart dnia 17 listopad 2011 - 19:52 napisał
A może jakaś blokada ? By naszych zagranicznych Wykonawców przekonać do pracy na 3 zmiany ?
Tak. Zablokować wypłaty i powiedzieć, że dostaną kasę jak skończą.
https://fbcdn-sphoto...251413805_n.jpg