Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Obwodnica

• Nie możesz odpowiedzieć
95 odpowiedzi w tym temacie

#81 Gość_Czesio544

• Gość

Napisano 12 luty 2012 - 23:17

Użytkownik eltom dnia 11 luty 2012 - 19:54 napisał

I GDDKiA tak sobie wymyśliło, że walną sobie akurat tu obwodnicę.

Ależ skąd kochany eltomie !!! Przecież wiadomo, że to prezydent (nie Wilk) osobiście szedł z patykiem i rysował gdzie ma trasa przebiegać :P

#82 Rencista.

Weteran

• Użytkownik
  • 3224 postów

Napisano 13 luty 2012 - 00:11

Mówiąc szczerze, to głównie dzięki protestom mieszkańców, GDDKiA, tak sobie wymyśliła, że dla własnego spokoju i dobrego samopoczucia, obwodnica dla miasta Żyrardowa powinna powstać i się buduje.

#83 ElPrincipito

Doświadczony

• Użytkownik
  • 701 postów

Napisano 13 luty 2012 - 10:47

A że w naszym kraju istnieje durne prawo dotyczące przetargów i wygrywają najtańsi, to mamy bałagan z tanimi chińskimi odcinkami, które na gwałtu rety mają być zrobione do maja 2012, więc wszystkie okoliczne inwestycje drogowe Gdaki sa ociągane jak to tylko możliwe, bo drogi buduje ciężki sprzęt i to jest podstawowy "spowalniacz" każdej budowy(jezeli z papierami i kasą jest wszystko w porządku). To jest podstawowa przyczyna opóźnienia, drugą jest ta felerna folia.
Już to pisałem... prezydent Żyrardowa może conajwyżej pochodzić po "zebrze", ale że jest z obozu rządzącego to tego robić nie będzie... Tyle w tym temacie...

Priorytetem dla rządu jest A2 i wszystkie ręce na pokład...

Można to podciągac pod nieudolność ekipy rządzącej lub pod kryzys - jak kto woli - ale fakt jest faktem i niema się co złościć na słońce, ze świeci :P
Peru oczywiście :D
Pamiętajcie, drogie dziatki,
Nie żartować z ojca, matki,
Bo paraliż postępowy,
Najzacniejsze trafia głowy.
"Dziadzio", T. Boy-Żeleński

#84 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 973 postów

Napisano 14 luty 2012 - 09:09

Użytkownik Rencista. dnia 13 luty 2012 - 00:11 napisał

Mówiąc szczerze, to głównie dzięki protestom mieszkańców, GDDKiA, tak sobie wymyśliła, że dla własnego spokoju i dobrego samopoczucia, obwodnica dla miasta Żyrardowa powinna powstać i się buduje.

Tylko, że wtedy protestujący i ci, którzy też działali na rzecz budowy obwodnicy, są teraz bardzo niemile widziani przez Wilka. Skoro tak bardzo chce zawłaszczyć sobie ten sukces to niech teraz za ten "sukces" odpowiada (wspólnie razem z "gdaką").

#85 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3207 postów

Napisano 14 luty 2012 - 11:02

A ja jestem zadowolony :) protestowałem,blokowałem wraz z przyjaciółmi i nikt nam tego nie zabierze :).Mam nadzieję,że na oficjalne otwarcie nas zaproszą i to będzie miły gest ze strony UM :)
Naród który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.
/J.Piłsudski/

#86 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 973 postów

Napisano 14 luty 2012 - 13:06

Użytkownik brian dnia 14 luty 2012 - 11:02 napisał

A ja jestem zadowolony :) protestowałem,blokowałem wraz z przyjaciółmi i nikt nam tego nie zabierze :).Mam nadzieję,że na oficjalne otwarcie nas zaproszą i to będzie miły gest ze strony UM :)

A na otwarcie budowy ciebie zaprosili? Oczywiście to wcale nie musi oznaczać, że teraz Wilk i jego przyboczni nie pójdą PO rozum do głowy i zaproszą by podzielić się własnym sukcesem...

#87 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3207 postów

Napisano 14 luty 2012 - 14:30

Nie musieli bo Drużyna Władców Pasów Drogowych(patrz-blokowników dróg ;) ) sama wbiła tablice przy obwodnicy co by o Nas nikt nie zapomniał to tak na marginesie-wypada śledzic temat zanim się coś napisze :) .A jak nie to się sami zaprosimy z Fajną oprawą Wizualną tej uroczystości ;)
Naród który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.
/J.Piłsudski/

#88 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 973 postów

Napisano 14 luty 2012 - 16:26

Użytkownik brian dnia 14 luty 2012 - 14:30 napisał

tak na marginesie-wypada śledzic temat zanim się coś napisze

Ależ śledzę. Dlatego nie chodziło mi o otwarcie dzień wcześniej, ale te oficjalne z dodatkowym autobusem urzędników miejskich.

#89 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3207 postów

Napisano 14 luty 2012 - 20:02

Dla Nas widocznie nie było w nim miejsca ;) osobiście bardziej sobie cenię otwarcie dzień wcześniej w gronie przyjaciół :) (choć mnie nie było ...grypka ) :)
/J.Piłsudski/

#90 Kasandra

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 18 luty 2012 - 10:57

Z dnia 18.02.2012r

http://wiadomosci.on...-wiadomosc.html

#91 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 973 postów

Napisano 22 luty 2012 - 09:13

Szerzej na temat tego spotkania można znaleźć w ŻŻ. Opis zachowania przedstawicieli GDDKiA wyraźnie pokazuje, że naszą obwodnicę czekają bardzo poważne problemy. Starosta zapowiedział złożenie zawiadomienia do prokuratury a urzędnicy odpowiedzialni za budowę obwodnicy umywają ręce. Wydaje się, że jak nie wiadomo o co chodzi (z tymi dziennikarzami i nagrywaniem), to chodzi zapewne o pieniądze - a konkretnie o brak pieniędzy na naszą obwodnicę. Ciekawe jak w tym wszystkim zachowa się prezydent Wilk - czy złoży doniesienie do prokuratury razem ze starostą na swoich "zwierzchników" czy też obwodnica okaże się ważniejsza?

#92 Kasandra

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 08:04

W dniu dziejszym na drodze nr. 50, pomiedzy Grójcem a Żyrardowem, TIR staranował auto osobowe. Skodę. Zginęły 2 osoby.U nas też były wypadki
smiertelne z udziałem TIR-ów.I DZIEKI BOGU NA RAZIE NIE MA! Wiadomośc ta jest dla pp. Zawadzkiego i Szustakiewicza by, wyimaginowana woda, nie uderzała do głów.

#93 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2414 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 09:08

To nie jest wyimaginowana woda tylko ta, którą całe miasto ma w kranach. Równie dobrze mogę powiedzieć, że wypadki są wyimaginowane, bo od wczoraj siedzę w domu i żadnego nie widziałem.... :eusa_wall:

#94 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 973 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 09:10

Użytkownik Kasandra dnia 29 marzec 2012 - 08:04 napisał

Wiadomośc ta jest dla pp. Zawadzkiego i Szustakiewicza by, wyimaginowana woda, nie uderzała do głów.

Nie wiedziałem, że to starosta razem ze swoim urzędnikiem Zawadzkim układali folię...

#95 ElPrincipito

Doświadczony

• Użytkownik
  • 701 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 12:17

Użytkownik Kasandra dnia 29 marzec 2012 - 08:04 napisał

W dniu dziejszym na drodze nr. 50, pomiedzy Grójcem a Żyrardowem, TIR staranował auto osobowe. Skodę. Zginęły 2 osoby.U nas też były wypadki
smiertelne z udziałem TIR-ów.I DZIEKI BOGU NA RAZIE NIE MA! Wiadomośc ta jest dla pp. Zawadzkiego i Szustakiewicza by, wyimaginowana woda, nie uderzała do głów.

Jak się tobie jasno i prosto mówi, ze woda ma być bezpieczna to biadolisz bo cie może ciągnik siodłowy potracić jak podczas powrotu od koleżanki będzie mocno wiało i wtargniesz na ulicę.

Wiesz co moze byś tak usiadła spokojnie i pomyślała np. na temat tego co się będzie działo jak np. cysterna z no niech będzie amoniakiem wywróci się własnie w tamtym rejonie... może być chlor i inne takie... Tak tylko na spokonie... co jest gorsze... miesiąc w tę czy tamtą, czy coś co będzie działało przez następne paredziesiąt lat będzie spartolone.

To ze teraz coś takiego może się stać - może... dlatego budują obwodnice. Właśnie po to, aby ten ruch BEZPIECZNIE wyprowadzić poza miasto. Skoro mamy rozum i potrafimy przewidzieć jakieś sytuacje to chyba powinniśmy być przeciwko nim zabezpieczenie jeżeli to nie sprawia jakiś niewiarygodnych problemów i kosztów. Moim zdaniem położenie kawałka folii to nie jest budowanie obrony przeciw kometom i asteroidom, żeby sobie z tym zwykły budowlaniec nie poradził... a skoro istnieje domniemanie, że sobie nie radzi to niech to prokuratura zbada, i podejmie odpowiednie kroki - o umorzeniu postępowania lub rozpoczęciu...

A takie czcze gadanie z twojej strony - może rzeczywiście jesteś zaangażowana w to emocjonalnie przez koleżankę, ale mi bliżej do stwierdzenia, ze pracujesz w GDDKiA :P i płacą ci za podburzanie opinii publicznej przeciwko pozwowi... :P
Pamiętajcie, drogie dziatki,
Nie żartować z ojca, matki,
Bo paraliż postępowy,
Najzacniejsze trafia głowy.
"Dziadzio", T. Boy-Żeleński

#96 Kadmos

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 12:38

Nie ma co tej Pani tłumaczyć i liczyć na merytoryczną dyskusję z jej strony, bo jako przedstawiciel nie merytorycznego pieniacza, będzie spamowała swoją twórczością, bez odpowiedzi na pytania i uczestnictwa w dyskusji. Ja postanowiłem, że na kolejne teksty tej Pani nie będę reagował dopóki nie odpowie mi na moje pytania, które gdzieś w innych tematach gdzie podobne teksty jej były zamieszczałem.