Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Nowa Galeria w Żyrardowie

galeria handlowa baza pks centrum handlowe

22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_Łukasz Kalata

• Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 12:18

Nie wiem, czy bym już temat o nowo powstającej galerii handlowej w Żyrardowie. Otóż nowa galeria powstaje na terenie dawnej bazy PKS.

Szczegóły ze strony inwestora:

http://www.elbfonds-...rdow_offer.html

Swoją drogą jestem ciekawy jakiego konkretnie typu sklepy tam powstaną. Osobiście po raz kolejny podkreślam brak marketu budowlanego i mam nadzieję, że może w tej galerii taki powstanie. Może ktoś ma już jakieś przecieki, jakie marki będą się tam znajdować? :)

#2 Gość_turboneta

• Topic Starter
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 12:26

Eeeee.... myślałam, że prawdziwa galeria i już się ucieszyłam, a tu handlowa....
Swoją drogą to nie mam pojęcia dlaczego obiekty handlowe nazywa się galeriami.

#3 lucucello

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 12:57

będzie budowlany, nie wiem jaki ale budowlany:) w PUP są ogłoszenia o wolnych miejscach pracy właśnie w markecie budowlanym:)

#4 Gość_Łukasz Kalata

• Topic Starter
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 12:58

Są ogłoszenie, ale nie podają żadnej konkretnej firmy?

#5 teqton

Doświadczony

• Użytkownik
  • 657 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 13:52

Ma być Auchan, BRICO Marche i media expert. To raczej pewniaki na chwile obecną, może coś więcej.

#6 Kasandra

Świeżak

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 13:56

Market budowlany jest bardzo potrzebny. Budowałam dom, zwiedziłam wszystkie składy budowlane w mieście to wiem. Dowiezienie towaru miało być w cenie Po przywiezieniu musiałam zapłacić za transport. Szczerbaty, napity placowy na siłę chce napiwek, nie wiadomo za co. No i te ceny! Pózniej kupowałam w Castoramie i Leroy Merlin. Znacznie taniej, wcale nie drogi transport, możliwość zwrotu tego co zostało, bez krzywienia się i fochów. W sumie sporo kasy do przodu. O różnicach cenowych
(dużych) w hydraulice już nie wspomnę. Bateria łazienkowa identyczna to różnica 190 zł na korzyść LM. Glazura, terakota tak samo. Cegły, zaprawy, płyty gipsowe itd to już tylko
bogacz kupi w naszych składach budowlanych. Zdecydowanie jestem za marketem budowlanym.

#7 teqton

Doświadczony

• Użytkownik
  • 657 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 14:02

No i ma być przecież ten: http://www.bricomarche.pl/go.live.php

Użytkownik teqton edytował ten post 02 listopad 2011 - 14:02

#8 Rencista.

Weteran

• Użytkownik
  • 3224 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 14:06

Powstawanie nowych obiektów handlowych na terenie naszego miasta jest wyraźnym sygnałem dla różnych inwestorów, że Żyrardów powoli, ale się rozwija i to jest najważniejsze. Szkoda tylko,że wiele osób nie dostrzega tego,lub nie chce widzieć,ale to już inna bajka.

#9 Gość_Łukasz Kalata

• Topic Starter
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 14:13

Szczegółowe informacje w pdfie zaczerpniętym od Stańczyka :)

Załączone pliki

#10 teqton

Doświadczony

• Użytkownik
  • 657 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 14:15

Ciekawe gdzie je znalazłeś kradzieju :D

#11 Gość_Łukasz Kalata

• Topic Starter
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 14:15

No przecież piszę, że od Stańczyka :P

#12 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2414 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 19:34

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 02 listopad 2011 - 12:26 napisał

Bo wystawa za wystawą :D

#13 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2134 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 19:52

Wyświetl postUżytkownik lucucello dnia 02 listopad 2011 - 12:57 napisał

będzie budowlany, nie wiem jaki ale budowlany:) w PUP są ogłoszenia o wolnych miejscach pracy właśnie w markecie budowlanym:)

Śpieszę poinformować. Będzie "Patio color". Ta takie zrzeszenie polskich hurtowni farb i lakierów oraz chemii budowlanej powstałe w odpowiedzi na konkurencję sieci zachodnich marketów. Są wolne miejsca pracy i powiem, że warunki powalają na kolana ...... ze śmiechu albo jak kto woli z rozpaczy, proszę sobie wybrać :)

#14 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2134 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 20:11

Wyświetl postUżytkownik Kasandra dnia 02 listopad 2011 - 13:56 napisał

Market budowlany jest bardzo potrzebny. Budowałam dom, zwiedziłam wszystkie składy budowlane w mieście to wiem. Dowiezienie towaru miało być w cenie Po przywiezieniu musiałam zapłacić za transport.
Market by się może i przydał, ale nie o tem. Pracowałem w nie jednym domu i mieszkaniu to też coś tam mogę powiedzieć: nigdy transport nie był doliczany do ceny, w żadnym składzie na terenie miasta i okolic. Zwyczajne bajdy na resorach. Przy odpowiednich ilościach wręcz rabaty.

Szczerbaty, napity placowy na siłę chce napiwek, nie wiadomo za co.

Nie wiem, może Ty masz jakiegoś pecha, ale ja nie pamiętam, żeby którykolwiek placowy był napity Co prawda mogę nie pamiętać, bo robię zakupy budowlane w naszych składach dopiero od piętnastu lat! :). Ludzie raczej szanują pracę i dbają by z niej nie wylecieć. Budowałaś dom, więc zapewne nie raz odwiedzałaś/eś składy. Za każdym razem tak było? Nawet jeśli raz, to musiałby to być pierwszy i ostatni raz, ale i tak w to nie wierzę, a o tym wymuszaniu napiwku to zwyczajne pierdzielenie z pomówieniem!!

możliwość zwrotu tego co zostało, bez krzywienia się i fochów.
Do montażu hydrauliki, elektryki, armatury łazienkowej biorę zawsze tyle elementów, żeby mi nie zabrakło. Worami to wynoszę ze sklepu, montuję co tam trzeba, resztę odnoszę :) i dopiero różnicę rozliczam :) To samo dotyczy chemii budowlanej, płyt g/k, profili .... wszystkiego... tylko kafle nie podlegają zwrotom. Cza wyliczyć :) Nikt się nie krzywi i nie focha :) Sami to proponują :)

.

Zdecydowanie jestem za marketem budowlanym.

Ja tam uwielbiam narzędzia! :D Jestem wtedy jak dziecko w sklepie z zabawkami! :D
Tak że polecam zakupy na własnej planecie, bo ta Ziemia to coś nie służy :)

#15 Gość_turboneta

• Topic Starter
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 20:13

Wyświetl postUżytkownik Wioślarz dnia 02 listopad 2011 - 20:11 napisał

Ja tam uwielbiam narzędzia! :D Jestem wtedy jak dziecko w sklepie z zabawkami! :D

Dobrze wiedzieć gdzie należy Cię szukać jak się gdzieś zawieruszysz :)

#16 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2134 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 22:46

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 02 listopad 2011 - 20:13 napisał

Dobrze wiedzieć gdzie należy Cię szukać jak się gdzieś zawieruszysz :)

No to powodzenia :)
Największy koszmar mojej żony to wspólna wyprawa do Castoramy :) Wychodzi ze mnie mistrz kamuflażu i konspiracji. Zgubię każdy "ogon" i zamaskuję swoje kryjówki tak, że nikt mnie nie znajdzie :D Jak ktoś jest wyjątkowo uparty, biorę go na próbę wysiłkową. Nikt nie wytrzymuje piątego okrążenia :D Wtedy mam czas już tylko dla siebie :D :D :D Witam w moim świecie :D

#17 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4829 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 23:01

Twa żona musi ci taką bransoletkę skombinować :D
Dołączona grafika
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#18 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2134 postów

Napisano 02 listopad 2011 - 23:07

Niech mi taką skombinuje do szybkiego płacenia (i zasila najlepiej) i będzie miała spokój w domu na kilkanaście godzin dziennie :)

#19 Gość_turboneta

• Topic Starter
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 23:42

To zupełnie niepotrzebne, bo my go i tak znajdziemy :)

#20 Gość_Zbyszek

• Topic Starter
  • Gość

Napisano 03 listopad 2011 - 08:54

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 02 listopad 2011 - 12:26 napisał

Eeeee.... myślałam, że prawdziwa galeria i już się ucieszyłam, a tu handlowa....

Galeria handlowa, pasaż - nazwa części wielko- i średniopowierzchniowego obiektu handlowego wybudowanej z przeznaczeniem na sklepy detaliczne, zazwyczaj nie przekraczające 2 tys. m², z przewagą lokali o powierzchni handlowej od 40 do 80 m².
Sama nazwa sugeruje miejsce ekskluzywne i wyjątkowe, przez analogię do galerii sztuki.
Jak są Galerie to i są....