Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Pomóżmy Policji - zidentyfikujmy bandytę !

bandytyzm Policja bezprawie tusk zamieszki marsz niepodległości

• Nie możesz odpowiedzieć
71 odpowiedzi w tym temacie

#61 MiG25

Forumowicz

• Użytkownik
  • 310 postów

Napisano 14 listopad 2011 - 07:42

Wyświetl postUżytkownik Jancio dnia 13 listopad 2011 - 22:01 napisał

POlicjant nie może być bandytą, ale może być funkcjonariuszem nadużywającym władze i ten z filmu na pewno takim jest. Bo jego zachowanie nie można uznać jako interwencji.

Tak samo jak ksiądz molestujący dzieci jest tylko biedną zbłądzoną owieczką ! Nazywajmy rzeczy po imieniu i nie chrońmy bandytów bo w rzeczywistości sami sobie krzywdę robimy.

#62 Jancio

Weteran

• Użytkownik
  • 2136 postów

Napisano 14 listopad 2011 - 08:17

Bez przesady jak kolesiowi nerwy pościły to nie znaczy, że od razu jest bandytą. W końcu mógł wyjąc pistolet i go zastrzelić, a nie zrobił tego. Nie zmienia to faktu, że powinien odpowiadać przed sadem jak ten którego kopał.
"Jeżeli w ogóle warto coś robić, to warto to robić dobrze" - Albert Einstein

#63 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2414 postów

Napisano 15 listopad 2011 - 01:22

hmmm a puchowy kaptur był znakiem rozpoznawczym tych po cywilnemu ? Trzeba na przyszłość wiedzieć jak sie ubrac :P

#64 pmp3

Forumowicz

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 19:13

Wyświetl postUżytkownik Czesio544 dnia 30 styczeń 2012 - 18:30 napisał

Jaaasneee,że się zdarzy. W kazamaty Was zaraz pozamykają. A eltoma to już szczególnie. Daleka Syberia i kułag. :P

Wiesz, ja sobie przypominam jak 11 listopada 2011, tego chłopaka potraktowała policja na marszu niepodległości. Nie dość, że go policja skopała to jeszcze sąd skazał go na 3 m-ce więzienia i 300 PLN nawiązki dla funkcjonariusza który go kopał - urocze prawda?

Sąd nie chciał przeprowadzać dowodu z nagrań monitoringu miejskiego również pominął dowód z nagrania które wisiało" w sieci.
Kto uwierzyłby w tę historię gdyby nie to, że był ten film?

film 1 - gazeta.pl
film 2 - youtube.pl

film 3 - youtube rozmowa z rzecznikiem policji

interia.pl
fronda.pl
rzeczpospolita

Więc nie ironizuj, bo wszędzie są bandyci.
Myślisz, że Żyrardowska policja zawsze przestrzega obowiązującego prawa?
Zobacz tych 45 - 60 latków, od tamtych z przed 20 lat różni ich tylko to, że ich guziki w mundurach mają orzełki. I to oni uczą pracy "młodzież" :)
Dlatego sądzę, że to państwo nigdy się nie zmieni

i nie mów mi Czesławie ze policja mówi prawdę lepiej poczytaj akta tamtej sprawy dostępne są na stronie nowego ekranu. Porównaj film do tego co zeznawali policjanci - nowyekran.pl

Użytkownik pmp3 edytował ten post 30 styczeń 2012 - 19:36

#65 Gość_Czesio544

• Gość

Napisano 30 styczeń 2012 - 19:57

Jedna mała poprawka. Nie policja kopała i biła tylko jeden debil. Wszędzie się jakiś taki jeden znajdzie.

#66 pmp3

Forumowicz

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 20:41

Wyświetl postUżytkownik Czesio544 dnia 30 styczeń 2012 - 19:57 napisał

Jedna mała poprawka. Nie policja kopała i biła tylko jeden debil. Wszędzie się jakiś taki jeden znajdzie.

Nie Czesławie, biła policja :) ten Pan jak go nazwałeś "debil" jest funkcjonariuszem policji, co więcej nie słychać aby został zawieszony w obowiązkach służbowych. Nie słychać też nic o prawomocnym wyroku, który by go skazywał.

Zabawne jest to, że gdy bije policja to biją jednostki (jacyś indywidualni - powtórzę za Tobą "debile").

Natomiast gdy sytuacja jest odwrotna, dajmy na to jak jakiś małolat rzuci w policjantów kamieniem (co potępiam)
to mówi się, że policje zaatakowała banda przestępców, hołota i wreszcie, wróg klasowy - ostatnio bardzo modny - biją kibole (czyli zbiorowość).

Wzrusza mnie to rozróżnienie, Ciebie pewnie też. Tyle, że chyba Ty stoisz po stronie tych co idą na emeryturę po 15 latach pracy i którym premier daje podwyżki, by w kraju można było ćwiczyć na biedocie zamordyzm ;)

Użytkownik pmp3 edytował ten post 30 styczeń 2012 - 20:44

#67 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5204 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 20:57

Wyświetl postUżytkownik pmp3 dnia 30 styczeń 2012 - 20:41 napisał

Tyle, że chyba Ty stoisz po stronie tych co idą na emeryturę po 15 latach pracy i którym premier daje podwyżki (...)

A ty stoisz po której?
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#68 pmp3

Forumowicz

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 21:04

Ja?
Stoję po stronie słabszych,

tych, którym istniejący porządek prawny zapewnia szereg wolności i gwarancji procesowych,
które władza ma w głębokim poważaniu.

#69 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 21:15

Wyświetl postUżytkownik pmp3 dnia 30 styczeń 2012 - 17:08 napisał

Eltomie, ja widzę, że Ty masz duszę lewicowca - przyjdziesz?

Wyświetl postUżytkownik Czesio544 dnia 30 styczeń 2012 - 18:30 napisał

Jaaasneee,że się zdarzy. W kazamaty Was zaraz pozamykają. A eltoma to już szczególnie. Daleka Syberia i kułag. :P

Jeśli będę mógł, to przyjdę, tylko ustalcie godzinę. Wystawię się Czesiowi, niech ma jakieś zajęcie tego dnia, a nie będzie se filmy na dużym ekranie oglądał ;) :P

Policja nie jest taka zła, jak się pisze. Wszędzie się trafią debile i trudno wszystkich pchać do jednego wora.
Choćby dziś, zamyśliłem się na na prostym odcinku, słuchałem naszych mądrali w rządzie jak się pchają do strefy euro i chcą tam jakieś weto stawiać, niestety, droga prosta i pusta, ale obszar zabudowany. I widzę jak się wyłania z pobocza lizak, a za nim policjant. Jakieś punkty (miałem ponoć 80), mandacik, bo jeszcze tych cholernych szelek nie zapiąłem. Ale na szczęście skończyło się na pouczeniu. Jakoś do tej pory nie zarobiłem ani jednego punktu karnego, droga rzeczywiście była bez zabudowań, prosta i pusta i może to spowodowało, że mnie pouczono. Ale następnym razem mi już nie darują. A mówi się, że są tacy straszni. Są może i straszni, ale dla tych, co są z prawem na bakier. Przez wiele lat miewałem do czynienia z policją w różnych sytuacjach, ale nie mogę powiedzieć, że są jacyś źli. Może trafiałem na tych dobrych?

Użytkownik eltom edytował ten post 30 styczeń 2012 - 21:24

Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#70 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5204 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 21:49

Wyświetl postUżytkownik pmp3 dnia 30 styczeń 2012 - 21:04 napisał

Ja?
Stoję po stronie słabszych,

I już, to wszystko? Bardzo inteligentne :)

Wyświetl postUżytkownik eltom dnia 30 styczeń 2012 - 21:15 napisał

Są może i straszni, ale dla tych, co są z prawem na bakier. Przez wiele lat miewałem do czynienia z policją w różnych sytuacjach, ale nie mogę powiedzieć, że są jacyś źli. Może trafiałem na tych dobrych?

Ja trafiałem na różnych. Na przeciwnym biegunie do takich których opisałem było dwóch sk... na Mazurach: zrobili akcję z czyszczeniem samochodów stojących na głębokim poboczu. Widziałem że stoi radiowóz, widzę że jest wolne miejsce tam gdzie zawsze stawałem (mimo że tłok w pobliżu plaży), więc zaparkowałem. Jak już wysiadłem z samochodu to dopiero wtedy do mnie podeszli i poinformowali mnie, że 2km wcześniej był znak zakazu zatrzymywania. Nie dali się uprosić. Rozumiecie? Policja, której teoretycznie powinno zależeć żeby ktoś nie zrobił przewinienia czekała cierpliwie aż zaparkuję źle. "Służyć i chronić" - ech...
Natomiast nigdy nie próbowałem nawet dawać w łapę.

Użytkownik flower1973 edytował ten post 30 styczeń 2012 - 21:50

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#71 mrtymek

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03 luty 2012 - 22:19

Wyświetl postUżytkownik Jancio dnia 14 listopad 2011 - 08:17 napisał

Bez przesady jak kolesiowi nerwy pościły to nie znaczy, że od razu jest bandytą. W końcu mógł wyjąc pistolet i go zastrzelić, a nie zrobił tego. Nie zmienia to faktu, że powinien odpowiadać przed sadem jak ten którego kopał.

Nie do końca prawda. To nas - ludzi odróżnia od zwierząt, że mamy rozum, który powinien panować nad instynktem. Nie można użyć jako usprawiedliwienia głupiej wymówki, że HURR oj tam bandyta od razu, przecież mógł mu na chodniku wypruć flaki, a tego nie zrobił DURR. Rozumiem, że sam fakt posiadania przeze mnie broni uprawnia mnie do zabicia kogo sobie zażyczę, a wszyscy których oszczędziłem powinni mi całować stopy?

#72 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 04 luty 2012 - 09:32

Zaraz stopy... :P
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa