Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
Napisano 24 listopad 2011 - 23:02
gen. Gromosław "Cze", "Czy", "Ce" lub Cy" * ma zarzuty korupcyjne.
Polecam książkę Mariana Zacharskiego "Rosyjska ruletka", w której uważny Czytelnik znajdzie sporo informacji o bohaterze ostatnich dni.
*niepotrzebne skreślić wedle uznania.

I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał
Napisano 24 listopad 2011 - 23:54
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Chip do wolnossącego dający kupę koni, magnetyzery przyspieszające samochód, załóż sobie jeszcze duże koła z tylu i mało z przodu, będziesz miał zawsze z górki.
Napisano 25 listopad 2011 - 00:22

Napisano 25 listopad 2011 - 09:17
Natomiast zgadzam się co do dziwnej działalności naszego wymiaru sprawiedliwości. Bardzo dziwnej. Wg mnie jednym z największych błędów jest brak weryfikacji sędziów, prokuratorów i adwokatów. Kto siedzi na kierowniczych stanowiskach w resorcie sprawiedliwości ? ci sami co za komuny. Zresztą wystarczy jeden przykład. Były szef prokuratury w Żyrardowie. P. Szustakiewicz. Prześledzcie jego awanse, drogę słuzbową i wszystko jasne. Zaznaczam. że za komuny na tych stołkach mogli być tylko niezłomni członkowie partii.
Napisano 25 listopad 2011 - 12:10
Użytkownik bergerac dnia 25 listopad 2011 - 09:01 napisał
Faktycznie masz rację:
"Nie jest prawdą jakoby GROM powstał w ramach podziękowania za wydostanie z Iraku przez nasze służby specjalne oficerów amerykańskiego CIA (Central Intelligence Agency). Pomimo to jego nazwa jest formą uhonorowania gen. Gromosława Czempińskiego, który dowodził ta akcją, a także ma sugerować że Gromowcy będą spadać na wroga jak "grom z jasnego nieba".

Napisano 25 listopad 2011 - 23:41
Napisano 26 listopad 2011 - 14:25
Użytkownik momos edytował ten post 26 listopad 2011 - 14:26
Napisano 26 listopad 2011 - 15:16
Użytkownik Rencista. edytował ten post 27 listopad 2011 - 17:55
Napisano 27 listopad 2011 - 10:45

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa
Napisano 27 listopad 2011 - 22:44
Użytkownik Rogacz dnia 25 listopad 2011 - 12:10 napisał
G rupa
R eagowania
O gólno
M anewrowego(militarnego)
Mam zaszczyt znać Pana Generała jako świetnego dowódce,żołnierza, fachowca od AT.Został doceniony przez Dowódce Amerykańskiej DF za kreatywność,nieszablonowość w dowodzeniu tzw grupami uderzeniowymi.Jest to typ dowódcy który w polu trenował na równi z innymi żołnierzami,gdy trzeba było skakać ze spadochronem robił to jako pierwszy.Kompletny żołnierz i dlatego nie mogę sobie wyobrazić,że jest zamieszany w tak dużą aferę.
Czekam na rozwój tej sytuacji i powiem szczerze mam nadzieje,że zostanie oczyszczony z zarzutów.
/J.Piłsudski/
Napisano 28 listopad 2011 - 07:36
Użytkownik turboneta dnia 27 listopad 2011 - 16:46 napisał
Chyba wyjdzie na to, że jedna jak i druga sprawa to będą niewypały. U generała pewnie skończy się na karno skarbowej za manie kąta bez zezwolenia NBPu u tych drugich to z tych szczątków nic nie wynika, a prowokator już się wycofuje z dalszego ujawniania.
Napisano 28 listopad 2011 - 10:38
Użytkownik brian dnia 27 listopad 2011 - 22:44 napisał
R eagowania
O gólno
M anewrowego(militarnego)
Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
Po raz kolejny polecam lekturę książki Mariana Zacharskiego "Rosyjska ruletka".
Bedę polecał dopóki bedę czytał "ochy" i "achy' na temat Gromosława Czempińskiego.

I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał
Napisano 28 listopad 2011 - 11:49
Polecam do przeczytania:
Grom.PL 1,Grom.pl 2 Jarosław Rybak
Grom Hubert Królikowski
oraz książka Zanim uderzył Grom o jednostkach specjalnych Wojska Polskiego przed Gromem
A najbardziej polecam Grom Siła i Honor wywiad z Panem Generałem przeprowadzonym przez Michała Komara.
Pozdrawiam brian
SIŁA I HONOR
/J.Piłsudski/
Napisano 28 listopad 2011 - 12:12
* - ot, np. (za wikipedią): "W 1979 r. brał udział w rozbijaniu spotkań opozycji demokratycznej w mieszkaniu Jacka Kuronia, z których jedno skończyło się brutalnym pobiciem Henryka Wujca, Macieja Kuronia, Grażyny Kuroń, Adama Michnika i innych działaczy".
Użytkownik flower1973 edytował ten post 28 listopad 2011 - 12:16
Napisano 28 listopad 2011 - 12:23
/J.Piłsudski/
Napisano 28 listopad 2011 - 12:29