Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

gen. Gromosław

generał gromosław

35 odpowiedzi w tym temacie

#1 CAM-VID

Szycha

• Administrator
  • 7970 postów

Napisano 24 listopad 2011 - 23:02

Żeby być w zgodzie z ogólnonarodowym trendem:

gen. Gromosław "Cze", "Czy", "Ce" lub Cy" * ma zarzuty korupcyjne.

Polecam książkę Mariana Zacharskiego "Rosyjska ruletka", w której uważny Czytelnik znajdzie sporo informacji o bohaterze ostatnich dni.

*niepotrzebne skreślić wedle uznania.
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#2 Łukanyo

mgr Blokers

• Użytkownik
  • 1208 postów

Napisano 24 listopad 2011 - 23:54

A co najlepsze, sąd nie zastosował aresztu i 6 lat tajnej pracy CBŚ może pojść w pizdu... a nawet jak bedzie wyrok to kilka lat w zawieszeniu za kradzież milionów zł (tyle samo się dostaje za kradzież roweru za 500zł) i tyle mam do powiedzenia. A za włamanie, pobicie itp ludzie dostaja 3m-ce aresztu bo jest obawa mataczenia.
Jezus nie może zostać królem Polski, ponieważ osoba skazana prawomocnym wyrokiem nie może pełnić funkcji publicznej.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Chip do wolnossącego dający kupę koni, magnetyzery przyspieszające samochód, załóż sobie jeszcze duże koła z tylu i mało z przodu, będziesz miał zawsze z górki.

#3 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4831 postów

Napisano 25 listopad 2011 - 00:22

Coraz częściej mam wrażenie że sądy w "mocnych" sprawach się boją dawać ostre wyroki i wszystkich puszczają luzem, a za jazdę rowerem po piwku dają maksymalne wyroki.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#4 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2414 postów

Napisano 25 listopad 2011 - 00:58

Tak to jest jak się ma spore plecy :P

#5 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 672 postów

Napisano 25 listopad 2011 - 09:01

Czy to czasem nie ten sam Gromosław dzięki któremu jednostka GROM swoją nazwę zyskała ?
Jeśli ten sam, to wychodzi że...pierwszy, brydżowy stoliczek został przewrócony.
Oj kroi się kroi ;)
Ja mam fizjonomię brzydką, język niewyjściowy a i szujowaty jestem

#6 Kasandra

Świeżak

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 25 listopad 2011 - 09:17

Jakoś dziwnie się u nas utarło, że człowiek zatrzymany przez sąd czy policję, czy nawet podejrzany po przedstawieniu mu zarzutów - jest winny. I przez społeczeństwo, opinię publiczną skazany. A tak nie jest. Poczekajmy na proces i decyzję sądu co do winy człowieka. KAŻDEGO ! Historia zna wiele wypadków kiedy podejrzany okazywał się niewinny i sąd go uniewinniał. Nie nakręcajmy się. Faktycznie osoba p. generała budzi kontrowersje a głównie kwota ewentualnej łapówki. Poczekamy, zobaczymy.
Natomiast zgadzam się co do dziwnej działalności naszego wymiaru sprawiedliwości. Bardzo dziwnej. Wg mnie jednym z największych błędów jest brak weryfikacji sędziów, prokuratorów i adwokatów. Kto siedzi na kierowniczych stanowiskach w resorcie sprawiedliwości ? ci sami co za komuny. Zresztą wystarczy jeden przykład. Były szef prokuratury w Żyrardowie. P. Szustakiewicz. Prześledzcie jego awanse, drogę słuzbową i wszystko jasne. Zaznaczam. że za komuny na tych stołkach mogli być tylko niezłomni członkowie partii.

#7 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4831 postów

Napisano 25 listopad 2011 - 12:10

Wyświetl postUżytkownik bergerac dnia 25 listopad 2011 - 09:01 napisał

Czy to czasem nie ten sam Gromosław dzięki któremu jednostka GROM swoją nazwę zyskała ?

Faktycznie masz rację:
"Nie jest prawdą jakoby GROM powstał w ramach podziękowania za wydostanie z Iraku przez nasze służby specjalne oficerów amerykańskiego CIA (Central Intelligence Agency). Pomimo to jego nazwa jest formą uhonorowania gen. Gromosława Czempińskiego, który dowodził ta akcją, a także ma sugerować że Gromowcy będą spadać na wroga jak "grom z jasnego nieba".
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#8 Rencista.

Weteran

• Użytkownik
  • 3224 postów

Napisano 25 listopad 2011 - 23:41

Faktycznie, znając dotychczasowe sukcesy naszego wymiaru sprawiedliwości w walce z przestępczością, należałoby się wstrzymać z oceną zatrzymania i wypuszczenia za poręczeniem majątkowym osób,które są podejrzewane o korupcje w związku z prywatyzacją PLL LOT i STOENU. Kiedyś za PRL mówiło się ,że prawo jest dla tych, co chodzą w gumowcach. Czy coś się zmieniło?

#9 momos

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 907 postów

Napisano 26 listopad 2011 - 14:25

podnniecacie sie tereaz a czy ktos za parnascie miesiecy bedzie wiedzial o co chodzi?

Użytkownik momos edytował ten post 26 listopad 2011 - 14:26

Momos (gr., łac. Momus) – w mitologii greckiej oraz mitologii rzymskiej syn Nocy, bóg żartów, kpin, drwin, a także niezasłużonej krytyki. Z powodu ciągłego wyśmiewania i krytykowania innych bogów, został wygnany z Olimpu.

#10 Rencista.

Weteran

• Użytkownik
  • 3224 postów

Napisano 26 listopad 2011 - 15:16

W kampanii wyborczej były głosy o likwidacji CBA,motywując to tym, że jest to organ sensu stricto polityczny wykorzystywany przez władze, między innymi do walki z opozycją. Może obecne działania w stosunku do byłego szefa UOP i innych są odpowiedzią CBA,że działa,jest skuteczne, a więc jest jak najbardziej potrzebną instytucją w kraju,gdzie ciągle się mówi o korupcji na szczeblach władzy.

Użytkownik Rencista. edytował ten post 27 listopad 2011 - 17:55

#11 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 10:45

http://www.filmy-dok...a-historia.html
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#12 Gość_turboneta

• Gość

Napisano 27 listopad 2011 - 16:46

Sprawa Gromosława jakoś ucichła w mediach. Teraz wszyscy rzucili się na tych "dwóch co ukradli orzełka".

#13 Rencista.

Weteran

• Użytkownik
  • 3224 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 19:51

Czekam z niecierpliwością na reakcję prokuratury w związku z ujawnionymi nagraniami prezesa PZPN i sekretarza.

#14 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3207 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 22:44

Wyświetl postUżytkownik Rogacz dnia 25 listopad 2011 - 12:10 napisał

Faktycznie masz rację: "Nie jest prawdą jakoby GROM powstał w ramach podziękowania za wydostanie z Iraku przez nasze służby specjalne oficerów amerykańskiego CIA (Central Intelligence Agency). Pomimo to jego nazwa jest formą uhonorowania gen. Gromosława Czempińskiego, który dowodził ta akcją, a także ma sugerować że Gromowcy będą spadać na wroga jak "grom z jasnego nieba".

G rupa
R eagowania
O gólno
M anewrowego(militarnego)

Mam zaszczyt znać Pana Generała jako świetnego dowódce,żołnierza, fachowca od AT.Został doceniony przez Dowódce Amerykańskiej DF za kreatywność,nieszablonowość w dowodzeniu tzw grupami uderzeniowymi.Jest to typ dowódcy który w polu trenował na równi z innymi żołnierzami,gdy trzeba było skakać ze spadochronem robił to jako pierwszy.Kompletny żołnierz i dlatego nie mogę sobie wyobrazić,że jest zamieszany w tak dużą aferę.
Czekam na rozwój tej sytuacji i powiem szczerze mam nadzieje,że zostanie oczyszczony z zarzutów.

Naród który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.
/J.Piłsudski/

#15 Jancio

Weteran

• Użytkownik
  • 2136 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 07:36

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 27 listopad 2011 - 16:46 napisał

Sprawa Gromosława jakoś ucichła w mediach. Teraz wszyscy rzucili się na tych "dwóch co ukradli orzełka".

Chyba wyjdzie na to, że jedna jak i druga sprawa to będą niewypały. U generała pewnie skończy się na karno skarbowej za manie kąta bez zezwolenia NBPu u tych drugich to z tych szczątków nic nie wynika, a prowokator już się wycofuje z dalszego ujawniania.
"Jeżeli w ogóle warto coś robić, to warto to robić dobrze" - Albert Einstein

#16 CAM-VID

Szycha

• Topic Starter
  • Administrator
  • 7970 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 10:38

Wyświetl postUżytkownik brian dnia 27 listopad 2011 - 22:44 napisał

G rupa
R eagowania
O gólno
M anewrowego(militarnego)

Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego

Po raz kolejny polecam lekturę książki Mariana Zacharskiego "Rosyjska ruletka".

Bedę polecał dopóki bedę czytał "ochy" i "achy' na temat Gromosława Czempińskiego.
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#17 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3207 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 11:49

No fakt operacyjno zamiast ogólno-ale gafa tym bardziej,że będąc w wojsku w jednej z jednostek elitarnych miałem przyjemność bardzo często trenować z Chłopakami w czarnych okularach.Moje" ochy" i "achy" są uzasadnione i przestanę się tym jarać gdy ktoś mi pokaże,że jest lepszy od tego gościa.Chodzi mi oczywiście o jego wyszkolenie i doświadczenie bojowe.A nie sprawy z późniejszego okresu można powiedzieć już emerytalnego.
Polecam do przeczytania:
Grom.PL 1,Grom.pl 2 Jarosław Rybak
Grom Hubert Królikowski
oraz książka Zanim uderzył Grom o jednostkach specjalnych Wojska Polskiego przed Gromem
A najbardziej polecam Grom Siła i Honor wywiad z Panem Generałem przeprowadzonym przez Michała Komara.

Pozdrawiam brian
SIŁA I HONOR :)
Naród który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.
/J.Piłsudski/

#18 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5204 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 12:12

Ja kiedyś na obozie sportowym zetknąłem się z kpt. Leszkiem Drewniakiem z GROMu, był jako trener karate. Nawet bywałem u niego hobbystycznie na zajęciach z samoobrony, niesamowity gość, twardziel. Ponoć bardzo, bardzo odważny, sprawdzony w prawdziwym boju. Ale już się wyleczyłem z patrzenia na niego jako chodzącą doskonałość, jako człowiek potrafił mieć nieciekawe zgrzyty w życiorysie*. Być może z tym generałem było podobnie, co?

* - ot, np. (za wikipedią): "W 1979 r. brał udział w rozbijaniu spotkań opozycji demokratycznej w mieszkaniu Jacka Kuronia, z których jedno skończyło się brutalnym pobiciem Henryka Wujca, Macieja Kuronia, Grażyny Kuroń, Adama Michnika i innych działaczy".

Użytkownik flower1973 edytował ten post 28 listopad 2011 - 12:16

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#19 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3207 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 12:23

Pan kapitan bardzo fajny człowiek choć z przejściami dlatego Kwiatuszku zawsze piszę,że mnie interesują tylko sprawy związane z Tymi Panami ogólnowojskowe.Wiadome z jakiego ugrupowania politycznego musieli się wywodzić będąć wysokimi oficerami wojskowymi w tamtych czasach a to już nie jest powodem do dumy :(
/J.Piłsudski/

#20 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5204 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 12:29

No nie jest, ale w ich przypadku raczej nie chodziło o karierowiczostwo. Psy wojny, prawdziwi wojownicy, nie sądzę żeby miało dla nich znaczenie kto ich wysyła.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.