Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

dojazdy do Łodzi

PKP Łódź remont Fabryczny

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 masia

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08 grudzień 2011 - 13:59

Czy ktoś z was boryka się z dojazdami pociągiem do Łodzi?
Ale nas urządzili z tym remontem Fabrycznego.
Najgorsze jest to, że TLK jeżdżą coraz później. Ja dojeżdżam prawie codziennie i przy nowym rozkładzie już nie mam szans zdążyć do pracy :mad:

#2 makowa panienka

Forumowicz

• Użytkownik
  • 314 postów

Napisano 08 grudzień 2011 - 15:30

Witam, ja mam problemy z dojazdem z Łodzi do Żyrardowa. Pomijając fakt jednoczesnego prawie zamknięcie dworca fabrycznego i remontu ul. Kopcińskiego, przez co na Widzew jadę naokoło w godzinach szczytu prawie ponad godzinę (na fabryczny dojeżdzałam w 10 minut), brak sensownych połączeń zastępczych (tramwaj linii 9 jak kursował co 20 minut, tak zostało, jedyne udogodnienie jest takie, że z zajezdni wyjeżdza 3.50 zamiast 4.30), to jeszcze puszczania na trasę Warszawa-Łódź pociągów IR, nieprzystosowanych w większości do szybkiej jazdy (zimą przez nieszczelne okna pociągu który przecież jest pociągiem osobowym! wieje wiatr i jest zimno, a podrózni jadący np. na lotnisko z ogromnymi bagażami utrudniają jazdę) - wszystko to razem sprawia, że mam ochotę przerzucić się na rower.
W nowym rozkładzie, który jest absolutnie fantastyczny, będę musiała ładować się na kaliski, żeby zdążyć, a pociąg z kaliskiego na Widzew jedzie po rozklekotanych torach 20 minut (z Widzewa do Koluszek też 20 minut.....).
Teraz lepszy numer: fabryczny zamknięty i ogrodzony a geologów wpuścili dopiero dzisiaj. Plany przebiegu kolei podziemnej już są, a może się okazać, że nie będzie mogła powstać, bo grunt będzie geologicznie niezdatny pod taką inwestycję.
Mam ochotę się :sm02: :rozpacz:

Użytkownik makowa panienka edytował ten post 08 grudzień 2011 - 20:58

#3 Gość_Łukasz Kalata

• Gość

Napisano 08 grudzień 2011 - 16:06

Nie przejmujcie się po 11 grudnia do Warszawy w największym szczycie jedzie jeden pociąg.

#4 Jancio

Weteran

• Użytkownik
  • 2143 postów

Napisano 15 grudzień 2011 - 20:56

Wyświetl postUżytkownik makowa panienka dnia 08 grudzień 2011 - 15:30 napisał

Plany przebiegu kolei podziemnej już są, a może się okazać, że nie będzie mogła powstać, bo grunt będzie geologicznie niezdatny pod taką inwestycję.

To nie jest problem bo tam na pociągi nie ma kasy. ma być dopiero p 30 roku w wczoraj do Łodzi jechałem 1,15 nie było tak źle,
"Jeżeli w ogóle warto coś robić, to warto to robić dobrze" - Albert Einstein