Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
Plan drogowy 2012-2016 - konsultacje społeczne
Napisano 10 grudzień 2011 - 13:03

Napisano 10 grudzień 2011 - 15:20
Wielka szkoda, że w tym planie drogowym nie została ujęta żadna ulica rozwojowa. Przebicie Skrowaczewskiego do osiedla Żeromskiego znacznie przyczyniłoby się do rozwoju tamtej części miasta....
Napisano 11 grudzień 2011 - 08:42
Użytkownik Marcin Rosiński dnia 10 grudzień 2011 - 15:20 napisał
A są takie plany?
mi się zawsze marzyło o przedłużeniu Środkowej do Wawelskiej (czytaj - Jaktorowskiej).
Napisano 11 grudzień 2011 - 09:00
Napisano 11 grudzień 2011 - 22:29
#12 Gość_turboneta
Napisano 12 grudzień 2011 - 17:35
Może jest tu ktoś kto się na tym zna i wytłumaczy mi tą zaskakującą sytuację.
Szczerze mówiąc to gdyby to spotkało mnie to poprosiłabym aby mi ten kawałek sprzed mojego domu wycięli, bo ja się o nią nie prosiłam.
Napisano 12 grudzień 2011 - 19:04

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa
Napisano 13 grudzień 2011 - 09:39
Użytkownik Marcin Rosiński dnia 10 grudzień 2011 - 15:20 napisał
A mnie brakuje uporządkowania ulicy Witosa i jednej z poprzecznych: Zacisznej lub Chłodnej. Obie ulice były już w planach ale jak widzę zupełnie wypadły.
Jakoś ten obszar został niemal zupełnie pominięty a w okolicach Jaktorowskiej w planie jest i Chmielna i Południowa.
Witosa akurat jest sporym odciążeniem Jodłowskiego.
A co z Ziołową prowadzącą nad zalew?
Robert
www.drzewapolski.pl
Napisano 13 grudzień 2011 - 09:51

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa
#16 Gość_Czesio544
Napisano 13 grudzień 2011 - 09:54
Użytkownik eltom dnia 13 grudzień 2011 - 09:51 napisał
Czekali ciekawi jak Ci z Kutnowską wyjdzie
Napisano 13 grudzień 2011 - 12:00
Użytkownik turboneta dnia 12 grudzień 2011 - 17:35 napisał
Może jest tu ktoś kto się na tym zna i wytłumaczy mi tą zaskakującą sytuację.
Szczerze mówiąc to gdyby to spotkało mnie to poprosiłabym aby mi ten kawałek sprzed mojego domu wycięli, bo ja się o nią nie prosiłam.
Jest to opłata adiacencka. To nie jest pokrywanie kosztów budowy ulicy, a opłata związana ze wzrostem wartości działki.
Jest to tak naprawdę kolejny podatek szczególnie bolesny dla biedniejszych jednak można wnioskować o rozłożenie na raty.
Użytkownik Robert.Sadowski dnia 13 grudzień 2011 - 09:39 napisał
Jakoś ten obszar został niemal zupełnie pominięty a w okolicach Jaktorowskiej w planie jest i Chmielna i Południowa.
Witosa akurat jest sporym odciążeniem Jodłowskiego.
A co z Ziołową prowadzącą nad zalew?
W pierwotnym planie nie było żadnej ulicy w tamtym rejonie. Postulowaliśmy z radnym Jankowskim żeby wpisać ul. Chłodną(pełne uzbrojenie do Witosa) lub ul. Przybysz (uzbrojenie do ul. Pogodnej). Pan Prezydent zdecydował się na wpisanie ulicę Ireny Przybysz do planu. Niestety ul. Witosa nie ma pełnego uzbrojenia stąd jej brak, a szkoda bo to jest właśnie taka ulica pro rozwojowa.
Ziołowa plan na 2016 w związku z tym że PGK do 2015 będzie prowadził tam budowę kanalizacji.
Napisano 13 grudzień 2011 - 13:20
Użytkownik Marcin Rosiński dnia 13 grudzień 2011 - 12:00 napisał
Opłata w imię czego i za co, przepraszam? Co to k...a jakiegoś urzędnika obchodzi, że komuś działka wzrasta na wartości, po tym jak mu się łaskę zrobi i z jego podatków ulicę zafunduje? Jak dla mnie to jest złodziejstwo. Chociażby też dlatego, że nie jest ta opłata zwracana jak ulica zacznie się psuć.
Napisano 13 grudzień 2011 - 14:26

Napisano 13 grudzień 2011 - 15:14