Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Plan drogowy 2012-2016 - konsultacje społeczne

Żyrardów konsultacje

35 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gość_turboneta

• Gość

Napisano 13 grudzień 2011 - 17:40

Wyświetl postUżytkownik flower1973 dnia 13 grudzień 2011 - 13:20 napisał

Opłata w imię czego i za co, przepraszam? Co to k...a jakiegoś urzędnika obchodzi, że komuś działka wzrasta na wartości, po tym jak mu się łaskę zrobi i z jego podatków ulicę zafunduje? Jak dla mnie to jest złodziejstwo. Chociażby też dlatego, że nie jest ta opłata zwracana jak ulica zacznie się psuć.

Zgadzam się z tym całkowicie pomimo tego, że sama mieszkam w bloku i nic mi niby do tego to jednak solidaryzuje się z tymi, którzy są zmuszeni płacić za coś co i tak do nich nie należy.

#22 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 17:56

Teraz lament, a mieliśmy taką sprawną posłankę. Trza było do niej uderzać w tej sprawie. Trzask, prask i by tej durnej ustawy nie było. Załatwiła wpisanie Żyrardowa na listę zabytków, to co to dla niej taki pikuś? ;)

Użytkownik eltom edytował ten post 13 grudzień 2011 - 21:01

Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#23 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 19:42

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 13 grudzień 2011 - 17:40 napisał

Zgadzam się z tym całkowicie pomimo tego, że sama mieszkam w bloku i nic mi niby do tego to jednak solidaryzuje się z tymi, którzy są zmuszeni płacić za coś co i tak do nich nie należy.

Spoko, w końcu jakoś i do ciebie dotrą. Jak masz internet to znaczy że oglądasz TVP, itp, itd :)
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#24 Gość_turboneta

• Gość

Napisano 13 grudzień 2011 - 21:39

Wyświetl postUżytkownik eltom dnia 13 grudzień 2011 - 17:56 napisał

Teraz lament, a mieliśmy taką sprawną posłankę. Trza było do niej uderzać w tej sprawie. Trzask, prask i by tej durnej ustawy nie było. Załatwiła wpisanie Żyrardowa na listę zabytków, to co to dla niej taki pikuś? ;)

Ale Ty to masz fisia jakiegoś chyba. Gdzie się tylko da wtryniasz te pierdoły.

#25 kalolek

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 21:58

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 13 grudzień 2011 - 21:39 napisał

On niema fisia - to się nazywa choroba niedoszłego radnego. Ale czemu się dziwić? Jak tylko za swoją drogą lobbował.

#26 Gość_turboneta

• Gość

Napisano 13 grudzień 2011 - 22:21

Wyświetl postUżytkownik kalolek dnia 13 grudzień 2011 - 21:58 napisał

On niema fisia - to się nazywa choroba niedoszłego radnego. Ale czemu się dziwić? Jak tylko za swoją drogą lobbował.

Powiem tak: warto unikać sformułowań typu "ty zawsze", "ty nigdy", "tylko to" albo "tylko tamto", bo nie wnosi to nic poza wyraźną niechęcią do jakiejś osoby oraz chęcią tylko i wyłącznie "dowalenia" jej. A po co?

#27 Marcin Rosiński

Weteran

• Topic Starter
  • Radny RMŻ
  • 3268 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 22:22

Wyświetl postUżytkownik mart dnia 12 grudzień 2011 - 13:21 napisał

Słabo - brak pomysłów na uzbrojenie w np kanalizację zachodniej części miasta - okolice ul. Wypoczynkowej.

Pomysł był tylko miasta nie stać na realizację.

Wyświetl postUżytkownik flower1973 dnia 13 grudzień 2011 - 15:14 napisał

Aha - w nagrodę za to że ci położyli chodnik, to oprócz oddania haraczu dostajesz jeszcze obowiązek sprzątania śniegu przed posesją. Tak jakby ten chodnik to była twoja własność.

Jeżeli masz chodnik przy posesji to tak. Jednak kiedy oddziela jest trawnikiem to już nie musisz :D

Co do opłaty adiacenckiej odpowiem wam jak Prezydent o podatkach - miasto musi zwiększać swoje dochody.

Polecam do przeczytania więcej o tej specyficznej daninie: http://www.abc.com.pl/problem/591/4

#28 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 07:59

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 13 grudzień 2011 - 21:39 napisał

Wyrażam swoje zdanie i niezadowolenie. Nie mogę? :P

Wyświetl postUżytkownik kalolek dnia 13 grudzień 2011 - 21:58 napisał

Kolego z Warszawy, zajmij się swoimi problemami, żyrardowskie pozostaw nam :P
Żeby za czymś lobbować, trzeba mieć możliwości, ja tylko często pisałem o swojej ulicy. Trudno to nazwać lobbowaniem.
kalolek... to brzmi profesjonalnie i dumnie :D :P
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#29 Robert.Sadowski

Doświadczony

• Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 09:10

Wyświetl postUżytkownik eltom dnia 13 grudzień 2011 - 09:51 napisał

Od lat pisałem o Kutnowskiej i wszystkim d*pę zawracałem tą ulicą. Teraz jak Kutnowska weszła do planu, to wszyscy naraz przypomnieli sobie o swych ulicach. A co robiliście do tej pory? :P

To nie są moje ulice. Jedynie propozycje w odpowiedzi na "Wielka szkoda, że w tym planie drogowym nie została ujęta żadna ulica rozwojowa". To są ulice rozwojowe.
Pozdrawiam,
Robert
www.drzewapolski.pl

#30 Rafał

...pomiędzy czasem...

• Administrator
  • 3753 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 09:22

Oj tam, oj tam....:D Próchnika jest - jest :D Toć to jedna z najważniejszych ulic w naszym mieście - no i COŚ zostawić po sobie to jest sztuka.

#31 Robert.Sadowski

Doświadczony

• Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 09:26

Wyświetl postUżytkownik Marcin Rosiński dnia 13 grudzień 2011 - 12:00 napisał

W pierwotnym planie nie było żadnej ulicy w tamtym rejonie. Postulowaliśmy z radnym Jankowskim żeby wpisać ul. Chłodną(pełne uzbrojenie do Witosa) lub ul. Przybysz (uzbrojenie do ul. Pogodnej). Pan Prezydent zdecydował się na wpisanie ulicę Ireny Przybysz do planu. Niestety ul. Witosa nie ma pełnego uzbrojenia stąd jej brak, a szkoda bo to jest właśnie taka ulica pro rozwojowa.

Przybysz OK. A jeśli chodzi o Chłodną to była w planie na rok 2010. Proszę zerknąć:
http://www.zyrardow....h_2006-2010.pdf
Nieprawdaż?
Pozdrawiam,
Robert
www.drzewapolski.pl

#32 Marcin Rosiński

Weteran

• Topic Starter
  • Radny RMŻ
  • 3268 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 11:59

Wiem. I osobiście uważam że Chłodna byłaby lepszą ulicą. Jednak oficjalnym powodem wymiany ulicy jest długość, a dokładniej krótsza jest ul. Przybysz co za tym idzie jej wykonanie będzie ciut tańsze.

Wyświetl postUżytkownik Rafał dnia 14 grudzień 2011 - 09:22 napisał

Oj tam, oj tam.... :D Próchnika jest - jest :D Toć to jedna z najważniejszych ulic w naszym mieście - no i COŚ zostawić po sobie to jest sztuka.

A co z Próchnika?

#33 Rafał

...pomiędzy czasem...

• Administrator
  • 3753 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 12:15

:D :D :D
No będzie piękna nowa ulica a i do domu można będzie "bezpieczniej" dojechać... :D
Swoją drogą- czemu Równoległa robiona jest tylko na tak małym odcinku do skrzyżowania z Dąbrowskiego ? Znów zaczynamy robić ulice na "raty"... ?

#34 elmirka

Doświadczony

• Użytkownik
  • 420 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 13:03

Nie ma sensu utwardzanie ulic bez pełnego uzbrojenia. Dziś położy się kostkę lub asfalt, a za rok się pruje, bo trzeba kanalizację ułożyć, albo jakiś kabel.

Zawsze będzie ktoś niezadowolony. Wszystkiego nie da się zrobić na raz. Chyba lepiej zrobić kawałek niż wcale?

Użytkownik elmirka edytował ten post 14 grudzień 2011 - 13:06

#35 Rafał

...pomiędzy czasem...

• Administrator
  • 3753 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 13:06

Ulica ma pełne uzbrojenie na całej długości ale masz rację U NAS tak właśnie to wygląda... niestety.

#36 Rencista.

Weteran

• Użytkownik
  • 3224 postów

Napisano 14 grudzień 2011 - 16:32

Jeżeli mieszkańcy wcześniej nie interesują się sprawami swoich dzielnic, a dopiero wtedy,gdy jest mowa o inwestycjach, które mają być tam realizowane, to do kogo pretensja? eltom z uporem maniaka ciągle upominał się o utwardzenie swojej ulicy i w końcu dopiął swego. Co do ulicy Witosa, to jeszcze nie zostały wykupione wszystkie działki pod tą drogę, a na koniec zachęcam wszystkich mieszkańców,którzy chcieliby coś zrobić dla swojej społeczności lokalnej do czynnego zaangażowania się w prace Samorządów Mieszkańców - jednostek pomocniczych miasta,które działają w Żyrardowie.