Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
Guest Message by DevFuse
28 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 grudzień 2011 - 09:57
Właśnie dotarłam do pracy. Pociągi kończyły swój bieg w Grodzisku i niby miała być podstawiana komunikacja zastępcza, ale niestety nic nie było. Podobno pociągi mają omijać Żyrardów szerokim łukiem, a do Warszawy jeździć objazdem do Skierniewic i Sochaczewa
Ciekawe jak będzie później
Napisano 21 grudzień 2011 - 11:04
Napisano 21 grudzień 2011 - 13:31
mój mąż jechał tym pociągiem..nawet o tym nie wiedziałam.
dziewczyna szła od strony Żyrardowa w kierunku Jaktorowskiej przez te przejście.Miała kaptur na głowie i słuchawki w uszach,sporzała tylko w jedną strone....
Maszynista trąbił,zaczał hamowanie ale sami wiecie....to był ten podwójny,piętrowy pociąg.
przyjechała karetka,ale brak szans,policja też za wiele nie pomogła,straż pożarna wzieła jeden duży worek na zwłoki ale po obejrzeniu miejsca wrócili po marę mniejszych....
maszynista się trząs jak galareta ja się nie dziwię....
biedni rodzice....takie świeta...
dziewczyna szła od strony Żyrardowa w kierunku Jaktorowskiej przez te przejście.Miała kaptur na głowie i słuchawki w uszach,sporzała tylko w jedną strone....
Maszynista trąbił,zaczał hamowanie ale sami wiecie....to był ten podwójny,piętrowy pociąg.
przyjechała karetka,ale brak szans,policja też za wiele nie pomogła,straż pożarna wzieła jeden duży worek na zwłoki ale po obejrzeniu miejsca wrócili po marę mniejszych....
maszynista się trząs jak galareta ja się nie dziwię....
biedni rodzice....takie świeta...
Napisano 21 grudzień 2011 - 16:35
@teton obstawiam ze jak jej kaptur się zsunął to słuchawki dalej były w uszach.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz--------- 
--------- "Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

Napisano 21 grudzień 2011 - 16:39
Ja niestety obserwuję ludzi, którzy dojeżdzają pociągami z Międzyborowa, bo też tam wsiadam do pociągu. Przeraża mnie czasami widok ludzi przechodzących tuż przed pociągiem prawie, samochody spiesząc się też omijają opuszczony już szlaban. Naprawdę wystarczy trochę wyobraźni i nie byłoby wypadków. Jednak wystarczy chwila nieuwagi .........i nieszczęście gotowe.
Napisano 21 grudzień 2011 - 16:42
Użytkownik Rogacz dnia 21 grudzień 2011 - 16:35 napisał
@teton obstawiam ze jak jej kaptur się zsunął to słuchawki dalej były w uszach.
Dopuszczam taką możliwość, generalnie historia z tym kapturem i słuchawkami wydaje się być bardzo realna. Tylko się zastanawiam nad tym jak podróżujący tym pociągiem mógł to dostrzec. Chyba że ktoś lubi oglądać zmasakrowane zwłoki pod kołami pociągu i dostrzegł tam słuchawki. Ja bym nie potrafił.
#17 Gość_turboneta
Napisano 21 grudzień 2011 - 17:30
Użytkownik jakarolcia1 dnia 21 grudzień 2011 - 17:11 napisał
nie wiem kto to widział i czy w ogóle.
piszę to co mówiono w pociągu bo słyszano od ludzi będących bliżej,policja itp
piszę to co mówiono w pociągu bo słyszano od ludzi będących bliżej,policja itp
Czasami zasada "głuchego telefonu" powoduje, że zasłyszane historie mają niewiele wspólnego z prawdą. Lepiej więc nie puszczać w świat tego co tylko od kogoś się słyszało w takich okolicznościach. Ludzie mają niesamowitą potrzebę dodawania czegoś od siebie.
#19 Gość_turboneta
Napisano 21 grudzień 2011 - 17:35
Użytkownik jakarolcia1 dnia 21 grudzień 2011 - 17:32 napisał
co nie znaczy,że wszyscy muszą milczeć
Nikt nie twierdzi, że wszyscy mają milczeć (to tak a'propos dopowiadania sobie czegoś czego nie było