Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
Guest Message by DevFuse
63 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 grudzień 2011 - 13:36
W święta dowiedziałem się że od 1 stycznia 2012 u nas w parku nie będzie już ochrony. To zacznie się znowu chodzenie z psami po parku jak robili to mieszkańcy os. Żeromskiego przed remontem... miasto wydało tyle pieniędzy na odnowienie parku a teraz nie ma za co utrzymać ochrony....coraz lepiej sie u nas dzieje....;/ za rok znowu ten park będzie wyglądał jak przed odnowieniem
Napisano 27 grudzień 2011 - 13:47
Użytkownik kibic dnia 27 grudzień 2011 - 13:36 napisał
W święta dowiedziałem się że od 1 stycznia 2012 u nas w parku nie będzie już ochrony. To zacznie się znowu chodzenie z psami po parku jak robili to mieszkańcy os. Żeromskiego przed remontem... (...) za rok znowu ten park będzie wyglądał jak przed odnowieniem
To park wyglądał jak wyglądał przez niesprzątnięte psie gówna?
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.
#4 Gość_turboneta
Napisano 27 grudzień 2011 - 14:24
Być może Straż Miejska będzie dyslokować patrole tak aby również obejmowały one park. Tym samym też jeżeli ktoś zostanie złapany w parku na "gównianym procederze" zapłaci mandat, a kasa miasta wzrośnie i będzie tak rosła i rosła i rosła aż nauczymy się porządku
Napisano 27 grudzień 2011 - 14:33
Tak. Bo przecież kupa ratlerka to największy problem jakiego możemy się obawiać w naszym parku. Nie pijaństwo, nie demolka, nie napady, ale łammy sobie głowę jak zaradzić temu żeby żaden pies się już tam nie zesrał.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.
Napisano 27 grudzień 2011 - 14:37
No otóż to. Ja naprawdę martwiłbym się o poważniejsze zjawiska, niż to, że jakaś zabłąkana emerytka nie sprzątnie nawozu po swoim zatuczonym kanapowcu.
Użytkownik flower1973 edytował ten post 27 grudzień 2011 - 14:37
Napisano 27 grudzień 2011 - 14:47
gowniany proceder jak to nazwaliscie nie bedzie oczywiscie jedynym problemem...
na wiosne zaczna sie przesiadywania na lawkach, niszczenie ich po nocach...teraz park byl zamykany na noc byly kamery i straz miejska mogla to obserwowac a teraz nie beda w stanie tego wszystkiego ogarnac...miasto zaluje troche grosza na ochrone i marnuje wczesniej wydane pieniadze na remont parku
na wiosne zaczna sie przesiadywania na lawkach, niszczenie ich po nocach...teraz park byl zamykany na noc byly kamery i straz miejska mogla to obserwowac a teraz nie beda w stanie tego wszystkiego ogarnac...miasto zaluje troche grosza na ochrone i marnuje wczesniej wydane pieniadze na remont parku
#12 Gość_turboneta
Napisano 27 grudzień 2011 - 15:23
Czy wy czasem nie wyolbrzymiacie roli jaką ochrona odgrywa w parku? Nie chcę aby zostało to na opak odebrane, ale naprawdę wierzycie w to, że panowie tam pracujący potrafią przeciwwstawić się tym, którzy przyjdą do parku aby demolować i robić inne niecne rzeczy? Przecież to są starsi już ludzie. Jak sobie wyobrażacie ich interwencję w takich przypadkach? Tu akurat wystarczy monitoring.
A kupa ratlerka przeszkadza mi tak samo w parku, gdzie biega moje dziecko jak niektórym zapewne przeszkadzałaby na ich wycieraczce.
A kupa ratlerka przeszkadza mi tak samo w parku, gdzie biega moje dziecko jak niektórym zapewne przeszkadzałaby na ich wycieraczce.
Napisano 27 grudzień 2011 - 17:13
i co z tego ze sa to starsi panowie?? ale posiadaja telefon i moga nawet jak widza z daleka ze cos sie zlego dzieje to zadzwonic po straz miejska lub policje a taki pan widzialem nie raz zwracal uwage ludziom idacym z psem czy jadacym rowerem co robi nie tak....zawsze lepsza taka ochrona niz zadna
park byl zamykany w nocy i ci panowie w nocy kontrolowali park...kamery strazy miejskiej nie wychwycaja wszystkiego...
park byl zamykany w nocy i ci panowie w nocy kontrolowali park...kamery strazy miejskiej nie wychwycaja wszystkiego...
Napisano 27 grudzień 2011 - 17:25
Użytkownik kibic dnia 27 grudzień 2011 - 17:13 napisał
kamery strazy miejskiej nie wychwycaja wszystkiego...
Ja w te kamery nie wierze odkąd przestali zdjęcia z nich wrzucać na portale miejskie.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz--------- 
--------- "Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

Napisano 27 grudzień 2011 - 20:33
Jakoś nie widzę powodu by kupować gazetę tylko dla zdjęć które kiedyś były ogólnie dostępne.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz--------- 
--------- "Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

Napisano 01 marzec 2012 - 11:11
No to już wiem, dlaczego dzieciarnia w tak licznym gronie okupuje altanę (i zapewne j ą niszczy). Szkoda. :/ Ostatnio przy mostku zauważyłam jedną urwaną tablicę ze ścieżki przyrodniczej, częściowo jest też uszkodzona mapa. Komu zawdzięczamy zdjęcie ochrony? Chętnie mu napluję na buty....