Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

ACTA - Cenzura w Polskim internecie?

ACTA

169 odpowiedzi w tym temacie

#161 Rafał

...pomiędzy czasem...

• Administrator
  • 3753 postów

Napisano 16 luty 2012 - 09:25

Bardzo ciekawy artykuł w jutrzejszym Dużym Formacie.
http://wyborcza.pl/1...tu_Polacy_.html

#162 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Topic Starter
  • Support
  • 4851 postów

Napisano 16 luty 2012 - 10:12

Pomijając Sławka lat 17 - który ma bzdurne wytłumaczenie (ściąga na potęgę i tłumaczy to brakiem kasy, rozumiałbym gdyby ściągał 1-2 miesięcznie) - reszta ludzi potwierdza teorię - "piraci" kupują więcej oryginałów niż inni ludzie, a powody piractwa są proste: ceny nieadekwatne do produktu i brak dostępności w Polskich sklepach.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#163 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 16 luty 2012 - 10:39

Wyświetl postUżytkownik Rogacz dnia 16 luty 2012 - 10:12 napisał

Pomijając Sławka lat 17 - który ma bzdurne wytłumaczenie (ściąga na potęgę i tłumaczy to brakiem kasy, rozumiałbym gdyby ściągał 1-2 miesięcznie) - reszta ludzi potwierdza teorię - "piraci" kupują więcej oryginałów niż inni ludzie

1. dlaczego pomijając go?
2. takich Sławków jest - tak przypuszczam - znacznie, znacznie więcej niż tych, którzy kupują tyle co ściągną.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#164 Rogacz

• Topic Starter
  • Support
  • 4851 postów

Napisano 16 luty 2012 - 15:11

Dlatego że widzę np. po sobie i po znajomych - jak pracowałem - miesięcznie 100-150zł wydawałem na "kulturę" - testowałem na necie - produkt mi się spodobał - kupowałem. Dlatego np. Social Network w edycji specjalnej której bym normalnie nie kupił.
Swoją drogą tu jest ciekawy pomysł odnośnie praw autorskich opisany:
http://antyweb.pl/no...-ios-i-android/PS: Tylko mi na forum padło kodowanie? Nie mogę cytować postów, pisać na czacie, ani nawet pogrubień robić.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#165 pmp3

Forumowicz

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 18 luty 2012 - 02:41

"ABW straszy nam dzieci, które protestują przeciwko ACTA"
to cytat z artykułu, który dostępny jest w "Nowym Ekranie". Polecam, tym którzy nie mają wątpliwości, że Polska to demokratyczne państwo praw.
Tym którzy mają odmienne zdanie też polecam wypada wiedzieć czego można spodziewać się po "stróżach prawa"

Przypomniał mi się film "życie na podsłuchu", te wzorce chyba znamy, podpisywanie lojalek czy oficerów prowadzących wyrywających paznokcie. Mam nadzieję, że obecnie tak nie jest, jak bywało drzewiej ;)

http://4wladza.nowye...ieci-i-mlodziez

ps. dawno nie pisałem w czystym htmlu aby zmienic wielkosc literek we wpisie posta na forum ;)

Użytkownik pmp3 edytował ten post 18 luty 2012 - 03:07

#166 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8013 postów

Napisano 18 luty 2012 - 08:12

Zamiast przypominać sobie html powinieneś otworzyć oczy. ACTA nie będzie.
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#167 pmp3

Forumowicz

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 18 luty 2012 - 12:38

Rząd ma kolejne ciekawe pomysły na zamknięcie ludziom ust.

czytałeś projekt tej ustawy to takie akta wprowadzane od kuchni, [por. str. 8 ww tematu].ACTA to umowa miedzynarodowa i ona pewnie pójdzie do kosza. Jest jednak cały czas procedowana ustaw krajowa wprowadzająca regulacje tozsame z ACTA. Pojekt ustawy jest u Premiera o czym świadczy wpis na stronach BIP premiera z 2 lutego 2012. Rozumiesz problem - ludzie zapominają o akta a oni przepchną to w typowej ustawie jak tylko ludzie zapomna o tej sprawie  

Strony MSWiA

http://bip.msw.gov.p.../bip/218/20209/

Strony Rady ministrów

http://bip.kprm.gov....a_oraz_ust.html

ps. kiedy tu bedzie działał tryb wishing-owy do obslugi pisania postów, bo ja moge pisac tylko tekst bez pogrubien czy zmizny woelkosci czcionki, ktos mi wylaczyl ta opcje. Jak chce cos zmienic to musze pisac recznie kod html- co jest niewygodne

Użytkownik pmp3 edytował ten post 18 luty 2012 - 12:48

#168 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8013 postów

Napisano 18 luty 2012 - 13:14

Administracja pracuje nad rozwiązaniem tego problemu. Do EURO ma działać.
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#169 Rogacz

• Topic Starter
  • Support
  • 4851 postów

Napisano 18 luty 2012 - 13:54

pmp3 poszukaj mojego tematu o niedziałających skryptach a nie narzekasz :) Wykaż się ;)
---------
Dołączona grafika
---------

#170 pmp3

Forumowicz

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 20 marzec 2012 - 01:48

Lego Logos: Jaki będzie finał sprawy ACTA w wymiarze obywatelskim? Dr Ewa Pietrzyk-Zieniewicz - UW oraz studenci organizatorzy akcji Referendum ACTA... w TOK FM

>>link do pliku pm3<<

Jak wynika z tej audycji konsultacje społeczne rządu premiera Tuska z przeciwnikami podpisania umowy A-C.T.A. to fikcja! Polecam do przesłuchania.
Swoją drogą jest tam ciekawa historia, z której wynika, że temu rządowi nie wolno ufać. Otóż minister Boni powiedział parę słów za dużo. cytuje z pamięci: "rząd chce dla ludzi dobrze tylko, że ludzie są przeszkodą dla tych dobrych działań rządu zmierzających do uszczęśliwienia ludu "

Niestety, młodzi ludzie nie nagrywali tego spotkania, a gdy poprosili rząd o nagranie, dostali je z wyciętą tą niefortunną wypowiedzią.

Czy można zatem ufać temu państwu (celowo mówię szerzej nie tylko o rządzie)?

Użytkownik pmp3 edytował ten post 20 marzec 2012 - 02:04