Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
Guest Message by DevFuse
17 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 styczeń 2012 - 17:50
"OSTRZEŻENIE
skierowane do posiadaczy aut. W ostatni weekend w piątkowy wieczór zaparkowaliśmy na publicznym parkingu. Gdy wyjeżdżaliśmy z parkingu, zauważyłem naklejkę na tylnej szybie. Na szczęście kolega powiedział mi, żeby się nie zatrzymywać, bo ktoś może czekać, aż ja wysiądę z samochodu. Po dojechaniu do domu zdjąłem kartkę, która była zwykłym rachunkiem za paliwo. Po jakimś czasie otrzymałem takiego e-maila OSTRZEŻENIE OD POLICJI, DOTYCZY KOBIET I MĘŻCZYZN, UWAŻAJCIE NA PAPIERY PRZYKLEJONE DO TYLNEJ SZYBY AUTA, TO NOWY SPOSÓB NA KRADZIEŻ SAMOCHODU (TO NIE JEST ŻART). O co więc chodzi? Parkujesz przodem. Wracasz do samochodu, odpalasz zaczynasz cofać, aby wyjechać z miejsca parkingowego, oglądasz się do tyłu i widzisz kartkę na szybie przesłaniającą widok. Zatrzymujesz się i wysiadasz, żeby ją usunąć. Gdy zbliżasz się do tyłu samochodu, złodziej wyskakuje znikąd, wsiada do auta i odjeżdża, na ogół cię potrącając. Dodatkowo, założę się, że torebki pań leżą na siedzeniu i odjeżdżają razem z samochodem A więc tracicie samochód, pieniądze, dokumenty z adresem domowym i pewnie klucze do mieszkania. Tak więc wasz dom i tożsamość są zagrożone. Parkujmy tyłem, wtedy wyjeżdżając do przodu, nie zerkamy na tylną szybę.
TO JEST NOWY SPOSÓB ZŁODZIEI Jeśli zobaczycie kartkę na tylnej szybie, cofając auto na parkingu NIE zatrzymujcie się, zdejmiecie ją potem. Prześlijcie tę wiadomość znajomym i rodzinie - zwłaszcza kobietom - kobieca torebka zawiera wiele osobistych informacji i dokumentów, a nie chcielibyście, żeby wpadło to w niepowołane ręce. "
skierowane do posiadaczy aut. W ostatni weekend w piątkowy wieczór zaparkowaliśmy na publicznym parkingu. Gdy wyjeżdżaliśmy z parkingu, zauważyłem naklejkę na tylnej szybie. Na szczęście kolega powiedział mi, żeby się nie zatrzymywać, bo ktoś może czekać, aż ja wysiądę z samochodu. Po dojechaniu do domu zdjąłem kartkę, która była zwykłym rachunkiem za paliwo. Po jakimś czasie otrzymałem takiego e-maila OSTRZEŻENIE OD POLICJI, DOTYCZY KOBIET I MĘŻCZYZN, UWAŻAJCIE NA PAPIERY PRZYKLEJONE DO TYLNEJ SZYBY AUTA, TO NOWY SPOSÓB NA KRADZIEŻ SAMOCHODU (TO NIE JEST ŻART). O co więc chodzi? Parkujesz przodem. Wracasz do samochodu, odpalasz zaczynasz cofać, aby wyjechać z miejsca parkingowego, oglądasz się do tyłu i widzisz kartkę na szybie przesłaniającą widok. Zatrzymujesz się i wysiadasz, żeby ją usunąć. Gdy zbliżasz się do tyłu samochodu, złodziej wyskakuje znikąd, wsiada do auta i odjeżdża, na ogół cię potrącając. Dodatkowo, założę się, że torebki pań leżą na siedzeniu i odjeżdżają razem z samochodem A więc tracicie samochód, pieniądze, dokumenty z adresem domowym i pewnie klucze do mieszkania. Tak więc wasz dom i tożsamość są zagrożone. Parkujmy tyłem, wtedy wyjeżdżając do przodu, nie zerkamy na tylną szybę.
TO JEST NOWY SPOSÓB ZŁODZIEI Jeśli zobaczycie kartkę na tylnej szybie, cofając auto na parkingu NIE zatrzymujcie się, zdejmiecie ją potem. Prześlijcie tę wiadomość znajomym i rodzinie - zwłaszcza kobietom - kobieca torebka zawiera wiele osobistych informacji i dokumentów, a nie chcielibyście, żeby wpadło to w niepowołane ręce. "
Raczej ostrożny rozmówca.
Napisano 27 styczeń 2012 - 18:42
Dobre
Ja widziałem w tv, że pod tylne koło wkładają butelkę plastikową. Kładą na koło i jak ruszasz, to masz spore tarcie i hałas. Wychodzisz zobaczyć co się dzieje, a w tym momencie samochód odjeżdża.

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa
Napisano 28 styczeń 2012 - 00:11
Użytkownik marcinb7 dnia 27 styczeń 2012 - 17:50 napisał
złodziej wyskakuje znikąd, wsiada do auta i odjeżdża, na ogół cię potrącając.
W moim przypadku:
1. Nie da się moim samochodem odjechać bez monitorowania mojej tęczówki
2. Mam baaaaardzo dobre AC antykradzieżowe
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku

I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

Napisano 28 styczeń 2012 - 00:27
Użytkownik CAM-VID dnia 28 styczeń 2012 - 00:11 napisał
W moim przypadku:
1. Nie da się moim samochodem odjechać bez monitorowania mojej tęczówki
2. Mam baaaaardzo dobre AC antykradzieżowe
Pierwszy punkt może się może obrócić przeciwko Tobie , bo przed odjazdem jeszcze Ci oko wydłubią....
Napisano 28 styczeń 2012 - 00:27
A na bramy też jeszcze zabierają? Bo ja... Nieważne.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.
Napisano 28 styczeń 2012 - 00:40
Użytkownik MiG25 dnia 28 styczeń 2012 - 00:27 napisał
Pierwszy punkt może się może obrócić przeciwko Tobie , bo przed odjazdem jeszcze Ci oko wydłubią....
Ryzykować dożywocie za kradzież samochodu??? Trzeba być idiotą, żeby się też zamachnąć na 9 mm
Użytkownik KaLaToS dnia 28 styczeń 2012 - 00:23 napisał
Widać kto biedny kto bogady 
Całe 200 PLN AC i kolega elektronik od tęczówki:)
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku