Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

A ja mogę pomóc, jeśli ktoś będzie potrzebował kredytu

pożyczka kredyt doradca finansowy pomoc finansowa

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 annawa

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01 luty 2012 - 11:49

Witam,
nie chcę, aby zostało to uznane na kryptoreklamę
Po prostu chcę się wszystkim przedstawić jako doradca finansowy, który zawsze chętnie pomoże w załatwieniu wszystkich formalności w bankach.

Gdyby admin miał wątpliwości, to oczywiście tyczy się to tematu..:-) bo pomoc finansowa jest jak najbardziej jest również niezbędna przy załatwianiu spraw miewszkaniowo-remontowych:-)

pozdrawiam
anna.walczak-nowak@moneyexpert.pl

#2 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 677 postów

Napisano 01 luty 2012 - 12:54

Ja, jak zwykle włączę swoje czepialstwo i stwierdzę
- każdy pośrednik czy to w uzyskaniu kredytu, czy w zakupie towaru powoduje wzrost kosztów które to docelowy klient ponieść musi.
Boże, chroń nas od pośredników którzy na naszej krwawicy chcą własny chleb upiec.
Je..ć darmozjadów !
Ja mam fizjonomię brzydką, język niewyjściowy a i szujowaty jestem

#3 MiG25

Forumowicz

• Użytkownik
  • 311 postów

Napisano 01 luty 2012 - 13:09

Z jednej strony tak , z drugiej taki darmozjad zna różne triki ,znajomości i inne rzeczy , które powodują ,że wynegocjuje Ci taki kredyt ,że i Tobie i jemu się będzie opłacać.
Są produkty ,które da się kupić bez pośredników , ale większość i tak jest kupowana za ich pośrednictwem , bo to się wszystkim opłaca. Dla przykładu piwa od browaru nie kupujesz (nawet jakbyś go miał pod ręką).

#4 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 01 luty 2012 - 13:23

Wyświetl postUżytkownik bergerac dnia 01 luty 2012 - 12:54 napisał

Boże, chroń nas od pośredników którzy na naszej krwawicy chcą własny chleb upiec.

Ej, ale na tym polegają od zawsze wszystkie usługi i rzemiosło. Nawet kowal to był pośrednik między sztabą żelaza a podkową :)
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#5 annawa

Nowicjusz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01 luty 2012 - 15:09

Nie ma to jak malkontenci, którym zawsze i wszystko przeszkadza. :)
Szkoda..ale spójrzcie na to z innej strony...pośrednikowi jako dużej firmie łatwiej jest wynegocjować lepsze warunki. Po drugie naprawdę nie każdy Doradca patrząc na Klienta widzi chodzace złotówki. Oczywiście są wyjątki, które potwierdzają regułę. Kiedys pracowałam w salonie Orange, także zawsze miałam do czynienia z Klientami. Uwierzcie mi, że my też jesteśmy ludźmi, którzy mają uczucia i nikt świadomie nie narażałby się na reklamacje, bo to może naprawdę wykończyć psychicznie.

#6 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 677 postów

Napisano 01 luty 2012 - 15:46

Może i jestem malkontent ale jak mi kiedyś, taki "doradca" warunki kredytu wyłuszczył to wyszło ze stopa RRSO przewyższałaby stopę kredytów przeterminowanych.
Pominę już fakt że ten "doradca" nie za bardzo łapał co to RRSO i nie za bardzo chciał doliczać do tego wszystkich kosztów pożyczki ;)
Po prostu nie znoszę naciągactwa a więc je tępię.

Użytkownik bergerac edytował ten post 01 luty 2012 - 16:35

#7 Ekspert_radzi

Ekspert ds. Mieszkaniowych

• Użytkownik
  • 34 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 01 luty 2012 - 18:14

to nie miejsce na reklamy.
prosze o przeniesienie do ogloszen.

#8 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 01 luty 2012 - 18:20

@Ekspert - najlepiej użyć przycisku zgłoś - wtedy większa szansa że moderator się zajmie :)
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#9 Ekspert_radzi

Ekspert ds. Mieszkaniowych

• Użytkownik
  • 34 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 01 luty 2012 - 19:36

dzieki, zglosilem

#10 Mars

Doświadczony

• Użytkownik
  • 797 postów

Napisano 02 luty 2012 - 10:53

Wszystko zależy od tego jak kto sie czuje w danej dziedzinie.
Jeśli ktoś jest super informatykiem to naprawi komputer sam. Jeśli "tajniki" ekonomii, bankowości a dokładniej kredytów itp. nie są mu obce to również może udać sie na wycieczkę wirtualną witrynach banków i przewertować oferty lub jeden dzień urlopu i na wycieczkę ul. Okrzei w Żyrardowie. Szczęśliwie większość banków jest blisko siebie.
Jak w każdej firmie również i w bankach oferty sie ciągle zmieniają i promocje również, dziś jest super a jutro są już lepsi.
Jednak chyba najlepiej porozmawiać i odnosić sie do konkretnego przypadku klienta i jego sytuacji.

#11 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 677 postów

Napisano 02 luty 2012 - 11:23

Nie mam nic przeciwko doradcom kredytowym ale... na Boga.. niech uczciwie podają stopę RRSO a nie z ludzi, często z matematyką na poziomie 3 klasy szkoły powszechnej, idiotów robią !
Jeszce raz powtórzę, jak koszty, takiego "atrakcyjnego", "wynegocjowanego" przez "doradcę" kredytu przeliczyłem to włos mi się na głowie zjeżył.
Kredyt był droższy od jakiegokolwiek kredytu oferowanego przez tradycyjne banki.

Nie wspomnę już że odniosłem wrażenie, iż sam "doradca" z matematyką był mocno na bakier.

Użytkownik bergerac edytował ten post 02 luty 2012 - 11:24

#12 annawa

Nowicjusz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03 luty 2012 - 21:48

no to Ci się nie dziwię, że tak reagujesz... to smutne, że ludzie z mojej branży są tak postrzegani. tak a propos tego, że nie wiedziałeś, ile faktycznie zapłacisz. Od stycznia zmieniły się przepisy i teraz Klient przed podpisaniem umowy musi otrzymać dokładną rozpiskę o kosztach kredyty, ile za co zapłaci, jakie jest faktyczne oprocentowanie. Jesli tego nie dostanie to moze zaskrazyć bank albo doradcę...ale ok, jeśli ktoś raz się sparzył, trudno mu się będzie drugi raz przekonać...