Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

Spotkanie w sprawie szpitala

Zapraszamy wszystkich którym

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Judyta

Doświadczony

• Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 01 luty 2012 - 13:35

Samorząd Mieszkańców Nr 3 zaprasza mieszkańców miasta na spotkanie z Posłem Pawłem Sajakiem ze Starostą i Radnymi Starostwa Powiatowego, Prezydentem i Radnymi miasta Żyrardowa, Przedstawicielami Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego

w dniu 3 lutego 2012r o godz 19-tej w Miejskim Ogrodzie Jordanowskim w Żyrardowie przy ul Reymonta 13.

Tematem spotkania będzie omówienie spraw związanych z funkcjonowaniem Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego.

Zapraszamy wszystkich którym leży na sercu funkcjonowanie naszego szpitala.
Bo nieważne co w twym życiu się dzieje.Wiem, że człowiek jest lepszym gdy się śmieje
I nieważne co w twym życiu się stanie Musisz odnaleźć swoją drogę .......w tym bałaganie

#2 Kasandra

Świeżak

• Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 01 luty 2012 - 14:54

A można wiedzieć kto z radnych będzie?

#3 Judyta

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 01 luty 2012 - 15:52

Zaprosiliśmy wszystkich Radnych Starostwa Powiatowego i wszystkich Radnych miejskich. Wszyscy dostali imienne zaproszenia. Tym których nie udało się zaprosić osobiście zostawiliśmy zaproszenia w biurach.
Mamy nadzieję że przyjdą na spotkanie i będziemy mogli z nimi porozmawiać bezpośrednio. W tajemnicy powiem że ludzie często głosują "na nazwisko" i nie wiedzą nawet jak wygląda radny.
Mam cichą nadzieję że spotkanie przyniesie korzyść obu stronom.
Bo nieważne co w twym życiu się dzieje.Wiem, że człowiek jest lepszym gdy się śmieje
I nieważne co w twym życiu się stanie Musisz odnaleźć swoją drogę .......w tym bałaganie

#4 Kasandra

Świeżak

• Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 01 luty 2012 - 16:28

Dzieki. Pytałam bo byłam tam ostatnio na spotkaniu w sprawie asfalciarni. Było dośc żenujące. P.prezydent , z uporem wartym innej sprawy, przekonywał, że
asfalciarnia to dobrodziejstwo dla miasta. Czytano jakieś ekspertyzy, rzucano cyframi a to wszystko nic zebranym nie mówiło. A i referującym też chyba nie.
Oby to spotkanie nie składało się z opowiadania koszałków-opałków i pustych obiecanek bo czasu szkoda.Wielu radnych wiernie potakuje komu trzeba a swoje zdanie, jako jeden z niewielu, ma chyba p. Rosiński. Nie mówię czy dobre czy złe. Mówię, że ma. Nie potakuje bezmyślnie, wiernopoddańczo się uśmiechając.

#5 Mars

Doświadczony

• Użytkownik
  • 797 postów

Napisano 02 luty 2012 - 11:01

Kasandra, masz po części rację. Byłem również na spotkaniu w sprawie "asfalciarni" i również mam swoje odczucia. Jak to na takim spotkaniu gdzie wszyscy chcą coś powiedzieć a nikt nie słuch. DOkładnie na tym spotkaniu wypowiadali sie również "spece" przeliczający ilość ciężarówek przy 10 tonach ładowności, gdzie znakomita większość wozi po nie mniej niż 20ton produktu. Ilość wychodzi dwa razy większa? Wychodzi.
Jednak warto chyba wysłychać jakie opinie mają władze powiatu, miasta czy radni i skonfrontować je z opiniami i odczuciami mieszkańców. Łudząc sie nadzieją, że obie strony dowiedzą sie czegoś nowego o jednym z większych pracodawców w mieście i placówce która powinna nieść pomoc w chorobie.

#6 Gość_water7

• Gość

Napisano 02 luty 2012 - 11:13

Mnie zastanawia jedno co da takie spotkanie? Zakładając dobre chęci władzy wszelakiej, radnych i mieszkańców i tak nie są oni w stanie zmienić mentalności i toku myślenia większości pracowników szpitala, a tu właśnie moim zdaniem leży problem. Czas leci wszystko idzie do przodu, a szpital nadal tkwi w PRL-u, chociażby przykład z przed kilku miesięcy kiedy to odmówiono kobiecie badania tomografem (sic! po kiego nam tomograf skoro go nie używamy????!!!), czy mój własny kiedy po wizycie u neurologa (wizytę prywatną umówiła mi Judyta za co jestem wdzięczna bo czekając na wizytę na NFZ cierpiałabym do dzisiaj) potrzebowałam zrobić prześwietlenie (też prywatnie za opłata oczywiście) i wysłano mnie na drzewo, dopiero po awanturze u jaśnie wtedy panującego pana dyrektora badanie wykonano. Ten szpital nigdy nie będzie zarabiał bo cały czas nie ma tam dobrego managera.

#7 Judyta

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 02 luty 2012 - 12:53

Widzisz jeżeli Władze potwierdzą to co dociera do nas pacjentów, że szpital mimo oddłużenia ponownie się zadłuża to niestety masz rację. Z tomografem strzeliłaś w dziesiątkę. Niestety moja rodzina boryka się z problemami zdrowotnymi od wielu lat. Nauczyłam się lawirować w gąszczu głupoty i dlatego mogłam udzielić ci jakiejś rady.
A to z ostatniej chwili, a walka z bezdusznością służby zdrowia trawa nadal.
Tak wyglądała recepta
http://img259.images...59/3772/img.pdf
Miałam cichą nadzieję że głupota z receptami nasze miasto ominęła. Okazuje się że bardzo się myliłam.
Od wczoraj nie możemy zrealizować recepty bo apteka odsyła nas ponownie do lekarza gdyż jak twierdzi brak jest adnotacji o refundacji. To jest paranoja! Dwa dni bez leków dla człowieka po operacji serca ?
Wczoraj Rysiek poszedł po receptę do lekarza. Już na wstępie dowiedział się że najwcześniej może być zapisany na wizytę na poniedziałek -czyli za tydzień. Po ostrej wymianie zdań udało się zdobyć ( w dosłownym tego słowa znaczeniu ) receptę. Wrócił do domu z mocno podwyższonym ciśnieniem.
Idzie do apteki na 1Maja a tam okazuje się że musi wrócić do lekarza bo recepta jest rzekomo źle wypisana . Dziś ponowna wizyta u lekarza, a pan doktor twierdzi ze on receptę wypisał prawidłowo i poprawiał nie będzie.
Dopiero o godz 12 udało się wykupić leki w aptece na Okrzei -tu nikt nie miał zastrzeżeń, ale okazało się że na recepcie nie było najważniejszego leku.
Czyli powrót do lekarza, kolejna nerwówka, kolejny kontakt z ludźmi chorymi na grypę i walka z głupotą wszystkich którzy podobno mają na celu pomaganie chorym.
Jutro idzie prywatnie do lekarza po kolejną receptę ( dziś lekarz nie przyjmuje) Jeżeli wytrzyma i obejdzie się bez pogotowia to będzie trzeci dzień bez leku ratującego życie.
Jeżeli tak ma to wszystko funkcjonować to może niech w cholerę pozamykają szpitale, przychodnie a my zaczniemy leczyć się u znachorów .
Zobaczcie kogo zaprosiliśmy na spotkanie. Począwszy od Posła a skończywszy na członkach Samorządów Mieszkańców. Może nasze uwagi dotrą do tych na samej górze? To takie moje pobożne życzenie. Nic nie robić to znaczy że akceptujemy to wszystko.
W moim odczuciu jest to najlepszy czas bo mówienie o problemach szpitala podczas kampanii wyborczej mija się z celem. Co możemy zyskać ? Nie wiem , zobaczymy jakie będą padały pytania i jakie będą odpowiedzi.
Może z sali padną jakieś propozycje? Na chwilę obecną moim celem jest zwrócenie uwagi że problem jest nadal aktualny i nie został rozwiązany.

#8 Gość_water7

• Gość

Napisano 02 luty 2012 - 13:03

Powiem szczerze, że spotkanie w sprawie szpitala bardzo mnie interesuje i może uda mi się być bo bardzo jestem ciekawa co do powiedzenia na ten temat mają przedstawiciele szpitala.

#9 Judyta

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 02 luty 2012 - 13:18

A mnie zależy na tym żebyś była na spotkaniu. Spróbujmy to wszystko przedstawić z punktu widzenia pacjenta.

#10 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 02 luty 2012 - 13:48

Wyświetl postUżytkownik Judyta dnia 02 luty 2012 - 12:53 napisał

Jeżeli wytrzyma i obejdzie się bez pogotowia to będzie trzeci dzień bez leku ratującego życie.

Judyta chcesz zrobić tak by twój głos usłyszeli bez olewania ciebie? Zgłoś na prokuraturę zagrożenie życia z strony lekarza i nfz - sprawa się głośnym echem po kraju rozniesie.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#11 Judyta

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 02 luty 2012 - 13:57

Żeby to zrobić trzeba mieć zdrowie (błędne koło)

#12 Gość_water7

• Gość

Napisano 02 luty 2012 - 14:03

I pieniądze na adwokatów :)

#13 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 02 luty 2012 - 16:01

Wyświetl postUżytkownik water7 dnia 02 luty 2012 - 14:03 napisał

I pieniądze na adwokatów :)

Tu niekoniecznie bo z tego co pamiętam w przypadku takiego zgłoszenia prokuratura się tym zajmuje.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."