Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

Wisława Szymborska

szymborska

• Nie możesz odpowiedzieć
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 02 luty 2012 - 12:29

Dołączona grafika

Użytkownik flower1973 edytował ten post 02 luty 2012 - 12:31

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#22 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 02 luty 2012 - 12:40

No cóż... można by powiedzieć, że "najpierw CAM-VID a teraz Nowicka."

#23 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 02 luty 2012 - 12:44

Nie wiem czemu można by tak powiedzieć, ale nie tłumacz. Już wspominałem, że nie rozumiem zbyt głębokiej poezji.

Natomiast co do "Wisłockiej" jeszcze:

Cytat

W związku ze śmiercią Wisławy Szymborskiej Klub Parlamentarny Ruch Palikota postanowił wyłączyć się z bieżących sporów politycznych
Posłowie RP nie udzielają mediom żadnych wypowiedzi i komentarzy. - Dla nas wszystkich w Ruchu pani Wisława była wspaniałą osobą, niezwykle skromną, ale przede wszystkim wielką - mówi dyrektor biura prasowego RP Małgorzata Prokop–Paczkowska.

:)

Użytkownik flower1973 edytował ten post 02 luty 2012 - 12:45

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#24 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 677 postów

Napisano 02 luty 2012 - 12:47

"W związku ze śmiercią Wisławy Szymborskiej Klub Parlamentarny Ruch Palikota postanowił wyłączyć się z bieżących sporów politycznych"

Mało co się nie posikałem :)
Ja mam fizjonomię brzydką, język niewyjściowy a i szujowaty jestem

#25 Misiek

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 02 luty 2012 - 12:59

"Posłowie RP nie udzielają mediom żadnych wypowiedzi i komentarzy" - oby do końca świata i o jeden dzień dłużej:)
Wiem, że są ludzie na świecie, którzy jak się rano nie „machną” Wyborczą nijak egzystować nie mogą,
ludzie którzy nie obejrzawszy „Szkła kontaktowego” nabawiają się kłopotów – O rany! - z erekcją!

#26 CAM-VID

Guru

• Topic Starter
  • Administrator
  • 8013 postów

Napisano 02 luty 2012 - 13:02

http://www.tvn24.pl/-1,1733502,0,1,wiersze-wislockiej-z-dawka-pozytywizmu,wiadomosc.html?fb_xd_fragment#?=&cb=f4d003f39b9342&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=33&ackData[id]=1
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#27 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 02 luty 2012 - 13:10

No i to w sumie dobrze pokazuje, że niektóre peany (a mam przeczucie że większość) są bezmyślnym gęganiem. Na pokaz. Takim krótkim grzaniem się w czyimś świetle.

Użytkownik flower1973 edytował ten post 02 luty 2012 - 13:12

#28 Robert.Sadowski

Doświadczony

• Użytkownik
  • 515 postów

Napisano 02 luty 2012 - 13:34

Wyświetl postUżytkownik CAM-VID dnia 02 luty 2012 - 09:10 napisał

To jest oczywiste. Podobnie jest z malarstwem.

Kiedyś słuchałem wywiadu z ekspertem od sztuki o jednym z malarzy, co to dla nas zwykłych ludzi namalował kilka kresek, i te kilka kresek było warte kilka milionów $, czy ten malarz namalowałby konia w biegu. Ekspert tylko po cichu odparł "Proszę mi uwierzyć, że by namalował".
I tu jest różnica między Sztuką a sztuką.
Pozdrawiam,
Robert
www.drzewapolski.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych