Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
Wizyta Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego w Żyrardowie, spacer po Placu Jana Pawła II i Loftach oraz zatrzymanie młodego Żeniacza
Napisano 13 luty 2012 - 23:22
Historią opisaną przeze mnie w tym wątku zainteresowała się gazeta NowyEkran.pl Wydaje mi się, że to cenna inicjatywy aby przekaz medialny z tego wydarzenia z udziałem Pana Prezydenta Polski Bronisława Komorowskiego nie był zafałszowany i sprowadzony tylko do notki opracowanej i przekazanej mediom przez dział propagandy (public relation) organizatora.
Napisano 13 luty 2012 - 23:45
Użytkownik Rencista. edytował ten post 13 luty 2012 - 23:45
Napisano 14 luty 2012 - 00:40
Użytkownik Rencista. dnia 13 luty 2012 - 23:45 napisał
Czyż bycie kawiorem na talerzu nuworysza to rola jaką chciałbyś odegrać na scenie życia? Ja nie.
Cóż zastanów się drogi Rencisto, nad racjonalnością swojego sądu
I czytaj z uwagą to co napisałem o roli stowarzyszenia bo mam wrażenie, że mimo iż łopatologicznie podałem swoje stanowisko nie zrozumiałeś przekazu. (ŚRODKI WŁASNE, ZE SKŁADEK CZŁONKÓW)
serdecznie Cię pozdrawiam Piotrek
Użytkownik pmp3 edytował ten post 14 luty 2012 - 04:56
Napisano 14 luty 2012 - 08:17
Użytkownik pmp3 dnia 13 luty 2012 - 23:22 napisał
Mógłbyś dokładniej linka podawać, musiałem się przedzierać przez wszystkie wiadomości i tego szukać
http://rc.nowyekran....l-komorowskiego

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa
Napisano 14 luty 2012 - 16:07
Cóż, układ medialny jest taki, że tzw media mainstreamowe czyli tworzące główny obieg informacji, nawet nie zająkną się gdy widzą, że obecna władza robi coś złego. Propagandowe telewizje przedstawiają Tuska tak jak Putina telewizje Rosyjskie - śmieszne? Sprawdzcie sami 1tv.ru/news/polit/
Daleko mi do prawicy jednak widzę, że te media obecnie są bardziej wrażliwe na łamanie praw człowieka - co zrobić, ehh
Użytkownik pmp3 edytował ten post 14 luty 2012 - 16:08
Napisano 14 luty 2012 - 16:19
Użytkownik pmp3 dnia 14 luty 2012 - 16:07 napisał
Tak, wychodziła kiedyś taka gazetka. Tytuł, szata graficzna a przede wszystkim zawartość służyła żyrardowskiemu powstaniu przeciwko obecnej władzy - tam można było poczytać o prawdziwych klimatach w Żyrardowie.
Napisano 14 luty 2012 - 16:50
To duża odpowiedzialność zrobić takie media jako osoba fizyczna - bo dla niej jako redaktora naczelnego może się to wiązać z ciągłymi pobytami w sądzie. Lokalni włodarze mają za sobą sztab prawników, którzy bedą potrafili umilić życie takiemu niepokornemu człowiekowi.
Stąd też pomysł na stowarzyszenie rejestrowe, odrębna osoba prawna. Poza tym łatwiej stowarzyszeniu dyskutować z władzą.
Na stronach www urzędu miasta widnieje http://www.zyrardow....8&wiecej_news=1 obwieszczenie
Raport o stanie zaopatrzenia w ciepło Miasta Żyrardów
Projekt założeń Urzędu Miasta Żyrardowa
osobiście chciałbym wiedzieć kto to robił i ile za to wziął - czytałem to dziś do 5 rano, jest taka piosenka "Bil Klinton palił trawę ale się nie zaciągał" to samo i tu robimy inwestycje momo iż właściwie nic nie zostao zrobione (niektóre wyliczenia własne są interesujące)
Polecm przeczytać ten pierwszy raport co zostało zrobione, a właściwie odwrotnie co nie zostało zrobione i jakie są wytłumaczenia "b.d." - brak danych, a w drugim raporcie wizje, że ło ho ho - oczywiście wszystko doskonale umotywowane
ps. moze koś przeczyta to również i załozy odrębny temat i wejdziemy w polemikę z władzą?
Napisano 14 luty 2012 - 20:58
Zamieszczone raporty są w formacie DOC - format zamknięty. Administracja miała posługiwać się formatami dostępnymi z każdej popularnej platformy sprzętowej.
Druga uwaga jest taka, że tego typu materiałów nie rozpowszechnia się w formatach do edycji.
No ale.
Napisano 14 luty 2012 - 21:24
Napisano 14 luty 2012 - 22:56
Ja nie.
Wystarczy te pliki zapisać jako pdf co jest dostępne na prawie każdej platformie.
Odt - pewnie by się dało. Ale też nie mam zainstalowanego.
Rozwiązanie najbardziej kompatybilne to zapisanie jako pliku txt.
Nie wiem co jest w tych plikach ale one mają jakieś 18MB.
Druga sprawa, że urząd ma działająca stronę www to pliki mogą być w html dostępne bezpośrednio z przeglądarki.
Natomiast wg mnie sprawa jest prosta. Ktoś ma Worda i tylko go zna. Wysyła do administratora strony do wrzucenia na stronę to dostał dokładnie to co chciał.
Jeżeli się chce to można. Zobacz np.
http://www.przetargi.brwinow.pl wg. mnie najfajniej to mają zrobione.
Podobnie grodzisk.
http://www.grodzisk..../pokaz/137.html
+ pliki pdf.
Na stronie Grodziska to co mi się podoba to przejrzystość i ankieta nt. urzędu.
W wypadku żyrardowa trzymamy się doc + pdf.. dlaczego pdf. Bo ważna jest pieczątka jaką przybił prezydent, Innego sensu to nie ma.
http://zyrardow.pl/p....php?plikID=795
Pruszków ma podobnie jak żyrardów.
Napisano 14 luty 2012 - 23:35

Napisano 15 luty 2012 - 00:32
Na ubuntu?
Openoffice pięknie importuje worlda
Dlaczego pliki maja 18 MB - Rogacz Ci wyjaśnił, Struktura plików i dane tam zawarte są w dużej części wodolejstwem dla zwiększenia ilości stron dokumentu i zapewne wpływa to na podniesienie gratyfikacji przyjmującego do wykonania dzieło. Poza tym "normalnemu" internaucie nie chciałoby się tego ściągać
Napisano 15 luty 2012 - 21:35
http://www.samorzad....kSum=-215414864
http://www.pap.com.p...kSum=2053333808
cytat za PAP
Bronisław Komorowski będzie przebywał z wizytą na zachodnim Mazowszu. Prezydent odwiedzi m.in. Żyrardów, Sochaczew, Bodzanów i Płock.
Przedstawiamy program prasowy wizyty Prezydenta RP:
6 lutego br. (poniedziałek)
godz. 16.30 Uroczyste spotkanie z przedstawicielami społeczności lokalnej w Resursie Obywatelskiej (ul. 1 Maja 45, 96-300 Żyrardów)
• ok. godz. 17.05 planowane jest wystąpienie Prezydenta RP
Otwarte dla mediów. Obsługa medialna wyłącznie dla osób akredytowanych. Akredytacje przyjmuje Urząd Miasta Żyrardowa do dnia 2 lutego br. (czwartek) do godz. 11.00. Prosimy o przesłanie zgłoszenia akredytacyjnego zawierającego następujące dane: imię, nazwisko, nazwa redakcji, PESEL, imię ojca, na adres mailowy: mwalczak@zyrardow.pl. Szczegółowych informacji udziela rzecznik prasowy Prezydenta Miasta Żyrardowa Monika Walczak, tel.: (046) 856 76 09.
Wstęp dziennikarzy, fotoreporterów oraz operatorów kamer w godz. 15.30-16.00. Instalacja wozów transmisyjnych do godz. 15.00.
koniec cytatu.
Czy zwróciliście uwagę na zapis "Uroczyste spotkanie z przedstawicielami społeczności lokalnej w Resursie Obywatelskiej"