Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Wizyta Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego w Żyrardowie, spacer po Placu Jana Pawła II i Loftach oraz zatrzymanie młodego Żeniacza

Prezydent Polski Bronisław komorowski Żyrardów 2012.02.06 pomnik historii nagroda zatrzymanie młodego człowieka Młody Żeniacz BOR Biuro Ochrony Rządu Słuzba Bezpieczenstwa Dekret spacer prezydenta po placu Lofty i Plac Jana Pawła II

• Nie możesz odpowiedzieć
35 odpowiedzi w tym temacie

#21 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 13 luty 2012 - 08:24

Ja pisałem o kolportażu, a nie o treści ulotek. Kiedyś chciało mi się pracować w jakichś zrzeszeniach, klubach itp. Teraz mi przeszło.
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#22 pmp3

Forumowicz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 13 luty 2012 - 23:22

http://www.nowyekran.pl/

Historią opisaną przeze mnie w tym wątku zainteresowała się gazeta NowyEkran.pl Wydaje mi się, że to cenna inicjatywy aby przekaz medialny z tego wydarzenia z udziałem Pana Prezydenta Polski Bronisława Komorowskiego nie był zafałszowany i sprowadzony tylko do notki opracowanej i przekazanej mediom przez dział propagandy (public relation) organizatora.

#23 Rencista.

Weteran

• Użytkownik
  • 3224 postów

Napisano 13 luty 2012 - 23:45

Pozyskiwanie środków na prowadzenie działalności statutowej przez jakiekolwiek organizacje ,stowarzyszenia czy NGO ( organizacje pozarządowe) w obecnym okresie nie jest prostym zajęciem, a z samych składek członków trudno jest prowadzić działalność społeczną i dlatego nasze prawo dopuszcza pozyskiwanie środków publicznych na wykonanie konkretnej pracy czy zadania. Samorządy korzystają z takiej możliwości i w ramach konkursu wybierają najlepsze oferty, a po wykonaniu zadania rozliczają, czy przekazane środki zostały właściwie wykorzystane. pmp3 Czy to znaczy,że ty chcesz być tym narybkiem?

Użytkownik Rencista. edytował ten post 13 luty 2012 - 23:45

#24 pmp3

Forumowicz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 14 luty 2012 - 00:40

Wyświetl postUżytkownik Rencista. dnia 13 luty 2012 - 23:45 napisał

pmp3 Czy to znaczy,że ty chcesz być tym narybkiem?

Czyż bycie kawiorem na talerzu nuworysza to rola jaką chciałbyś odegrać na scenie życia? Ja nie.
Cóż zastanów się drogi Rencisto, nad racjonalnością swojego sądu

I czytaj z uwagą to co napisałem o roli stowarzyszenia bo mam wrażenie, że mimo iż łopatologicznie podałem swoje stanowisko nie zrozumiałeś przekazu. (ŚRODKI WŁASNE, ZE SKŁADEK CZŁONKÓW)
serdecznie Cię pozdrawiam Piotrek

Użytkownik pmp3 edytował ten post 14 luty 2012 - 04:56

#25 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 14 luty 2012 - 08:17

Wyświetl postUżytkownik pmp3 dnia 13 luty 2012 - 23:22 napisał

Historią opisaną przeze mnie w tym wątku zainteresowała się gazeta NowyEkran.pl

Mógłbyś dokładniej linka podawać, musiałem się przedzierać przez wszystkie wiadomości i tego szukać :D
http://rc.nowyekran....l-komorowskiego
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#26 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 14 luty 2012 - 09:05

Pamiętam, że kiedyś był "Powstaniec"...

#27 pmp3

Forumowicz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 14 luty 2012 - 16:07

Rozumiem, że "Powstaniec" to tytuł gazety?
Cóż, układ medialny jest taki, że tzw media mainstreamowe czyli tworzące główny obieg informacji, nawet nie zająkną się gdy widzą, że obecna władza robi coś złego. Propagandowe telewizje przedstawiają Tuska tak jak Putina telewizje Rosyjskie - śmieszne? Sprawdzcie sami 1tv.ru/news/polit/

Daleko mi do prawicy jednak widzę, że te media obecnie są bardziej wrażliwe na łamanie praw człowieka - co zrobić, ehh

Użytkownik pmp3 edytował ten post 14 luty 2012 - 16:08

#28 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 14 luty 2012 - 16:19

Wyświetl postUżytkownik pmp3 dnia 14 luty 2012 - 16:07 napisał

Rozumiem, że "Powstaniec" to tytuł gazety?

Tak, wychodziła kiedyś taka gazetka. Tytuł, szata graficzna a przede wszystkim zawartość służyła żyrardowskiemu powstaniu przeciwko obecnej władzy - tam można było poczytać o prawdziwych klimatach w Żyrardowie.

#29 pmp3

Forumowicz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 14 luty 2012 - 16:50

zróbmy własne media elektroniczne www z telewizja radiem i gazetą w jednym. (dużymiejski portal internetowy)
To duża odpowiedzialność zrobić takie media jako osoba fizyczna - bo dla niej jako redaktora naczelnego może się to wiązać z ciągłymi pobytami w sądzie. Lokalni włodarze mają za sobą sztab prawników, którzy bedą potrafili umilić życie takiemu niepokornemu człowiekowi.

Stąd też pomysł na stowarzyszenie rejestrowe, odrębna osoba prawna. Poza tym łatwiej stowarzyszeniu dyskutować z władzą.

Na stronach www urzędu miasta widnieje http://www.zyrardow....8&wiecej_news=1 obwieszczenie

Raport o stanie zaopatrzenia w ciepło Miasta Żyrardów
Projekt założeń Urzędu Miasta Żyrardowa

osobiście chciałbym wiedzieć kto to robił i ile za to wziął - czytałem to dziś do 5 rano, jest taka piosenka "Bil Klinton palił trawę ale się nie zaciągał" to samo i tu robimy inwestycje momo iż właściwie nic nie zostao zrobione (niektóre wyliczenia własne są interesujące) :)

Polecm przeczytać ten pierwszy raport co zostało zrobione, a właściwie odwrotnie co nie zostało zrobione i jakie są wytłumaczenia "b.d." - brak danych, a w drugim raporcie wizje, że ło ho ho - oczywiście wszystko doskonale umotywowane :)

ps. moze koś przeczyta to również i załozy odrębny temat i wejdziemy w polemikę z władzą?

#30 Peefe

Forumowicz

• Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 14 luty 2012 - 20:58

Pierwsza uwaga jest taka.
Zamieszczone raporty są w formacie DOC - format zamknięty. Administracja miała posługiwać się formatami dostępnymi z każdej popularnej platformy sprzętowej.
Druga uwaga jest taka, że tego typu materiałów nie rozpowszechnia się w formatach do edycji.
No ale.

#31 pmp3

Forumowicz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 14 luty 2012 - 21:24

format .doc mnie nie razi, nawet mi się podoba. Chyba, że przyjmiemy iż w dobie kryzysu urząd powinien posługiwać się bezpłatnym formatem .odt (openoffice), tyle, że znając życie będzie tak, że i tak cały urząd będzie pracował na płatnym worldzie a dla upierdliwych internautów pliki na serwerze będą przekonwertowywane do .odt ;-)

#32 Peefe

Forumowicz

• Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 14 luty 2012 - 22:56

Widać masz worda na prywatnym komputerze.
Ja nie.
Wystarczy te pliki zapisać jako pdf co jest dostępne na prawie każdej platformie.
Odt - pewnie by się dało. Ale też nie mam zainstalowanego.
Rozwiązanie najbardziej kompatybilne to zapisanie jako pliku txt.
Nie wiem co jest w tych plikach ale one mają jakieś 18MB.
Druga sprawa, że urząd ma działająca stronę www to pliki mogą być w html dostępne bezpośrednio z przeglądarki.
Natomiast wg mnie sprawa jest prosta. Ktoś ma Worda i tylko go zna. Wysyła do administratora strony do wrzucenia na stronę to dostał dokładnie to co chciał.
Jeżeli się chce to można. Zobacz np.
http://www.przetargi.brwinow.pl wg. mnie najfajniej to mają zrobione.
Podobnie grodzisk.
http://www.grodzisk..../pokaz/137.html
+ pliki pdf.
Na stronie Grodziska to co mi się podoba to przejrzystość i ankieta nt. urzędu.

W wypadku żyrardowa trzymamy się doc + pdf.. dlaczego pdf. Bo ważna jest pieczątka jaką przybił prezydent, Innego sensu to nie ma.
http://zyrardow.pl/p....php?plikID=795
Pruszków ma podobnie jak żyrardów.

#33 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 14 luty 2012 - 23:35

Pliki mają po 18mb bo je robiła prywatna firma.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#34 pmp3

Forumowicz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 15 luty 2012 - 00:32

Worlda? Ejj nie obrażaj mnie;)
Na ubuntu?

Openoffice pięknie importuje worlda :) Stąd Twoje roszczenie jest niezasadne.

Dlaczego pliki maja 18 MB - Rogacz Ci wyjaśnił, Struktura plików i dane tam zawarte są w dużej części wodolejstwem dla zwiększenia ilości stron dokumentu i zapewne wpływa to na podniesienie gratyfikacji przyjmującego do wykonania dzieło. Poza tym "normalnemu" internaucie nie chciałoby się tego ściągać :)

#35 pmp3

Forumowicz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 15 luty 2012 - 21:35

Czy Resursa nazywa się obywatelska czy to tak na cześć obecnie dominującej w parlamencie Platformy Obywatelskiej dodano do nazwy Resursa sufiks "Obywatelska"

http://www.samorzad....kSum=-215414864

http://www.pap.com.p...kSum=2053333808

cytat za PAP

Bronisław Komorowski będzie przebywał z wizytą na zachodnim Mazowszu. Prezydent odwiedzi m.in. Żyrardów, Sochaczew, Bodzanów i Płock.

Przedstawiamy program prasowy wizyty Prezydenta RP:

6 lutego br. (poniedziałek)

godz. 16.30 Uroczyste spotkanie z przedstawicielami społeczności lokalnej w Resursie Obywatelskiej (ul. 1 Maja 45, 96-300 Żyrardów)

• ok. godz. 17.05 planowane jest wystąpienie Prezydenta RP

Otwarte dla mediów. Obsługa medialna wyłącznie dla osób akredytowanych. Akredytacje przyjmuje Urząd Miasta Żyrardowa do dnia 2 lutego br. (czwartek) do godz. 11.00. Prosimy o przesłanie zgłoszenia akredytacyjnego zawierającego następujące dane: imię, nazwisko, nazwa redakcji, PESEL, imię ojca, na adres mailowy: mwalczak@zyrardow.pl. Szczegółowych informacji udziela rzecznik prasowy Prezydenta Miasta Żyrardowa Monika Walczak, tel.: (046) 856 76 09.

Wstęp dziennikarzy, fotoreporterów oraz operatorów kamer w godz. 15.30-16.00. Instalacja wozów transmisyjnych do godz. 15.00.

koniec cytatu.

Czy zwróciliście uwagę na zapis "Uroczyste spotkanie z przedstawicielami społeczności lokalnej w Resursie Obywatelskiej"

#36 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 16 luty 2012 - 08:45

A nie resursie prawej i sprawiedliwej? :D

Użytkownik eltom edytował ten post 16 luty 2012 - 08:46

Dołączona grafika