Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

[ Zamknięty ]Cenzurowanie żyrardowskich for czy obrona dobrego imienia?

cenzura eltom

80 odpowiedzi w tym temacie

#1 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 17 luty 2012 - 07:02

Ten temat wydaje mi się odpowiedni do przekazania niniejszej informacji. Pewna osoba (użytkownik również tego forum) chce podać internautów piszących na moim forum do sądu za: "stawiają mi różnego rodzaju bezpodstawne zarzuty czuję się poniżana i upokarzana oraz odbieram wasze wpisy jako próbę ograniczenia mojej swobody w prowadzeniu działalności gospodarczej oraz normalnego funkcjonowania w życiu społecznym i osobistym". Chce w ten sposób ukrócić możliwość swobodnego komentowania różnych działań i zamknięcia internautom możliwości wypowiedzenia na różne tematy związane z naszym miastem. Może też chodzić o ukrócenie negatywnych komentarzy skierowanych w stronę władz miasta. Ponieważ takie działanie bardzo przypomina mi próbę wprowadzenia ACTA, czyli jedną z opcji wyciszenia możliwości swobodnego wypowiadania się w internecie ogłaszam, że bojkotuję owe forum i sklepy z nim związane. Bez klientów i użytkowników nie będzie już możliwości wprowadzania swoich rządów.
To tyle. Resztę przemyślcie sami.
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#2 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 17 luty 2012 - 09:10

Moim zdaniem sąd powinien odesłać ją na drzewo, ale nie wnikałem co tam wypisywaliście. Jeżeli nic więcej niż na forum fz, to moim zdaniem tak się to skończy.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#3 eltom

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 17 luty 2012 - 10:40

Mniej więcej to samo, bo o te same sprawy chodziło.
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#4 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 17 luty 2012 - 11:06

eltom - nie daj się!

#5 eltom

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 17 luty 2012 - 11:20

Mnie to LOTTO kalafiorem.
Dołączona grafika

#6 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 17 luty 2012 - 11:27

Wyświetl postUżytkownik eltom dnia 17 luty 2012 - 11:20 napisał

Mnie to LOTTO kalafiorem.
A nie powinno. Stałeś się bohaterem walki z "przyboczną".To zobowiązuje: skoro wzbudzasz negatywne emocje, to musisz wzbudzać je naprawdę. Inni na ciebie patrzą i liczą...

Użytkownik SZNINKIEL edytował ten post 17 luty 2012 - 11:28

#7 eltom

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 17 luty 2012 - 11:32

Już to raz przechodziłem, mam doświadczenie. Nie ja jeden ;) I to pozwał nas nie byle kto, a sam wójt Miastowski :D

Użytkownik eltom edytował ten post 17 luty 2012 - 11:33

Dołączona grafika

#8 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 17 luty 2012 - 11:39

Wyświetl postUżytkownik eltom dnia 17 luty 2012 - 11:32 napisał

Już to raz przechodziłem, mam doświadczenie. Nie ja jeden ;) I to pozwał nas nie byle kto, a sam wójt Miastowski :D
Wójt Miastowski to "małe miki" w porównaniu z naszą władzą miejską - bo chyba nie sądzisz, że one opuszczą w potrzebie osobę, która tak ich kocha - oczywiście na miarę "partii miłości".

#9 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 17 luty 2012 - 11:46

Chyba trzeba będzie zrzutę na eltoma zrobić, jak przegra... :)
Jak znam Judytę, to dołoży do tej zrzuty najwięcej :D
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#10 Gość_Zbyszek

• Gość

Napisano 17 luty 2012 - 12:09

Nie wiem, doprawdy , czy śmiać się, czy płakać.

#11 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 17 luty 2012 - 12:15

Na razie śmiać. Po decyzji sądu zobaczy się co dalej :)

#12 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8013 postów

Napisano 17 luty 2012 - 12:17

Wyświetl postUżytkownik eltom dnia 17 luty 2012 - 07:02 napisał

bojkotuję owe forum i sklepy z nim związane.
Bo się zsikam w gacie :) :D
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#13 Gość_Zbyszek

• Gość

Napisano 17 luty 2012 - 12:21

...odbieram wasze wpisy jako próbę ograniczenia mojej swobody w prowadzeniu działalności gospodarczej...
No Eltom , przegiąłeś bojkotując sieć wiadomych sklepów. A co będzie jak za Tobą pójdą inni?

#14 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 17 luty 2012 - 18:25

Eltom przemyślałem ten temat i on nie pasuje do ACTA to jest twoja prywatna sprawa między Judytą a Tobą. Było do przewidzenia że w którymś momencie do tego dojdzie.

Zgłaszam do moderatorów by wydzielili ten wątek z mojego tematu - nawet mam propozycje tematu jaki mogą mu nadać "Cenzurowanie Żyrardowskich for czy obrona dobrego imienia?"
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#15 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 17 luty 2012 - 22:17

Zgodnie z życzeniem autora innego wątku przenoszę tu gałąź dyskusji. Tylko że, cholera, nie umiałem wstawić tej informacji jako pierwszej w wątku...

Użytkownik flower1973 edytował ten post 17 luty 2012 - 22:24

#16 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8013 postów

Napisano 17 luty 2012 - 23:34

FORÓW
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#17 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 17 luty 2012 - 23:52

Ma rację. Szacun.

#18 Judyta

Doświadczony

• Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 18 luty 2012 - 00:32

Mam pytanie do założyciela tematu czy będzie wstawiał tu wszystkie prywatne mejle w całości czy zdania wyrwane z kontekstu?
Może przeniesiemy mejle na forum? Lubisz babrać się w szambie w towarzystwie?
Na chwilę obecną to jest prywatna sprawa moja i eltoma.
Dziwi mnie że moderator już wydał wyrok po wysłuchaniu jednej strony. Sprawa nie jest ani tak prosta- ani nie wygląda tak jak to ktoś wam usiłuje przedstawić.
TO JEST NA CHWILĘ OBECNĄ PRYWATNA SPRAWA MIĘDZY DWOMA OSOBAMI!!!Jak ktoś chce dołączyć to ja zabronić nie mogę.
pozdrawiam .
Bo nieważne co w twym życiu się dzieje.Wiem, że człowiek jest lepszym gdy się śmieje
I nieważne co w twym życiu się stanie Musisz odnaleźć swoją drogę .......w tym bałaganie

#19 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2141 postów

Napisano 18 luty 2012 - 00:38

ciekawe, kto będzie następny?

#20 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 18 luty 2012 - 01:01

Wyświetl postUżytkownik Judyta dnia 18 luty 2012 - 00:32 napisał

Mam pytanie do założyciela tematu czy będzie wstawiał tu wszystkie prywatne mejle w całości czy zdania wyrwane z kontekstu?

Do mnie, znaczy? Przeniosłem wszystkie posty hurtem z innego wątku.

Może przeniesiemy mejle na forum? Lubisz babrać się w szambie w towarzystwie?

Skoro ty takim tonem pytasz, to ja skorzystam z okazji i odpowiem dowcipnie: lepiej w towarzystwie niektórych babrać się w szambie, niż w towarzystwie innych błyszczeć na salonach.

Na chwilę obecną to jest prywatna sprawa moja i eltoma.

Niby tak. Z tym że jedna ze stron zdecydowała się to trochę upublicznić.

Dziwi mnie że moderator już wydał wyrok po wysłuchaniu jednej strony.

A mnie dziwi, że powyższe zdanie jest zdolna napisać osoba, która w sprawie zaginionej dziewczynki niemal od razu stwierdziła, że to było morderstwo.

Użytkownik flower1973 edytował ten post 18 luty 2012 - 01:17