Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

[ Zamknięty ]Cenzurowanie żyrardowskich for czy obrona dobrego imienia?

cenzura eltom

80 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gość_KaLaToS

• Gość

Napisano 21 luty 2012 - 15:54

Janek już nie żyje, znana postać z "żyrardowskiego manhattanu"

#62 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 21 luty 2012 - 15:58

Wyświetl postUżytkownik czesio544 dnia 21 luty 2012 - 08:46 napisał

NIE PRAWDA ?? TO SĄ KŁAMSTWA I OSZCZERSTWA ?? PEWNIE ŻE TAK

Chyba fajnie dotknąłeś sedna. Napisałeś trzy (powiedzmy) wyrazy: nieprawda, kłamstwo, oszczerstwo. Na moje rozumienie pojęć one wszystkie trzy będą inaczej rozpatrywane przez sąd. Jeszcze może być znieważenie, zniesławienie, obraza... Sam pewnie wiesz to lepiej. Moim zdaniem ciężko jakąś granicę postawić. Na forum trzeba się trzymać dobrych obyczajów, grzeczności, itp. (to zresztą stoi w regulaminie). Państwo Piknikowie po odessaniu się od siebie nie mogli sobie odpuścić, więc skończyło się tak jak się skończyło. Może trzeba było wcześniej przykręcić mu śrubkę na waszym forum? Eltom jako osoba która wykasowuje post z wyrazem "pedał" powinna bez problemu zrozumieć, że ktoś może się poczuć obrażony.
Z drugiej strony ty wypisałeś kłamstwa, a eltom nie (nie wiem co u siebie wypisywał, ale na fz napisał coś o robieniu kanapek przez pracownicę, a Judyta temu nie zaprzeczyła). Na tym forum jeśli ktoś napisze coś co za bardzo ingeruje w czyjąś prywatność (nawet jeśli to prawda), to wygaszam post, a pytanie kieruję do tego o kim była mowa, czy zgadza się żeby taki post wisiał. Jeśli dotyczyłoby to mnie, to poprosiłbym któregoś z moderatorów żeby taki post wycięli. Może u was trzeba było to samo zrobić? Pytanie retoryczne, bo pewnie tak. Aha, no tak - ciągle zapominam, że jest jeszcze trzecie forum, nie wiem co tam pisali...

Użytkownik flower1973 edytował ten post 21 luty 2012 - 16:00

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#63 czesio544

Forumowicz

• Forumowa Lelija
  • 194 postów

Napisano 21 luty 2012 - 16:05

A złośliwcze :P Zamiast zmoderować wolałeś mi szpilę przytknąć co ? :D

#64 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 21 luty 2012 - 16:13

Wyświetl postUżytkownik flower1973 dnia 21 luty 2012 - 15:58 napisał

Na forum trzeba się trzymać dobrych obyczajów, grzeczności, itp. (to zresztą stoi w regulaminie)

I właśnie tak rozumując ową grzeczność, tj. regulamin można obrażać katolików (katole, wysyłać na leczenie). Ale to tylko forum...

#65 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8013 postów

Napisano 21 luty 2012 - 16:14

Wyświetl postUżytkownik flower1973 dnia 21 luty 2012 - 15:58 napisał

jest jeszcze trzecie forum, nie wiem co tam pisali...

"Na zdrowie", " Najlepszego" lub coś w ten deseń.
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#66 Gość_Zbyszek

• Gość

Napisano 21 luty 2012 - 16:32

Może już nadszedł czas na wyciszenie, sami zainteresowaniu milczą i nie dolewaja oliwy do ognia.

#67 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 21 luty 2012 - 16:39

Wyświetl postUżytkownik SZNINKIEL dnia 21 luty 2012 - 16:13 napisał

I właśnie tak rozumując ową grzeczność, tj. regulamin można obrażać katolików (katole, wysyłać na leczenie). Ale to tylko forum...

Wysyłanie na leczenie to opinia, której nie zabronisz nikomu mieć. Jeśli ktoś napisze o kimś "jesteś chory umysłowo", to zdaje się można by mu wytoczyć proces. Jeśli napisze "moim zdaniem wymagasz leczenia", to można mu skoczyć. Jeśli napisze "nic dziwnego, że twoja żona jest taka brzydka, ładniejsza by cię nie chciała", to prawnie nic mu nie zrobisz, ale jest z niego cham i sk...l i - w przeciwieństwie do dwóch poprzednich przypadków - taki post wyciąłbym.
Kapewu?
Ja przychylam się do prośby, i o tej naszej konkretnej sprawie proponuję póki co pomilczeć. Ale ogólnie o tym co wolno, a co nie - niekoniecznie.

Użytkownik flower1973 edytował ten post 21 luty 2012 - 16:41

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#68 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2141 postów

Napisano 21 luty 2012 - 17:24

Wyświetl postUżytkownik CAM-VID dnia 21 luty 2012 - 16:14 napisał

"Na zdrowie", " Najlepszego" lub coś w ten deseń.

Równie to niezdrowe jak poodbijane płuca

#69 eltom

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 21 luty 2012 - 17:28

Padły tu słowa, że ja coś pousuwałem. Owszem usunąłem parę postów dotyczących rozliczeń między mną a Judytą, ale to było ponad rok temu. Ostatnio ja nic nie usuwałem w tym temacie i proszę mi nie przypisywać działań, których nie robiłem. Jeszcze raz powtarzam, że chciałem dowieść, że mam rację w sprawie pobytu pracownicy na pikniku pomimo wcześniejszego kategorycznego zapewnienia, że taka sytuacja nie miała miejsca, w końcu jednak zostało to potwierdzone, że pracownice były i tyle w temacie. Nie ma sensu dalej ciągnąć tej sprawy. Czesiu, ja obcuję z krowami prawie każdego dnia, gdy jestem w pracy i wcale mnie tym nie obraziłeś :P
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#70 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2141 postów

Napisano 21 luty 2012 - 17:49

Wyświetl postUżytkownik czesio544 dnia 21 luty 2012 - 08:46 napisał

- to sięga dna

Tak to się kończy, gdy komuś się pomerda siła argumentu z argument siły. Ende!

#71 Mars

Doświadczony

• Użytkownik
  • 797 postów

Napisano 21 luty 2012 - 20:15

Wyświetl postUżytkownik teqton dnia 21 luty 2012 - 10:57 napisał

.......................
Poważnie ciągle boję się o swoje zdrowie..

Teq , to może zacznij ubierać sie cieplej

Wyświetl postUżytkownik teqton dnia 21 luty 2012 - 09:50 napisał

A poważnie to nie przypominam sobie aby ktoś kogoś oskarżał o łamanie prawa KK. Czesiek wyolbrzymiłeś to, podaj jakiś rzeczywisty przykład.

A KC?

Użytkownik PiteRroN edytował ten post 21 luty 2012 - 21:15

#72 teqton

Doświadczony

• Użytkownik
  • 672 postów

Napisano 22 luty 2012 - 00:11

Nie kojarzę, ale możesz podać jakiś konkretny przykład to wtedy wszyscy się dowiemy. Ja podałem przykład na łamanie KK przez scarlet vel Judyte. I jakoś nikogo to nie oburzyło. A jak się napiszę brzydko o wielmożnej Pani to wtedy cała ferajna się zlatuje aby bronić jej czci, a ona chichocze pod stołem zadowolona ze swoich rycerzy.

Użytkownik teqton edytował ten post 22 luty 2012 - 00:25

#73 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 677 postów

Napisano 22 luty 2012 - 00:44

@Tequ, nie przesadzaj !
Poza, oczywiście jednostkowymi przykładami wiernopoddaństwa, zdecydowana większość żyrardowskich forumowiczów jest postawą @Judyty mocno zniesmaczona.
Ja mam fizjonomię brzydką, język niewyjściowy a i szujowaty jestem

#74 Gość_KaLaToS

• Gość

Napisano 22 luty 2012 - 08:06

Przypomnę tylko, że niektórzy opluwający jakiś czas temu razem z coniektórymi wódkę pili na jednych imprezach :P

#75 Rafał

...pomiędzy czasem...

• Administrator
  • 3753 postów

Napisano 22 luty 2012 - 08:08

Oj tak ! To prawie tak samo jak z poparciem dla PIS .... większośc . Może czas zrobić ankietę ?

#76 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 22 luty 2012 - 08:56

Wyświetl postUżytkownik flower1973 dnia 21 luty 2012 - 16:39 napisał

Kapewu?

Dawno to zrozumiałem, zwłaszcza po wykładni: "to tylko forum".

#77 Peefe

Forumowicz

• Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 22 luty 2012 - 22:57

sklep Edvans - to chodzi o tego średnio zaopatrzonego monopolowego na 1 maja? (obok telepizzy)

Wyświetl postUżytkownik czesio544 dnia 21 luty 2012 - 16:05 napisał

A złośliwcze Dołączona grafika Zamiast zmoderować wolałeś mi szpilę przytknąć co ? Dołączona grafika

Jasne.. Zdementuj, że przez 5 lat katowałeś żonę.. no proszę. Napisz, że już nie katujesz.

_

Użytkownik PiteRroN edytował ten post 24 luty 2012 - 00:28

#78 czesio544

Forumowicz

• Forumowa Lelija
  • 194 postów

Napisano 22 luty 2012 - 23:23

Wyświetl postUżytkownik Peefe dnia 22 luty 2012 - 22:59 napisał

Jasne.. Zdementuj, że przez 5 lat katowałeś żonę.. no proszę. Napisz, że już nie katujesz.

A tobie co ? Bo albo Ty nie załapałeś, albo ja czegoś nie chwytam.

#79 Gość_KaLaToS

• Gość

Napisano 23 luty 2012 - 08:20

Tak o ten

P.S. Telepizzy już nie ma (i dobrze :P)

#80 eltom

Doświadczony

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 766 postów

Napisano 23 luty 2012 - 08:22

Celem mojego wpisu było udowodnienie, że na pikniku była przynajmniej jedna pracownica zatrudniona przy kanapkach pomimo zarzekania się, że tak nie było. Zadałem to właśnie pytanie o pracownicę na fż.pl, zostało ono niedopuszczone do pojawienia się na forum, natomiast w zamian pojawiły się informacje o skierowaniu sprawy do sądu. Obecnie dostałem potwierdzenie, że jednak była tam przynajmniej jedna pracownica, a nawet więcej, więc dla mnie sprawa jest zakończona. Dopiąłem swojej racji. Temat można zamknąć.
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa