Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
[ Zamknięty ]Cenzurowanie żyrardowskich for czy obrona dobrego imienia?
Napisano 21 luty 2012 - 15:58
Użytkownik czesio544 dnia 21 luty 2012 - 08:46 napisał
Chyba fajnie dotknąłeś sedna. Napisałeś trzy (powiedzmy) wyrazy: nieprawda, kłamstwo, oszczerstwo. Na moje rozumienie pojęć one wszystkie trzy będą inaczej rozpatrywane przez sąd. Jeszcze może być znieważenie, zniesławienie, obraza... Sam pewnie wiesz to lepiej. Moim zdaniem ciężko jakąś granicę postawić. Na forum trzeba się trzymać dobrych obyczajów, grzeczności, itp. (to zresztą stoi w regulaminie). Państwo Piknikowie po odessaniu się od siebie nie mogli sobie odpuścić, więc skończyło się tak jak się skończyło. Może trzeba było wcześniej przykręcić mu śrubkę na waszym forum? Eltom jako osoba która wykasowuje post z wyrazem "pedał" powinna bez problemu zrozumieć, że ktoś może się poczuć obrażony.
Z drugiej strony ty wypisałeś kłamstwa, a eltom nie (nie wiem co u siebie wypisywał, ale na fz napisał coś o robieniu kanapek przez pracownicę, a Judyta temu nie zaprzeczyła). Na tym forum jeśli ktoś napisze coś co za bardzo ingeruje w czyjąś prywatność (nawet jeśli to prawda), to wygaszam post, a pytanie kieruję do tego o kim była mowa, czy zgadza się żeby taki post wisiał. Jeśli dotyczyłoby to mnie, to poprosiłbym któregoś z moderatorów żeby taki post wycięli. Może u was trzeba było to samo zrobić? Pytanie retoryczne, bo pewnie tak. Aha, no tak - ciągle zapominam, że jest jeszcze trzecie forum, nie wiem co tam pisali...
Użytkownik flower1973 edytował ten post 21 luty 2012 - 16:00
Napisano 21 luty 2012 - 16:13
Użytkownik flower1973 dnia 21 luty 2012 - 15:58 napisał
I właśnie tak rozumując ową grzeczność, tj. regulamin można obrażać katolików (katole, wysyłać na leczenie). Ale to tylko forum...
Napisano 21 luty 2012 - 16:14
Użytkownik flower1973 dnia 21 luty 2012 - 15:58 napisał
"Na zdrowie", " Najlepszego" lub coś w ten deseń.

I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał
Napisano 21 luty 2012 - 16:39
Użytkownik SZNINKIEL dnia 21 luty 2012 - 16:13 napisał
Wysyłanie na leczenie to opinia, której nie zabronisz nikomu mieć. Jeśli ktoś napisze o kimś "jesteś chory umysłowo", to zdaje się można by mu wytoczyć proces. Jeśli napisze "moim zdaniem wymagasz leczenia", to można mu skoczyć. Jeśli napisze "nic dziwnego, że twoja żona jest taka brzydka, ładniejsza by cię nie chciała", to prawnie nic mu nie zrobisz, ale jest z niego cham i sk...l i - w przeciwieństwie do dwóch poprzednich przypadków - taki post wyciąłbym.
Kapewu?
Ja przychylam się do prośby, i o tej naszej konkretnej sprawie proponuję póki co pomilczeć. Ale ogólnie o tym co wolno, a co nie - niekoniecznie.
Użytkownik flower1973 edytował ten post 21 luty 2012 - 16:41
Napisano 21 luty 2012 - 17:28

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa
Napisano 21 luty 2012 - 20:15
Użytkownik teqton dnia 21 luty 2012 - 10:57 napisał
.......................
Poważnie ciągle boję się o swoje zdrowie..
Teq , to może zacznij ubierać sie cieplej
Użytkownik teqton dnia 21 luty 2012 - 09:50 napisał
A KC?
Użytkownik PiteRroN edytował ten post 21 luty 2012 - 21:15
Napisano 22 luty 2012 - 00:11
Użytkownik teqton edytował ten post 22 luty 2012 - 00:25
Napisano 22 luty 2012 - 22:57
Użytkownik czesio544 dnia 21 luty 2012 - 16:05 napisał
Jasne.. Zdementuj, że przez 5 lat katowałeś żonę.. no proszę. Napisz, że już nie katujesz.
_
Użytkownik PiteRroN edytował ten post 24 luty 2012 - 00:28
Napisano 23 luty 2012 - 08:22

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa