Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

empik w Żyrardowie

• Nie możesz odpowiedzieć
305 odpowiedzi w tym temacie

#301 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 16 grudzień 2011 - 09:42

Gwoździem było to, że koleś schował pieniądze bez żadnego komentarza. Oczywiście że jak kasjer mówi "Przepraszam, nie mam grosza, może być przy okazji?" to się to olewa (albo nie, jak się nie ma humoru; ja na przykład w empiku nie oleję już nigdy). Ale gdy nie mówi, to się w człowieku na myśl o brakującym groszu budzą demony. Tutaj jeszcze dodatkowo po krótkiej wymianie uprzejmości i kilku unikach kasjera wyczarowany znikąd grosz (znikąd, bo go nie było, a nagle się znalazł) został rzucony jak w tym linku co podesłałem. I o to mi głównie chodzi.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#302 mOnkUś

Kombatant

• Użytkownik
  • 1312 postów

Napisano 16 grudzień 2011 - 09:50

No spoko, powtórzę, ogólny wydźwięk wypowiedzi Waszych jest inny, a odpisywałem na podstawie Twojego ostatniego posta. Niech będzie, że jak debil odpowiedziałem pobieżnie :) W swojej sytuacji masz rację, miejmy nadzieję, że ktoś robiący tak przeczyta to i zmieni swoje nawyki, ale nie róbmy z tego tragedii narodowej i nie wałkujmy przez następne kilka stron przy okazji wylewając wszystkie frustracje dotyczące tej sieci na jej pracownikach. Nie ma co się powtarzać :) Wtrąciłem swoje ku rozwadze i wysiadam, ahoj :)

#303 Rafał

...pomiędzy czasem...

• Administrator
  • 3753 postów

Napisano 16 grudzień 2011 - 10:00

Dokładnie. Nie ma co robić z takich błahostek tragedii narodowych no chyba, ze ktoś ma naprawdę za dużo wolnego czasu wtedy bardzo proszę... :)
Wiele razy robię zakupy , bądź zamawiam telefonicznie w naszym empiku i nawet nie przeszkadza mi to, że muszę często sylabizować nazwę płyty, którą chce zamówić :). Dzieci lubią sobie usiąść w kąciku i poszperać w książeczkach wtedy tez faktycznie panuje nieład artystyczny :) ale to jest urok właśnie tego miejsca. Dotknąć, powąchać, przekartkować..... :)

#304 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 16 grudzień 2011 - 10:14

Wyświetl postUżytkownik Swietłana dnia 15 grudzień 2011 - 17:03 napisał

Jakby ktoś nie wiedział, to oprócz "obsługiwania" klientów na kasie personel ma też inne zajęcia....np..poprawianie towaru po jakże WSPANIAŁYCH klientach, którzy robią notorycznie SYF na salonie...

To zgłoś to do centrali. Mnie proponowałaś, więc zastosuj się sama do tej swojej wspaniałej rady. Napisz, że takie tu dzikie obyczaje panują i książki stoją na półkach, zamiast być zamknięte na kluczyk w gablotce. Bo potem trzeba po klientach sprzątać.

Wyświetl postUżytkownik Rafał dnia 16 grudzień 2011 - 10:00 napisał

Dzieci lubią sobie usiąść w kąciku i poszperać w książeczkach wtedy tez faktycznie panuje nieład artystyczny :) ale to jest urok właśnie tego miejsca. Dotknąć, powąchać, przekartkować..... :)

O, kolejny co syf robi :)
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#305 Almerka

Świeżak

• Użytkownik
  • 102 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 16 grudzień 2011 - 17:10

Wyświetl postUżytkownik Swietłana dnia 15 grudzień 2011 - 17:03 napisał

Nie rozumiem, czemu pracowników obwinia się za takie rzeczy.... jakby to byłą ich wina,że w kasetce dysponują takimi a nie innymi pieniędzmi.....

Dobry kasjer czy sprzedawca rozpoczyna pracę z odpowiednim zapasem bilonu i w odpowiednim czasie reaguje jak mu zaczyna takowego brakować,tj biegnie rozmienić korzystając z chwili wolnej od klienta.W supermarketach i innych sieciowych placówkach maja dzwonek i kierownik zmiany lub pomocnik podejdzie i pomoże.Wszystko zależy od człowieka,jak siedzi w kasie,ziewa,liczy muchy czy w nosie dłubie w wolnej chwili zamiast koncentrować się na pracy,to tak jest...
Poza tym sprawny fachowiec wie jak operować bilonem aby mu jego nie zabrakło :)
"Nie możesz zmienić przeszłości, ale przeszłość zawsze powraca, żeby zmienić Ciebie. Zarówno Twoją teraźniejszość jak i przyszłość".

#306 Ewacz

Świeżak

• Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 20 grudzień 2011 - 03:08

Almerko, świetnie to ujęłaś :)