Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Sprawa TBS-u

239 odpowiedzi w tym temacie

#21 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 22 grudzień 2009 - 10:46

robienie czegoś takiego żeby tylko isko na tym zarobiło to jest po prostu kure....o

tym bardziej że wybór ISKO w tym mieście to jest rzecz najgorsza.. nie dość że nie dają dojść do słowa Vectrze bo się boją konkurencji to jeszcze coś takiego robić...

takie rzeczy tylko u nas w mieście. daleko nie mają do pociągnięcia linii telefonicznej bo obok wszystkie bloki mają więc są skrzynki i wystarczyło by kabli przeciągnąć..

na wscodzie było od razu podłączone

godz. 16.21

zadzwoniłem dzisiaj jeszcze raz. Pani powiedziała że jeżeli chodzi o odbiór mieszkania to jeszcze nie jest wiadomo kiedy. tylko tyle że marzec ale nie wiadomo czy koniec czy początek. nie wiedzą. Isko oczywiście będzie a telefon nie wiadomo, Pani przyznała że jeszcze w tej sprawie nie ma podjętych kroków... tyle się dowiedziałem dziś

godz. 20.27

wychodzi na to że wszystko będzie...

#22 Guzik

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 06 styczeń 2010 - 15:49

Cytat

chciałem zapytać czy mógłby mi ktoś posiadający mieszkanie w jednym z TBS w Żyrardowie wkleić skan rozliczenia swojego miesięcznego z czynsz ? jestem ciekaw jak to wychodzi miesięcznie za mieszkanko 60m2.

Ja również czekam na odbiór mieszkania w jednym z nowobudowanych bloków na Żeromskiego. Podczas podpisywania umowy dowiedziałem się, że czynsz wynosi 7,50zł z metra co przy 60m2 daje kwotę 450zł. Oczywiście dochodzą do tego jeszcze opłay licznikowe.

#23 SpongeBob

Doświadczony

• Użytkownik
  • 707 postów

Napisano 06 styczeń 2010 - 17:23

Cytat

'Guzik' date='06 styczeń 2010 - 14:49' timestamp='1262789363' post='175587']450zł. Oczywiście dochodzą do tego jeszcze opłay licznikowe.

I to nie małe...
Raczej ostrożny rozmówca.

#24 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8013 postów

Napisano 07 styczeń 2010 - 11:00

plus ogrzewanie w zimę http://zyrardow24h.p...tyle_emoticons/default/sad.gif
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#25 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 08 styczeń 2010 - 14:26

ja się od kumpla z pracy dowiedziałem że on płaci na wschodzie w lato 620zł a w zime 730 za 62m2

trochę sporo ale coś za coś.

jeszcze tylko 2 miesiące http://zyrardow24h.p...tyle_emoticons/default/biggrin.gif:D

#26 Gość_adto

• Gość

Napisano 13 styczeń 2010 - 10:22

Ciekawe jak sprawa z czynszem będzie wyglądała od nowego roku.. Podejerzewam, że podwyżka czynszu będzie nieunikniona http://zyrardow24h.p...tyle_emoticons/default/sad.gif dobrze jakby ktoś zeskanował świeży wyciąg z czynszu.

Pozdrawiam.

#27 Roksi

Forumowicz

• Użytkownik
  • 338 postów

Napisano 14 styczeń 2010 - 02:08

najgorsze to ze nie m zadnych info od strony samego TBS. nic , ani kiedy odbior tak na prawde ani ile czynsz nic... lipa

#28 Gość_julek

• Gość

Napisano 18 styczeń 2010 - 15:11

Witam

wie może ktoś z forumowiczów jaki jest termin oddania tych mieszkań troszeczkę dokładniejszy ?? czytałem tutaj żę jeden z kolegów pracuję w żyrardowskim TBS możę wie coś na ten temat.

pozdrawiam

#29 Gość_amator

• Gość

Napisano 18 styczeń 2010 - 15:11

Proszę pamiętać, że nie tak dawno temu w TBS znalzło schronienie dwóch "spadochroniarzy" z powiatu:

1. Sławomir Suski - przewodniczacy Rady Miasta

2. Arkadiusz Rzepecki - kolega prezydenta - raczej już były

Obaj otrzymali dobre pensje. Dzis trzeba za to zapłacić, oczywiscie z kieszeni mieszkańców Żyrardowa.

Bardzo wątpię, aby w budżecie TBS były przewidziane takie koszty.

Swoją drogą to ciekaw jestem efektów prac, a szczególnie specjalisty d/s informatyki, bo chyba takie stanowisko piastuje Sławomir Suski. Ciekawe jak wygląda jego dzień pracy. Ile w TBS a ile w Urzedzie Miasta.

#30 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 19 styczeń 2010 - 15:01

Dzisiaj zadzwoniłem do TBS Żyrardów. Przybliżony termin oddania mieszkanek to koniec marca jednak. pytałem o czynsz to dostałem odpowiedź że na razie cena się nie zmienia . czyli 7-7.50 zł za metr samego czynszu bez reszty.

#31 Gość_Anna

• Gość

Napisano 19 styczeń 2010 - 18:03

Cytat

'mzeromski' date='21 grudzień 2009 - 20:30' timestamp='1261427443' post='174564']

WiFi ?? ale chodzi o to co ma być uruchomione na całe miasto ?? śmiech na sali hehe

nie chcę mi się wierzyć żęby telefonu nie zainstalowali od razu... przecież w poprzednich lokalach było od razu poinstalowane wszystko , trzeba było tylko i wyłącznie iść i podpisać umowę.. załamałem się

Podpisać umowę przedwstępną.Po około pół roku może uda Ci się podłącczyć telefon http://zyrardow24h.p...tyle_emoticons/default/powodzenia.gif

#32 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 19 styczeń 2010 - 20:43

czemu uważasz że dopiero po około pół roku ? czytałem plany tych mieszkań i jest na nich wyraźnie napisane żę będzie dostęp do linii telefonicznej. zresztą takie jest podobno prawo że musi być linia podciągnięta , tak któryś tu z foumowiczów przedstawił nam dokładny paragraf z kodeksu..

#33 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 30 marzec 2010 - 01:15

Może warto "odkurzyć" trochę ten temat, gdyż wielkimi krokami zbliża się oddanie mieszkanek przy ul. Żeromskiego.

Dzwoniłam tam dzisiaj, oddanie budowy ma nastąpić do końca kwietnia, a zasiedlanie w pierwszym tygodniu maja, przy odbieraniu kluczy jak już wiadomo obowiązuje konieczność wpłaty kaucji, stawka czynszu nie uległa zmianie - 7,50 zł/m.

Może ktoś posiada jakieś inne przydatne informacje?

I może czyta to ktoś kto będzie tam mieszkał? Ja w tym najmniejszym bloku dwuklatkowym. Poszukuję sąsiadów :-)

#34 Dalenka

Doświadczony

• Użytkownik
  • 765 postów

Napisano 30 marzec 2010 - 07:15

Ja też dzwoniłam wczoraj do TBS i zostałam poinformowana,że termin oddania mieszkań przesunął się na połowe maja...

#35 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 30 marzec 2010 - 08:49

Pogoda trochę pokrzyżowała plany budowlane.
Powiedziano mi także, że ten blok najmniejszy jest już w pełni gotowy i mógłby zostać oddany i takie były pierwotne plany, ale zdecydowano, że jednak wszystkie będą oddane w jednym czasie więc trzeba jeszcze chwile poczekać.
No więc czekamy...:-)

Zapomniałam jeszcze dopytać czy będą zrobione jakieś barierki oddzielające ten cały teren od rzeczki. Gdy pytałam rok temu nie byli jeszcze zdecydowani, a z tego co widać jest bardzo mała odległość od klatek do rzeczki co może stwarzać niebezpieczeństwo np. w przypadku małych dzieci.

#36 mart

Forumowicz

• Użytkownik
  • 311 postów

Napisano 14 kwiecień 2010 - 20:53

Wyświetl postUżytkownik mzeromski dnia 19 styczeń 2010 - 15:01 napisał

Dzisiaj zadzwoniłem do TBS Żyrardów. Przybliżony termin oddania mieszkanek to koniec marca jednak. pytałem o czynsz to dostałem odpowiedź że na razie cena się nie zmienia . czyli 7-7.50 zł za metr samego czynszu bez reszty.

Czynsz 7,5 zł/m2 to raczej tanio za wynajem mieszkania. Proszę jednak pamiętać że TBS wynajmuje lokale a nie je sprzedaje co nieco utrudnia wiele modyfikacji takich jak np indywidualne założenie telefonu, linia ISDN itp. Mam nadzieję, że będzie Wam się dobrze mieszkać choć mam swoje zdanie n temat lokalizacji i architektury:
- wolałbym na tej działce przynajmniej jeden budynek własnościowy z dużymi lokalami - +/- 100 m2. W takiej lokalizacji na pewno by poszły
- bryła i wykończenie miały przypominać "Gołebnik" a mam chyba oczy kaprawe bo są to typowe projekty a nijak nie nawiązują do żyradowskiej architektury. A od strony parku bloki szpecą widok - osobiście wolałbym czerwoną cegłe jako wykończenie.

Każdy jednak ma prawo do własnego zdania a jak wpsomniałem mam nadzieję że będzie Wam się dobrze mieszkało.

#37 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 14 kwiecień 2010 - 21:03

z tego co ja wiem to termin oddania wszystkich mieszkań to 15 maja, ale to sobota więc troche to dziwne by było, no ale zobaczymy.
jeżeli chodzi o czynsz to mój kolega ma taki bloki na wschodzie i mówi mi że za takie mieszkanko jak ja mam dostać czyli 63m2 ( ze skosami ) on płaci około 720zł czynszu już z wodą ( w zimie około 800).
nikt nie wie co będzie w środku jeżeli chodzi o telekomunikacje( czy będzie jakaś linia tp podciągnięta czy nie ).. tzn Pani która odbiera telefony w TBS nie ma pojęcia. na pewno ma być kablówka od ISKO oczywiście..
dla mnie oni są troszkę nie poważni ponieważ mając stronkę www mogliby cokolwiek tam napisać a nie trzeba z każdą pierdołą dzwonić i pytac a co najlepsze na 50 % pytań nikt nie zna odpowiedzi..
\

nie wiem jak do was ale do nas dzisiaj Pani dzwoniła żeby przyjśc podpisać umowę już we wtorek środę lub piątek przyszłego tygodni.
czas na wpłatę jest od dnia podpisania umowy do dnia odbioru mieszkania, data odbioru : połowa maja.
pozdrawiam

#38 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 16:12

Potwierdzam. Byłam wczoraj podpisać umowę. Do 17 maja trzeba wpłacić kaucję i od tego dnia można odbierać klucze i o ile ta kwestia jest jasna i zrozumiała, o tyle nie jestem w stanie pojąc dlaczego ISKO ma być monopolistą we wszystkich usługach. To jest normalnie jakieś ograniczanie wolności i prawa wyboru. Zmuszają ludzi do zawierania umów z ISKO odnośnie telewizji, internetu i domofonu, bo twierdzą, że nic innego tam nie będzie bo Telekomunikacja nie wyraziła chęci współpracy. Moim zdaniem to totalna bzdura. Telekomunikacja i Netia walczą o każdego klienta, chodzą od domu do domu, oferują coraz niższe ceny, a odpuściliby takie nowe liczne osiedle? Wierzyć się nie chce. Oni poprostu telekomunikacji tam nie dopuscili bo ISKO "musi" zarobić. A Internet od ISKO to najgorsza dostępna opcja i to jeszcze za taką cenę jaką proponują. Co więcej - większość ludzi którzy tam zamieszkają ma zapewne podpisane umowy z Telekomunikacją i Netią i teraz będą zmuszeni je zerwać i ponieść tego konsekwencje finansowe.

#39 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 16:12

Byłam wczoraj podpisać umowę. Do 17 maja trzeba wpłacić kaucję i od tego dnia można odbierać klucze i o ile ta kwestia jest jasna i zrozumiała, o tyle nie jestem w stanie pojąc dlaczego ISKO ma być monopolistą we wszystkich usługach. To jest normalnie jakieś ograniczanie wolności i prawa wyboru. Zmuszają ludzi do zawierania umów z ISKO odnośnie telewizji, internetu i domofonu, bo twierdzą, że nic innego tam nie będzie bo Telekomunikacja nie wyraziła chęci współpracy. Moim zdaniem to totalna bzdura. Telekomunikacja i Netia walczą o każdego klienta, chodzą od domu do domu, oferują coraz niższe ceny, a odpuściliby takie nowe liczne osiedle? Wierzyć się nie chce. Oni poprostu telekomunikacji tam nie dopuscili bo ISKO "musi" zarobić. A Internet od ISKO to najgorsza dostępna opcja i to jeszcze za taką cenę jaką proponują. Co więcej - większość ludzi którzy tam zamieszkają ma zapewne podpisane umowy z Telekomunikacją i Netią i teraz będą zmuszeni je zerwać i ponieść tego konsekwencje finansowe.

#40 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 16:14

Zgłoś sprawę do prokuratury o ograniczanie twoich praw :)
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."