Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Sprawa TBS-u

• Nie możesz odpowiedzieć
239 odpowiedzi w tym temacie

#41 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 16:17

No żarty żartami, ale to jest cholernie nieuczciwe. Ja nie zamierzam korzystać z internetu ISKO. Miałam juz kiedyś i nie po to zrezygnowałam, żeby teraz na siłę tam wracać. Wstrzymam się i poczekam na rozwój wydarzeń. Wydaje mi się, że Telekomunikacja czy wczesniej czy później tam wkroczy.

#42 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 16:24

Telekomuna nie wkroczy tam raczej :) Mi też nie pasuje ten brak wyboru bo osobiście bym wolał mieć vectre i płacić 85zł za 24mb net niż mieć isko i płacić tyle samo za 4mb.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#43 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 16:37

Wkroczy wkroczy :-) Jeśli nie telekomuna to coś innego. Oni normalnie mają ludzi za głupich. Idziesz podpisac umowę i zaraz potem jestes kierowany do kolejnego pokoju gdzie już na Ciebie czeka pani z ISKO no i juz teraz zaraz natychmiast masz się decydować. I zapewne wiele ludzi się zdecyduje słysząc że nic innego nie będzie myśląc, że lepiej coś niż nic. A ja podtrzymuję, że trzeba się uzbroić w cierpliwość.

#44 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 23 kwiecień 2010 - 14:33

mi wytłumaczono że linie są rozłożone, czyli dostęp jest. telekomunikacja "niby" powiedziała im że nie będą się na razie decydować na włączenie telefonów ponieważ nie więdzą ile osób będzie chętnych ., w sumie może i mają rację ponieważ coraz mniej ludzi używa telefonów domowych. Powiedziano mi w TBS żeby zrobić listę z chętnymi osobami i złożyć takie podanie do telekomunikacji albo nawet lepiej do netii :) i oni wtedy gdy zobaczą że są ludzie chętni do internetu. ALe jeżeli chodzi o internet to możnago mieć bez telefonu oczywiście, wtedy płaci się za utrzymanie łącza po prostu 29zl miesięcznie. telekomunikacja ma kable po drugiej stronie ulicy więc nie będzie problemu żeby się przyłączyli. tylko trzeba się zebrać podpisać listę i troszkę poczekać.
internet z isko to jest kpina , zesztą tak samo jak i tv ale to pomijam bo wiem że innej opcji na bank nię będzie jeśli chodzi o kablówkę.
nawet jak bym miał płacić te 29zł za utrzymanie łącza to w neostrasdzie jest teraz romocja gdzie za 10mbi pierwsze 6 miesięcy płaci sie złotówke a pozniej 99zł.. czyli wyszło by 128zł powiedzmy ale 10 mbit a nie 4mbit za 87.20zł i ciąle z problemami na linii.
dobrze że jest to forum to chociaż widzę że są ludzie miejący podobny pogląd w kwestii internetu , dzięki czemu wierze że będzie dobrze :D
do Tp już nawet dzwoniłem ale jeszce nasza ulica nie jest u nich widoczna dlatego Pani nie mogła mi powiedzieć czy można nas podpiąc. myślę że damy rade
pozdrawiam

#45 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 23 kwiecień 2010 - 22:40

Jeżeli chodzi o netie to wiem, że jest postawiona nowa centralka na os. Żeromskiego oddana w ubiegłym roku więc na pewno będą wolne porty i nie będzie problemu. Telekomunikacja także ma centralkę juz od dawna. Więc jeśli to faktycznie tylko kwestia zdeklarowania się i zrobienia listy to również żaden problem co mnie osobiście bardzo cieszy. Mzeromski możesz mnie wpisać już dziś :) i pilotuj sprawę i informuj na bieżąco bo widzę że także jesteś w tym temacie mocno zdesperowany :)

#46 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 26 kwiecień 2010 - 07:29

Wyświetl postUżytkownik dorothy dnia 23 kwiecień 2010 - 22:40 napisał

Jeżeli chodzi o netie to wiem, że jest postawiona nowa centralka na os. Żeromskiego oddana w ubiegłym roku więc na pewno będą wolne porty i nie będzie problemu. Telekomunikacja także ma centralkę juz od dawna. Więc jeśli to faktycznie tylko kwestia zdeklarowania się i zrobienia listy to również żaden problem co mnie osobiście bardzo cieszy. Mzeromski możesz mnie wpisać już dziś :) i pilotuj sprawę i informuj na bieżąco bo widzę że także jesteś w tym temacie mocno zdesperowany :)

jest to spowodowane usługami ISKO.. które nie troszczy się wcale o klienta a ceny wali jak z księżyca bo nie chcę wpuścić innych operatorów do naszego miasteczka.
myślę że potrzeba by z 10 osób i wtedy się uda.

#47 Gość_wyf

• Gość

Napisano 26 kwiecień 2010 - 08:32

a co z domofonem,...:)
Opłata instalacyjna 170 zł :)

#48 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 26 kwiecień 2010 - 15:01

Wyświetl postUżytkownik wyf dnia 26 kwiecień 2010 - 08:32 napisał

a co z domofonem,...:)
Opłata instalacyjna 170 zł :)

No właśnie :) To kolejna nieodgadniona ciekawostka przyrodnicza. 170,00 zł od każdego lokalu daje kwotę 10 200,00 biorąc pod uwagę wszystkie 3 bloki. To niezłej jakości muszą być te domofony... ;) I nieźle sobie ISKO zarobi. Kolejne ździerstwo.
W Żyrardowie jest kilka firm oferujących usługi domofonowe i podejrzewam, że w konkurencyjnej w stosunku do ISKO cenie. Tylko, ze w tym przypadku właściwie nie dają żadnego wyboru, tylko jest to narzucone z góry. Teoretycznie można by się skrzyknąć i załatwić to gdzie indziej, ale ludzie z danej klatki musieliby się dogadać a póki co nikt z nikim się nie zna i nie ma z nikim kontaktu i w związku z tym ISKO to wykorzystuje za pozwoleniem TBS-ów.
Ja osobiście jestem jak najbardziej za inną firmą ale jak zdobyć kontakty z ludźmi z tej samej klatki? Ewentualnie poprzez forum, ale tu się uaktywniły 3-4 osoby.

#49 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 26 kwiecień 2010 - 22:11

Wyświetl postUżytkownik dorothy dnia 26 kwiecień 2010 - 15:01 napisał

No właśnie :) To kolejna nieodgadniona ciekawostka przyrodnicza. 170,00 zł od każdego lokalu daje kwotę 10 200,00 biorąc pod uwagę wszystkie 3 bloki. To niezłej jakości muszą być te domofony... ;) I nieźle sobie ISKO zarobi. Kolejne ździerstwo.
W Żyrardowie jest kilka firm oferujących usługi domofonowe i podejrzewam, że w konkurencyjnej w stosunku do ISKO cenie. Tylko, ze w tym przypadku właściwie nie dają żadnego wyboru, tylko jest to narzucone z góry. Teoretycznie można by się skrzyknąć i załatwić to gdzie indziej, ale ludzie z danej klatki musieliby się dogadać a póki co nikt z nikim się nie zna i nie ma z nikim kontaktu i w związku z tym ISKO to wykorzystuje za pozwoleniem TBS-ów.
Ja osobiście jestem jak najbardziej za inną firmą ale jak zdobyć kontakty z ludźmi z tej samej klatki? Ewentualnie poprzez forum, ale tu się uaktywniły 3-4 osoby.

rzeczywiście trudno będzie. trochę zdzierają.. 170zł to nie mało. można zrezygnować z nich na razie a później się zająć tą sprawą ale chyba nie ma sensu.

#50 Marcin

Pomoc Techniczna.

• Support
  • 4541 postów

Napisano 27 kwiecień 2010 - 06:20

Myślę że gdyby zebrała się spora część Lokatorów to ISKO wcale nie musiało by być w tym temacie monopolistą.
170 zł to stanowczo za drogo.
Popieram Internet Bez Chamstwa

#51 dorothy

Świeżak

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 27 kwiecień 2010 - 22:32

Może być też tak że TBSy przyblokują i nie pozwolą na współpracę w kwestii domofonów z inną firmą niż ISKO skoro takie dobre "relacje" są między nimi. Mogą stwierdzić, że albo ISKO albo wcale bo nie chcą zamieszania z kilkoma firmami w przypadku konserwacji, awarii itp. Można by powalczyć ale myślę że w przypadku domofonów nie ma sensu, niech zakładają i się cieszą, że wrobili ludzi. Jednak w przypadku internetu nie wolno odpuszczać. Do tego nie mogą ludzi zmuszać w dobie tak wielu usługodawców i tak konkurencyjnych cen oraz jakości w stosunku do drogiego i nie oferującego nic porządnego ISKO.
Ja czekam na TP/Netie.

#52 Gość_KaLaToS

• Gość

Napisano 28 kwiecień 2010 - 10:17

Niestety tak to jest w Naszym Żyrardowie, kontakty gonią kolejne kontakty i głośno trzeba o tym mówić. Wszystkie siatki są ze sobą powiązane. Już dawno Żyrardów powinien dopuścić warszawskich dostawców, inne lokalne firmy zajmujące się instalacjami domofonowymi. Po co dopuszczać jeżeli jest monopolista to może narzucić większe ceny, a już na pewno Administratorzy nieruchomości nie są na tym stratni. Dawno powinniśmy zrobić pospolite ruszenie, wtedy weszliby tacy dostawcy jak UPC, Vectra, Aster ze swoją ofertą i byłoby dużo dużo taniej.

#53 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 28 kwiecień 2010 - 10:26

nie mówi się o tym i nie protesuje bo w naszym małym miasteczku mało kto o tym w ogóle myśli. ludzie nie wiedzą że za cenę internetu ( gównianego ) w isko mieli by łącze 20mbit z niskimi pingami darmowym zewn. ip i bez żadnych problemów na linni itd. niestety, za prędko u nas się nie ruszy w tej sprawie nic

#54 Gość_KaLaToS

• Gość

Napisano 28 kwiecień 2010 - 10:30

Trzeba nagłaśniać sprawę wszędzie gdzie się da i może coś się zmieni. Ktoś kiedyś wrzucał link, że Administrator budynku nie ma prawa blokować nowych dostawców usług multimedialnych i może tym torem należałoby pójść.

#55 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2418 postów

Napisano 28 kwiecień 2010 - 18:44

Już widze jak wpuszczają UPC Dołączona grafika kto by został w ISKO przy ofercie 120 Mb za 200zł w UPC ? Może i takich prędkości w naszym mieście nie rozwiną ale w tej chwili mają promocje 25 Mb za 50 zł ! i to by wystarczyło by internet z ISKO zmarł śmiercią naturalną. Zbyt wiele osób by straciło i wątpie by doszło do takiej sytuacji.

#56 mzeromski

Świeżak

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 29 kwiecień 2010 - 15:48

dłuugo się tak nie stanie więc nie ma co nawet gdybać..

#57 czterdzieści i cztery

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 29 kwiecień 2010 - 22:27

a ja tak trochę z innej beczki, ale też o TBS:) szukałem mieszkania do wynajęcia w Żyrardowie i jedno z ogłoszeń dotyczyło mieszkania na Wschodzie. Okazało się, że to TBS:)) Pani chciała 1000 zł miesięcznie, ale musimy zachowywać się bardzo cicho, najlepiej, żeby sąsiedzi nas wogóle nie widzieli:))))))) cyrk.... :aaa: okazuje się, że nie wszystkie mieszkania są dawane tym najbardziej potrzebującym, ale tym kto ma kilka mieszkań i wynajmują TBS-yludziom za kasę:( osobiście znam osobę, która odziedziczyła mieszkanie a mimo to dostała TBS. Przekręty zawsze były i będą, czy to dotyczy kablówki, mieszkania itp. jak to się mówi: na układy nie ma rady :poddaje_sie:

#58 Rogacz

• Support
  • 4851 postów

Napisano 29 kwiecień 2010 - 22:39

Wyświetl postUżytkownik czterdzieści i cztery dnia 29 kwiecień 2010 - 22:27 napisał

osobiście znam osobę, która odziedziczyła mieszkanie a mimo to dostała TBS. Przekręty zawsze były i będą, czy to dotyczy kablówki, mieszkania itp. jak to się mówi: na układy nie ma rady :poddaje_sie:

I co zrobiłeś by zmienić ten stan rzeczy? Nic siedzisz na 4 literach i narzekasz że na układy niema rady. Wystarczy anonimowe zgłoszenie do odpowiednich służb, poleci parę osób i reszta się będzie bać i będzie lepiej. Ale co ty wybrałeś? NARZEKANIE.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#59 czterdzieści i cztery

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 29 kwiecień 2010 - 22:46

Rogacz ja akurat nie starałem się o TBS więc ma to szczerze mówiąc gdzieś. Inaczej gdybym to ja nie dostał mieszkania a dostała je taka osoba, wtedy bym działał. Stwierdzam tylko fakt i tyle. A narzekanie? U mnie nie kończy się na gadaniu!!! Tylko po co mam się angażować w sprawy, które mnie nie dotyczą bezpośrednio???? Sporo jest tematów i spraw, które i Tybyś pewnie chciał zmienić, bo Cię denerwują, ale siedzisz na czterech literach i nie działasz...Dlaczego?????

#60 Rogacz

• Support
  • 4851 postów

Napisano 29 kwiecień 2010 - 22:48

Wyświetl postUżytkownik czterdzieści i cztery dnia 29 kwiecień 2010 - 22:46 napisał

...Sporo jest tematów i spraw, które i Tybyś pewnie chciał zmienić, bo Cię denerwują, ale siedzisz na czterech literach i nie działasz...Dlaczego?????

Skąd wiesz czy nie działam?
---------
Dołączona grafika
---------