Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Jestem za karą śmierci

72 odpowiedzi w tym temacie

#1 flower1973

Szycha

• Moderator
  • 5227 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 14:58

W tym przypadku może i lepiej że nie dostanie czapy od razu - mam nadzieję że tak go wezmą w obroty w pierdlu, że się sam powiesi. Po prostu. Takie mam dla niego życzenia.

Wrażliwi niech nie czytają.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#2 Gość_Zbyszek

• Gość

Napisano 21 grudzień 2009 - 15:14

Przeczytałem...oboje tych niby rodziców powiesiłbym własnoręcznie.

#3 Rafał

...pomiędzy czasem...

• Administrator
  • 3753 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 15:32

Cholera ja też jestem wstrząśnięty ale takiego ch... to zaje... bym własnoręcznie...

Dokąd ten świat zmierza...

#4 flower1973

Szycha

• Topic Starter
  • Moderator
  • 5227 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 15:33

To że zabił - okrucieństwo istniało od zawsze, i tu się świat pewnie nie zmienił. Zmieniło się tylko to, że takich sk...nów utrzymujemy.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#5 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8013 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 15:34

Jestem "za"
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#6 Gość_Łukasz Kalata

• Gość

Napisano 21 grudzień 2009 - 15:48

I ja jestem jak najbardziej "za"

#7 Marcin

Pomoc Techniczna.

• Support
  • 4541 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 15:52

Ano w takich przypadkach niewątpliwie powinno się stosować karę śmierci ... z jednym wyjątkiem ... skazany powinien długo cierpieć !
Popieram Internet Bez Chamstwa

#8 Gość_turboneta

• Gość

Napisano 21 grudzień 2009 - 16:35

Kara śmierci nic nie zmienia. Ciach i po bólu z jakimś okresem strachu przed jej wykonaniem.

Emocje co prawda powodują, że w pierwszym odruchu chciałoby się własnoręcznie wymierzyć sprawiedliwość takim zwyrodnialcom ale nie emocje powinny być siłą przewodnią.

W więzieniu takie typy będą na tyle "odpowiednio" traktowane, że do końca swoich dni to zapamiętają.

#9 Jarecki

Forumowicz

• Użytkownik
  • 366 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 17:32

Kroić tych "rodziców" tępym nożem na cienkie plastry i solą posypywać. Źle się dzieje...
Dołączona grafika

#10 moniczka19874

Świeżak

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 20:18

Kara śmierci, bądź dożywotnio kamieniołomy o suchym chlebie i wodzie..Szkoda słów na takie czyny;/

#11 momos

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 911 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 20:30

jestesm przeciw

to dla nich bylyby akt laski KS,

ciezkei dozywotnie wiezienie z robotami.
Momos (gr., łac. Momus) – w mitologii greckiej oraz mitologii rzymskiej syn Nocy, bóg żartów, kpin, drwin, a także niezasłużonej krytyki. Z powodu ciągłego wyśmiewania i krytykowania innych bogów, został wygnany z Olimpu.

#12 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 21 grudzień 2009 - 20:37

Cytat

'momos' date='21 grudzień 2009 - 19:30' timestamp='1261423809' post='174550']

jestesm przeciw

to dla nich bylyby akt laski KS,

ciezkei dozywotnie wiezienie z robotami.

Momos dobrze napisał dla nich kara śmierci by była łaską, tak ich karać by po 20 latach czuli za co siedzą.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#13 lucjan

Kombatant

• Przyjaciel
  • 1704 postów

Napisano 22 grudzień 2009 - 00:06

od zawsze jestem przeciw karze śmierci

wystarczy obejrzeć dajmy na to "tańcząc w ciemnościach" i już zastanawiamy się nad jakością sądów

co innego lincz, odwet, zemsta - tu górę biorą emocje i jestem w stanie to zrozumieć

ktoś już wyżej napisał słusznie, że gość jeszcze poczuje na własnej d*pie to, co zrobił

#14 flower1973

Szycha

• Topic Starter
  • Moderator
  • 5227 postów

Napisano 22 grudzień 2009 - 09:00

Ale w takim razie to i do więzienia go lepiej nie wsadzać, bo jakość sądów jest taka sama, więc "na własnej d*pie" może ją odczuć niewinny człowiek.

#15 dareksz

Świeżak

• Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 22 grudzień 2009 - 09:26

Proponuję kamieniołomy albo wrzucić do klatki z Pudzianem

#16 esol

Rutyniarz

• Przyjaciel
  • 1102 postów

Napisano 22 grudzień 2009 - 13:03

Po kuble wody na każdą gorącą głowę ;) Wiem, wiem...mnie też ciśnienie podniosło.

Stało się i się nie odstanie - tu się nic nie da już zrobić

Tortury takie czy inne na oprawcach - hmmm to już tylko zemsta i poczucie sprawiedliwości tych co to oceniają.

Eliminacja ze społeczeństwa - szybka, natychmiastowa bez zbędnych ceregieli. Jaka ona będzie nie obchodzi mnie to.

#17 Gość_Czesio544

• Gość

Napisano 31 grudzień 2009 - 17:31

Wet za wet ? Okrucieństwo za okrucieństwo ? Czy to nie stawia nas na równi z tymi zwyrodnielcami ? Ja rozumiem emocję, złość, ba wściekłość i bezsilność. Nie jesteśmy dawcami życia i nie mamy prawa go odbierać. Kara - owszem i to surowa. Nie zemsta i odwet. Dożywotnie odizolowanie i ciężka praca.Zero przywilejów. Praca, praca , praca - chleb, woda i twarda prycza.

#18 flower1973

Szycha

• Topic Starter
  • Moderator
  • 5227 postów

Napisano 31 grudzień 2009 - 18:57

Cytat

'Czesio544' date='31 grudzień 2009 - 17:31' timestamp='1262277115' post='175141']

Wet za wet ? Okrucieństwo za okrucieństwo ? Czy to nie stawia nas na równi z tymi zwyrodnialcami?

Nie.

http://zyrardow24h.p...tyle_emoticons/default/smile.gif

#19 dntl

Forumowicz

• Użytkownik
  • 244 postów

Napisano 31 grudzień 2009 - 19:09

Cytat

'Czesio544' date='31 grudzień 2009 - 16:31' timestamp='1262277115' post='175141']

Dożywotnie odizolowanie

Dziś nie ma czegoś takiego jak dożywocie (przynajmniej w Europie).
Dołączona grafika PO=PSL=SLD=PIS=LPR=SO Dołączona grafika

#20 Gość_Czesio544

• Gość

Napisano 08 styczeń 2010 - 12:07

Art. 32. Karami są:

1) grzywna,

2) ograniczenie wolności,

3) pozbawienie wolności,

4) 25 lat pozbawienia wolności,

5) dożywotnie pozbawienie wolności.

Flower1973 gratuluję czystości sumienia