Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Jestem za karą śmierci

72 odpowiedzi w tym temacie

#61 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel
  • 2141 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 23:30

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 29 grudzień 2011 - 23:22 napisał

Bo już się bałam, że do roboty będę musiała w burce chodzić ;)

Że niby..... no też porównanie..... Że niby nasza cywilizacja taka bardziej cywilizowana???? Ponoć, ale nie pod tym względem jak widać... ale gdzie tam nam do norwegów..

#62 flower1973

Szycha

• Topic Starter
  • Moderator
  • 5227 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 08:55

Wyświetl postUżytkownik Judyta dnia 29 grudzień 2011 - 23:27 napisał

Bandzior jest bandziorem i się nie zmieni. Nie wierzę w żadną resocjalizację !

W to akurat bym uwierzył. Znajdź sobie co pisałem na forum o Sergiuszu Piaseckim, albo przeczytaj jego życiorys w wikipedii.
Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#63 matmi

Kombatant

• Użytkownik
  • 1863 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 09:46

Wyświetl postUżytkownik Wioślarz dnia 29 grudzień 2011 - 23:20 napisał

Toś pojechał/a po bandzie :D :D :D

Pojechałem? :)

Do tematu. Kiedyś słuchałem audycji radiowej na ten temat i tam wypowiadąły sie osoby, które są znawcami. Mówiły o wszytskich kosztach procesowych, odwołań i innych procedur, jak równiez same przygotowanie do wykonania kary . Nie znam tych wyliczeń, wiec się nie upieram, a jedynie opieram się na ich słowach. Myślę, ze jak poszukasz to znajdziesz potwierdzenie poich słów
NIE DLA POLANICY ZDRÓJ!!! Z DALEKA OD TEGO MIASTECZKA

#64 flower1973

Szycha

• Topic Starter
  • Moderator
  • 5227 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 10:04

Też o tym słyszałem, tak rzeczywiście mówią. Nie chce mi się w to wierzyć.

A mój przykład z S. Piaseckim był głupi. To nie ten typ człowieka.

Użytkownik flower1973 edytował ten post 30 grudzień 2011 - 10:05

Krzysztof - jest zmienny, o nierównym charakterze. Raz jest spokojny, raz nieznośny. Jest mężczyzna o dużej inteligencji, błyskotliwym i często potrafi potrafi wybuchnąć, gdy słuchacz nie nadąża. Poza tym lubi imprezowe życie z dobrym trunkiem i jedzeniem.

#65 SZNINKIEL

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 981 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 13:00

Kara śmierci w Polsce nie będzie wprowadzona (chociażby większość tego chciała), ponieważ w krajach UE jest ona zabroniona. Ale dyskusja ważna, jak ważny jest to temat. Moim zdaniem walka z różnej maści psychopatami jest zwykłą wojną, która ma swoje prawa (kara śmierci powinna być w kodeksie karnym).

#66 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8013 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 13:49

a ja:

www.youtube.com/watch?v=DtxK1jtUCMw&feature=player_detailpage#t=55s
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#67 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3208 postów

Napisano 04 styczeń 2012 - 00:04

Kto mnie zna ten wie co na to ja
Naród który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.
/J.Piłsudski/

#68 Peefe

Forumowicz

• Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 09 styczeń 2012 - 00:02

Za.

Nie żadne kamieniołomy a po prostu rozbiórka delikwenta na organy.

#69 Bracho

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 12 styczeń 2012 - 14:11

Przeciwnicy tej kary mówią, że nie odstrasza innych.
Idą tym tokiem po co w ogóle kogoś karać, przecież wizja spędzenia kilku lat w pace nikogo nie przestraszy.

#70 matmi

Kombatant

• Użytkownik
  • 1863 postów

Napisano 12 styczeń 2012 - 23:09

gdyby złodzij myślał, ze go ząłpią i pójdzie siedzieć to by nie kradł. Myśli, ze go nie złapią
NIE DLA POLANICY ZDRÓJ!!! Z DALEKA OD TEGO MIASTECZKA

#71 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3208 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 15:50

A moim skromnym zdaniem ta kara była straszakiem i powstrzymywała wielu przed popełnieniem jakiegoś błędu.
Naród który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.
/J.Piłsudski/

#72 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4851 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 16:12

Wyświetl postUżytkownik matmi dnia 12 styczeń 2012 - 23:09 napisał

gdyby złodzij myślał, ze go ząłpią i pójdzie siedzieć to by nie kradł. Myśli, ze go nie złapią

Po raz kolejny przypomnę historię z czasów 2 wojny światowej - jak się "dziennikarz" pyta chłopca czy podczas niemieckiej okupacji części Rosji kradł - nie bo niemcy pod ścianę brali i rozstrzeliwali - wtedy pracował. A jak wrócili Rosjanie? To kradłem dalej.
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#73 brian

Weteran

• Przyjaciel
  • 3208 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 17:39

Widzisz Rogaczu wychodz na to ,że porządek musi być ;)
/J.Piłsudski/