Powstał w 2006 roku. Jego skład tworzą min.: absolwenci Akademii Muzycznej w Warszawie, Białymstoku i Poznaniu, którzy cały czas podnoszą swoje kwalifikacje biorąc udział w kursach mistrzowskich, grając w orkiestrach i zgłębiając wiedzę muzyczną oraz warsztat artystyczny.
Zespół ma za sobą wiele zagranych koncertów scenicznych, plenerowych, podczas ceremonii i uroczystości rodzinnych, a także podczas spotkań firmowych, czy biznesowych.
Dysponujemy szerokim, ciekawym i zróżnicowanym repertuarem, począwszy od muzyki klasycznej po rozrywkową, filmową, musicalową.
Zapewniamy wysoki poziom artystyczny i doskonałą jakość wykonania.
Aranżujemy Państwa ulubione utwory na zamówienie
Filip Szymaniak - I skrzypce ,
Cezary Gójski - II skrzypce ,
Katarzyna Winnicka - altówka ,
Justyna Korpas / Marta Cendrowicz - wiolonczela.
Najwazniejsze wydarzenia kwartetowe:
- Nagraliśmy płytę z zespołem Chainsaw z Torunia, pod tytułem "Chainsaw - Acoustic Strings Quartet", (o której na www.fuerte.art.pl) króra została wydana przez "OSKAR" w czerwcu 2006 roku. Płyta sprzedawana w dobrych sklepach muzycznych w Polsce i zagranicą np. Empik.
- Podejmujemy współpracę z innymi zespołami i muzykami np.
W X.2009 zagraliśmy na Koncert promocyjny pierwszej płyty zespołu "METANOIA" w Piotrkowie Trybunalskim,
oraz koncert papieski z zespołem RAPSODIA z Puszczy Mariańskiej,
a aktualnie przygotowujemy materiały na płytę z
zespołem "SZKARŁAT" z Poznania z którym planujemy także koncertować w najbliższym letnim sezonie.
- Współpracujemy z WODZIREJAMI.
- zagraliśmy szereg koncertów w Żyrardowie, Międzyborowie, Radziejowicach, Warszawie, Sochaczewie, Skierniewicach, Puszczy Mariańskiej, Ciechanowie, Wadowicach, Mszczonowie, Piotrków Trybunalski, Werdunie, Podkowie Leśnej, Siedlcach, Rawie Mazowieckiej, Lubani, Słomczynie, Nowych Falentach i innych miejscach.
- w X.2010 wypada kolejny jubileusz kwartetu z tej okazji chcemy
zrobić nietypowy koncert
Żyrardowa i okolic ale szczegółów jeszcze nie zdradzam
Więcej na naszej stronie www.fuerte.art.pl (foto, mp3, wma, wywiady itp)
[ Dodano: Sob Kwi 03, 2010 1:08 pm ]
Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Święconego w gronie
najbliższych osób
szczerze życzy Katarzyna & Fuerte
Użytkownik kotolin edytował ten post 12 lipiec 2011 - 23:57