Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

10 miejsc, które trzeba zobaczyć w Polsce

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 krzysiek

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 październik 2010 - 10:36

Polska to bezapelacyjnie najpiękniejszy kraj. Od Bałtyku, przez Mazury, zamki Dolnego Śląska, aż po same Tatry, każdy znajdzie tu coś interesującego. Międzynarodowy serwis Lonely Planet sporządził listę miejsc w Polsce, które każdy musi zobaczyć.
http://turystyka.wp....ia_zdjecie.html

znacie jeszcze jakieś miejsca które warto zobaczyć, a nie są znane powszechnie?

#2 Rafał

...pomiędzy czasem...

• Administrator
  • 3775 postów

Napisano 15 październik 2010 - 11:53

Dość wybiórczy ten ranking... miejsc pięknych, wspaniałych, tych do których chętnie wracamy jest zapewne sporo...
Ja najchętniej wracam nad piękny zalew Soliński w Bieszczady...
Młodość , młodość... :)

Załączone miniatury

• Załączona grafika: solina.jpg
  • Załączona grafika: solina_hi.jpg

#3 Dalenka

Doświadczony

• Użytkownik
  • 765 postów

Napisano 15 październik 2010 - 12:52

Z tej listy nigdy nie byłam w Poznaniu, na tym zdjęciu wygląda super, te kolorowe kamienice...
Uważam, że Kraków powinien być wymieniony.

Miejsce które warto zobaczyć a nie są do końca znane - takie z naszej okolicy;)
-jak dla mnie Bolimowski Parku Narodowy i rzeka Rawka:)
Polecam spływ kajakowy tą rzeką. Malownicza okolica, cisza, spokój a zarazem momentami trzeba się trochę namęczyć aby przenieść kajać przez liczne przeszkody jak: powalone w wodzie drzewo, wodospad czy stary młyn. Można zobaczyć bobry, odpocząć a zarazem poczuć trochę adrenaliny.Polecam:)

#4 krzysiek

Nowicjusz

• Topic Starter
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 październik 2010 - 13:55

Wybierałem się na ten spływ, ale się nie wybrałem :) może w przyszłym roku mi się uda.

#5 Wioślarz

Weteran

• Przyjaciel forum
  • 2141 postów

Napisano 15 październik 2010 - 15:04

Mażesz jeszcze w tym roku. Wiem, że będzie organizowany :)

#6 Almerka

Świeżak

• Użytkownik
  • 102 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 17 październik 2010 - 09:47

Nie wysilił się autor tej listy . Niech sam zwiedza te miejsca. Prawdziwe skarby dla oczu i duszy nie zostały tu wymienione np Krupówki :)
Jeśli chcecie złapać doła psychicznego to oczywiście jedźcie do Oświęcimia, Sztutowa lub innego obozu. Zwłaszcza w pochmurny deszczowy dzień. Naprawdę działa.
"Nie możesz zmienić przeszłości, ale przeszłość zawsze powraca, żeby zmienić Ciebie. Zarówno Twoją teraźniejszość jak i przyszłość".

#7 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2420 postów

Napisano 17 październik 2010 - 10:09

Zwiedziłem połowę z tych miejsc i tyle z tej listy bym polecił, druga połowa to jakaś pomyłka... Skoro ktoś poleca Toruń to czemu nie umieści na liście Krakowa czy Warszawy? Tam nie ma nic ciekawego? Moge wymienić 50 ciekawszych i piękniejszych miejsc niż ta super dziesiątka.

#8 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4873 postów

Napisano 17 październik 2010 - 10:40

A siedziba rydza - fana maybacha? ;)
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#9 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2420 postów

Napisano 17 październik 2010 - 13:23

Wyświetl postUżytkownik Rogacz dnia 17 październik 2010 - 10:40 napisał

A siedziba rydza - fana maybacha? ;)

Faktycznie, jak już Rydzu wybuduje ten swój kompleks rekreacyjno hotelowo rozrywkowy z basenami to Toruń podskoczy w moim rankingu :D :D jednak na tą chwilę bardziej bym polecił Kraków.

#10 sebastian

Forumowicz

• Użytkownik
  • 154 postów

Napisano 17 październik 2010 - 15:05

dla mnie każda tego rodzaju lista jest subiektywna... jedna osoba będzie wolała piękne i dalekie od zgiełku Bieszczady, a druga osoba Krupówki, na których można poczuć się jak na Marszałkowskiej :)
moja lista byłaby zupełnie inna :)
gdzie każda opuszczona dolinka aż krzyczy o swojej przeszłości ...

#11 kurczak

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25 styczeń 2012 - 16:20

Teraz to Żyrardów jest na liście miejsc, które trzeba odwiedzić :) pośród pozostałych 47 na liście Pomników Historii. http://www.nid.pl/id...i-historii.html