Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
"Park of Poland"
#2 Gość_Dariusz
Napisano 04 grudzień 2010 - 06:28
mam pytanie odnośnie budowy tego parku we Wręczy. Mam tam sporo bo ponad 2,7ha ziemi. Zawsze mi się tam podobało i nigdy nie chciałem tego sprzedawać a tu nagle dzwoni do mnie jakiś kolo i chce się umawiać na spotkanie w sprawie kupna. Jakie są szanse, że nie będę musiał sprzedawać tej ziemi?? Jak jednak przyszło by mi ją oddać to jaka cena za 1m2 była by rozsądna?? Powiem szczerze, że kąpletnie nie wiem jak cenowo stoi w tej okolicy cena rolna bo nie miałem zamiaru tego sprzedawać i nigdy się nie orientowałem. Może ktoś z Państwa ma podobny problem??
Pozdrawiam
DK
Napisano 04 grudzień 2010 - 06:51
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Chip do wolnossącego dający kupę koni, magnetyzery przyspieszające samochód, załóż sobie jeszcze duże koła z tylu i mało z przodu, będziesz miał zawsze z górki.
#4 Gość_Dariusz
Napisano 04 grudzień 2010 - 22:05
Napisano 04 grudzień 2010 - 22:48
http://finanse.wp.pl...,wiadomosc.html
http://www.newsweek....d-wisla,68869,1
#7 Gość_gosc
Napisano 05 grudzień 2010 - 22:15
możesz się nie zgodzić, bo to nie jest inwestycja publiczna (czy jak to się inaczej nazywa), nie mogą Cię wywłąszczyć z tego, ale dla wszystkich mających tam grunty lepiej jest się dogadać i sprzedać, bo można wziąć za to dobre pieniądze. Z moich informacji wynika, że płacą ok. 20 zł/m2. To jest raczej dobra cena. Na allegro lub innych portalach są działki i po 50 zł w tamtych rejonach, ale są dwie różne rzeczy: cena działki i klient. Dlatego ja na Twoim miejscu bez zastanowienia bym się zgodził na sprzedaż tej działki i za te pieniądze spokojnie odkupisz sobie inną i jeszcze trochę Ci zostanie.
Wiem, że będą pospisywali umowy prrzedswtępne ze wszystkimi właścicielami bez zadatków, gdy wszyscy właściciele podpiszą umowy przedwstępne, wtedy zaczną podpisywać umowy właściwe i wypłacać pieniądze, bo wiadomo, że jeden się nie zgodzi i przecież nie postawią parku rozrywki, a w środku jeden człowiek będzie pole orał
#8 Gość_Dariusz
Napisano 06 grudzień 2010 - 19:40
Użytkownik gosc dnia 05 grudzień 2010 - 22:15 napisał
Niech będzie. Powidzmy, że 20zł/m2 nie jest źle. Patrząc jednak na całą sprawe z innej strony. Czy nie lepiej poczekać, aż park powstanie i dopiero wtedy zastanawiać się i wybierać z pośrud wielu ofert kupna?? Przy takim kompleksie, który ma być odwiedzany przez 4mln ludzi rocznie musi powstać całe zaplecze sypialniane, parkingi, restauracje itp. Wiem, wiem, że na terenie parku będą hotele i restauracje, ale nocleg w 5* hotelu nie będzie tanie a i z opowieści wiem, że jedzenie na terenie takiego parku nie jest tanie. 100% będzie sporo inwestorów chcących pobudować bazę noclegową dla mniej zamożnych ludzi czy np. McDonalda. Parkingów też będzie trzeba sporo. A jak by tak mieć parking oddalony o 5-10 min drogi od głównego wejścia?? Zgadnijcie gdzie najwięcej aut by parkowało?? Po tych przemyśleniach warto zadać pytanie CZY LEPIEJ NIE POCZEKAĆ I SPRZEDAĆ ZA zł/m2????
Nie wątpię, że 20zł/m2 sprawi, że będę bogatym człowiekiem, ale powiem którko JA CHCIAŁ BYM BYĆ BARDZO BOGATYM CZŁOWIEKIEM!
Napisano 06 grudzień 2010 - 19:45

#10 Gość_Dariusz
Napisano 06 grudzień 2010 - 21:00
Użytkownik Rogacz dnia 06 grudzień 2010 - 19:45 napisał
Od czasu pierwszego postu zdąrzyłem się już zapoznać z planami. Jedna z moich działek leży w środku inwestycji. 100% muszą ją kupić lub tak jak pisałem wczesniej obudują mnie murem i po zawodach
Użytkownik PiteRroN edytował ten post 07 grudzień 2010 - 00:03
#12 Gość_Dariusz
Napisano 06 grudzień 2010 - 23:21
Użytkownik bergerac dnia 06 grudzień 2010 - 22:13 napisał
Jak się postawisz i nie sprzedasz to Park gdzie indziej powstanie.
Sąsiedzi co to już kaskę liczą na pewno Ci podziękują
Z pewnych źródeł wiem, że 90% ziemi już mają u notariusza wstępnie zaklepane. W środku inwestycji mam tylko 30 arów (reszta jest przy drodze asfaltowej, ale na skraju inwestycji) na, których akurat miałem chęć w życiu się pobudować. Nie stać ich, żeby zapłacić mi tyle, żebym za te 30 arów mógł kupić inną działkę?? Dla mnie stawka 20zł/m2 jest niezadowalająca i chciał bym więcej. Sądzę, że moja mała działeczka nie przeszkodzi im w inwestycji, park powstanie i sąsiedzi nie będą na mnie psów wieszali
#16 Gość_Czarek2
Napisano 14 grudzień 2010 - 18:38
Napisano 27 grudzień 2010 - 19:52
Napisano 27 grudzień 2010 - 21:15
Napisano 27 grudzień 2010 - 23:31
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Chip do wolnossącego dający kupę koni, magnetyzery przyspieszające samochód, załóż sobie jeszcze duże koła z tylu i mało z przodu, będziesz miał zawsze z górki.