Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Komunikacja miejska - reklamacje

156 odpowiedzi w tym temacie

#141 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 685 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 13:58

Ja z komunikacji miejskiej korzystam "od wielkiego dzwonu" z powodu niedogrania kursowania busów z kursami PKP.
Jak na pociąg spieszę to chcąc skorzystać z busa muszę wyjść z domu wcześniej niż gdy sobie (półgodzinny) spacerek zafunduję a i tak pewności wtedy nie mam że na pociag zdąże.
Czasem (od tego dzwonu) wracając z Wawy trafię na bus który nie dość że się wlecze to i na każdym przystanku "darmowców" zabiera przez co czas przejazdu jest porównywalny do "autonóg".
Był prywatny przewoźnik to wyglądało to zupełnie inaczej, teraz choć więcej chodzę więc pewnie te zmiany prezydium wprowadziło z myślą o moim zdrowiu ;)
Ja mam fizjonomię brzydką, język niewyjściowy a i szujowaty jestem

#142 czesio544

Forumowicz

• Forumowa Lelija
  • 207 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 14:06

Tak się kończy "ręczna" regulacja rynku :D

#143 turboneta

Rutyniarz

• Przyjaciel forum
  • 886 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 14:07

A może ci "darmowcy" mają bilety miesięczne?

#144 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 685 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 14:18

W sumie to czy bilety mają, czy nie mają to nie za bardzo mnie interesuję.
Wiem tylko że kiedyś mogłem dostać się na stacje pewnie i w rozsądnym czasie a teraz d*pa :(

#145 turboneta

Rutyniarz

• Przyjaciel forum
  • 886 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 14:35

Ja tak naprawdę autobusami jeżdżę od niedawna i od samego początku zaobserwowałam, że rozkład jazdy i realny czas przyjazdu autobusów w Żyrardowie bardzo się rozmijają :(
I wcale mi się to nie podoba, bo to ewidentny brak szacunku do pasażerów.

#146 bergerac

Doświadczony

• Użytkownik
  • 685 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 14:48

W większości miast, aby zmniejszyć natężenie ruchu dostosowuję i promuje się komunikację miejską.
U nas, w tym samym celu likwiduje się dogodne połączenia i planuję się wprowadzenie płatnych stref parkowania :(
Wycieli MZK, wycieli prywatnego przewoźnika a teraz pewnie pomimo dużego pogorszenia dla pasażera miasto większe koszty ponosi :(
Durni do władzy wybraliśmy :(

#147 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2420 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 20:26

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 03 kwiecień 2012 - 13:19 napisał

Może zainicjować strajk pasażerów? Przestańmy jeździć komunikacją miejską i może ktoś wreszcie pomyśli, że coś jest nie tak.

Ktoś na początku tematu (chyba Czesio) pisał, że PKS ma płacone od kilometra a nie od pasażera. Lżejszy bus to większa oszczędność paliwa i zawieszenie mniej się psuje.... to na co mają czekać i zabierać tłum z pociągu. Kasa za przejazd będzie a dla nich oszczędniej pustym niż pełnym. Ludzie widzieli jak odjeżdża więc był i stał wedle rozkładu, ewentualne skargi odrzucą a takim strajkiem chyba się nie zmartwią ;)

#148 turboneta

Rutyniarz

• Przyjaciel forum
  • 886 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 21:20

Co za burdel :(

#149 Szopen

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 995 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 22:02

Opóźnienia to głównie efekt kupowania biletów u kierowcy. Bilety są w niektórych kioskach, ale i tak znakomita większość ludzi kupuje u kierowcy i rzadko mają odliczoną kwotę. kiedyś ze Wschodu jechało się na dworzec 8-10 minut, a teraz... Rano, czy w godzinach wyjazdów do Warszawy i dłużej się zejdzie.
Oskubałem dzisiaj z piór, mojego anioła stróża
A każdepióro to mój grzech...
I każde z piór znamieniem tchórza
Znamieniem tchórza jest.

Czarny Kapelusz

#150 turboneta

Rutyniarz

• Przyjaciel forum
  • 886 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 22:15

A to kiedyś ludzie nie kupowali biletów u kierowcy?

#151 Rogacz

Bóg Wszystkich Troli Forumowych ;)

• Support
  • 4873 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 22:45

Nie w kiosku się kupowało, albo na gapę jeździło ;)
"Nasze blizny, obojętne czy te widoczne czy te noszone w sercu, mówią nam kim jesteśmy i gdzie byliśmy."Rogacz
---------
Dołączona grafika
---------
"Jeżeli żyjesz to oddychasz, jeżeli oddychasz to mówisz, jeżeli mówisz to zadajesz pytania, jeżeli pytasz myślisz, jeżeli myślisz to poszukujesz, jeżeli poszukujesz to zdobywasz doświadczenia, jeżeli doświadczasz to się uczysz, jeżeli się uczysz to sie rozwijasz, jeżeli się rozwijasz to marzysz, jeżeli marzysz to znajdujesz, a gdy znajdujesz - zaczynasz wątpić, jeżeli wątpisz to kwestionujesz, jeżeli kwestionujesz to dążysz do zrozumienia, jeżeli rozumiesz to wiesz, gdy już wiesz ,chcesz wiedzieć więcej, a jeżeli chcesz wiedzieć więcej to znaczy że żyjesz."

#152 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2420 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 22:49

Na autobusy MZK kiedyś w każdym kiosku były bilety, potem zaczęli mieszać, a teraz to już całkiem.....$%#*

#153 brian

Weteran

• Przyjaciel forum
  • 3232 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 22:50

Szopen ma racje kupowanie u kierowcy często opóźnia odjazd i robią się sytuacje podbramkowe.Wiadome ludzie są teraz bardziej nerwowi i od razu awanturki gotowe a to jeszcze bardziej utrudnia życie .
Naród który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.
/J.Piłsudski/

#154 fzero

Forumowicz

• Użytkownik
  • 220 postów

Napisano 05 kwiecień 2012 - 08:16

Wyświetl postUżytkownik brian dnia 03 kwiecień 2012 - 22:50 napisał

Szopen ma racje kupowanie u kierowcy często opóźnia odjazd i robią się sytuacje podbramkowe.

Nawet majac bilet trzeba stac w kolejce bo kasownik jest jeden i to przy kierowcy... Niestety komunikacja miejska w obecnej formie to pomyłka. Licze ze przewoznik prywatny kiedys wroci... o dziwo jak jezdzil prywaciarz to i busy miejskie byly dostoswane do pociagów, teraz jest burdel.
szatan, blasty, benedykt XVI

#155 kibic

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 19 kwiecień 2012 - 20:25

ostatnio zauwazylem ze na naszych drogach pojawily sie stare autobusy..nie jest to pojedynczy dzien czy kurs ale juz rutyna...
z tego co pamietam mialy byc ame niskopodlogowe autobusy a nie stare jelcze bo zewnetrznym liftingu

#156 Szopen

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 995 postów

Napisano 20 kwiecień 2012 - 14:53

Niskopodłogowce zbuntowały się jeżdżąc po dziurach na Środkowej.
Oskubałem dzisiaj z piór, mojego anioła stróża
A każdepióro to mój grzech...
I każde z piór znamieniem tchórza
Znamieniem tchórza jest.

Czarny Kapelusz

#157 kibic

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 20 kwiecień 2012 - 22:46

znowu widac ze miasto nie potrafi wyegzekwować od PKS warunkow umowy