Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Czy komendant SM stracił pracę..?

293 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gość_asertywna

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 15:40

Wyświetl postUżytkownik wolf dnia 23 luty 2011 - 22:38 napisał

Chyba się mylisz jak wielu zresztą -jakby co to tylko "rzeź niewiniątek"(-różne bywają niewiniątka:-) albo likwidacja przeciwników politycznych ,innych powodów nie ma wg. Was?jak się nie wie to się nie gada.......głupot zwłaszcza

Nic nie dzieje się przypadkiem i w ostatnim czasie jest ich coraz więcej, a jak wieść gminna niesie zapewne będą kolejne. Prezydent miasta może korzystać ze swoich przwyilejów, ale przy tym powinien kierować się min. sprawiedliwym osądem, a nie dawać się podpuszczać przez "uczynnych doradców" pałąjących zemstą. W tym przypadku zemsta ta dotyczy człowieka, który budował tę jednostkę od początku, walczył o ludzi, ich wynagrodzenia, o sprzęt, godziwe warunki pracy itd. - zasługi można tu wymieniać bez końca. O tym człowieku, jak o mało którym, można powiedzieć, że jest po prostu "ludzki", a być "ludzkim" to wartość, która niestety ostatnio bardzo straciła na znaczeniu. To człowiek, który miał własne zdanie, potrafił przy nim trwać , nie dał się sprzedać i nie zeszmacił się dla kasy i stanowiska ( jak co niektórym się ostatnio zdarzyło ). Jego poczucie godności kolidowało z nieustannym przytakiwaniem i powtarzaniem prawie jak mantrę - " tak jest Panie Prezydencie"...ALE... jak nie od dziś wiadomo, przysłowia są mądrością narodu" , więc mając wiarę i nadzieję w lepszą przyszłość zacytuję - "nosił wilk razy kilka...PONIOSĄ i wilka" .

#22 Gość_dafne

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 17:27

To największy stek bzdur, jaki w życiu przeczytałam!!!
asertywna- g wiesz i g widziałaś.

#23 momos

Rutyniarz

• Użytkownik
  • 911 postów

Napisano 24 luty 2011 - 18:05

hm pisza sami znajacy sedno sprawy
Momos (gr., łac. Momus) – w mitologii greckiej oraz mitologii rzymskiej syn Nocy, bóg żartów, kpin, drwin, a także niezasłużonej krytyki. Z powodu ciągłego wyśmiewania i krytykowania innych bogów, został wygnany z Olimpu.

#24 Gość_josephin

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 18:05

Jestem zaskoczony ..dafne.. , że Ty tak dużo widziałaś/łeś i wiesz. A ja całkowicie zgadzam się z asertywną. Całkowicie! Też wiem , że ma być ciąg dalszy. Jedne sprawy załatwiane są "po cichutku" - a są (skoro tyle wiesz to wiesz i to) a inne głośno - jak w tym przypadku. A więc ..dafne.. to co sam/a napisałaś/eś dotyczy Ciebie - osoby nieuświadomionej bądź z Tego Jedynego Słusznego Ugrupowania.

#25 Gość_Trevor Warwick

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 19:45

Wyświetl postUżytkownik asertywna dnia 24 luty 2011 - 15:40 napisał

Nic nie dzieje się przypadkiem i w ostatnim czasie jest ich coraz więcej, a jak wieść gminna niesie zapewne będą kolejne. Prezydent miasta może korzystać ze swoich przwyilejów, ale przy tym powinien kierować się min. sprawiedliwym osądem, a nie dawać się podpuszczać przez "uczynnych doradców" pałąjących zemstą. W tym przypadku zemsta ta dotyczy człowieka, który budował tę jednostkę od początku, walczył o ludzi, ich wynagrodzenia, o sprzęt, godziwe warunki pracy itd. - zasługi można tu wymieniać bez końca. O tym człowieku, jak o mało którym, można powiedzieć, że jest po prostu "ludzki", a być "ludzkim" to wartość, która niestety ostatnio bardzo straciła na znaczeniu. To człowiek, który miał własne zdanie, potrafił przy nim trwać , nie dał się sprzedać i nie zeszmacił się dla kasy i stanowiska ( jak co niektórym się ostatnio zdarzyło ). Jego poczucie godności kolidowało z nieustannym przytakiwaniem i powtarzaniem prawie jak mantrę - " tak jest Panie Prezydencie"...ALE... jak nie od dziś wiadomo, przysłowia są mądrością narodu" , więc mając wiarę i nadzieję w lepszą przyszłość zacytuję - "nosił wilk razy kilka...PONIOSĄ i wilka" .

Och jaki dobry,prawy i wspaniały!!!!! jaki ludzki i wspaniałomyślny ,praworządny i wspaniały,dobry ,nieugięty stróż prawa i porządku,dumny i bezkompromisowy w ściganiu łamiących prawo,dbający o prawa pracowników i żeby im w pracy było cudownie jak w domu rodzinnym(albo zamiast?).Władca dobry i sprawiedliwy,wzór cnót szefa i przełożonego,erudyta ,myśliciel mówca i obrońca uciśnionych w mieście na skraju chaosu zagrożonym przestępczością,hazardem i wszelkim zepsuciem.
Gospodarny i roztropny ,prawdziwie szlachetny i oddany sprawie oraz powierzonemu urzędowi bez reszty........i do ostatniego posterunku ,ostatniej służby dla lokalnej społeczności i przyszłych pokoleń a nawet w sensie uniwersum ,całej ludzkości i narodu.
Oto portret człowieka...........ehhh.. chyba wystarczy co?
A złe wilki go dopadły i otoczyły gryząc i kąsając ..............pozostaje żal i smutek.......dobra już nie mogę.

#26 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8085 postów

Napisano 24 luty 2011 - 19:45

Użytkownicy Forum!

Oddajcie paśnik trollom!
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#27 Gość_asertywna

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 19:53

Wyświetl postUżytkownik Trevor Warwick dnia 24 luty 2011 - 19:45 napisał

Och jaki dobry,prawy i wspaniały!!!!! jaki ludzki i wspaniałomyślny ,praworządny i wspaniały,dobry ,nieugięty stróż prawa i porządku,dumny i bezkompromisowy w ściganiu łamiących prawo,dbający o prawa pracowników i żeby im w pracy było cudownie jak w domu rodzinnym(albo zamiast?).Władca dobry i sprawiedliwy,wzór cnót szefa i przełożonego,erudyta ,myśliciel mówca i obrońca uciśnionych w mieście na skraju chaosu zagrożonym przestępczością,hazardem i wszelkim zepsuciem.
Gospodarny i roztropny ,prawdziwie szlachetny i oddany sprawie oraz powierzonemu urzędowi bez reszty........i do ostatniego posterunku ,ostatniej służby dla lokalnej społeczności i przyszłych pokoleń a nawet w sensie uniwersum ,całej ludzkości i narodu.
Oto portret człowieka...........ehhh.. chyba wystarczy co?
A złe wilki go dopadły i otoczyły gryząc i kąsając ..............pozostaje żal i smutek.......dobra już nie mogę.

Niezwykle merytoryczne, sama "esencja" , prawda boli - czyż nie ?

#28 Gość_dafne

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 20:37

Trevor, błagam, prawie oplułam monitor :)
A Ty, asertywna, już daruj sobie tą bezsensowną wazelinę.
Zainteresowanych odsyłam chociażby do naszego rejonowego sądu, do wydziału pracy. Ostatnio odbyła się tam bardzo ciekawa sprawa dotycząca jednego z pracowników..
A co do reszty- mam nadzieję, że w uzasadnieniu znajdzie się jakaś obszerna informacja na temat powodów wypowiedzenia.

#29 Gość_asertywna

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 20:58

Wyświetl postUżytkownik dafne dnia 24 luty 2011 - 20:37 napisał

Trevor, błagam, prawie oplułam monitor :)
A Ty, asertywna, już daruj sobie tą bezsensowną wazelinę.
Zainteresowanych odsyłam chociażby do naszego rejonowego sądu, do wydziału pracy. Ostatnio odbyła się tam bardzo ciekawa sprawa dotycząca jednego z pracowników..
A co do reszty- mam nadzieję, że w uzasadnieniu znajdzie się jakaś obszerna informacja na temat powodów wypowiedzenia.

Nadepnąć komuś na odcisk i od razu odzywa się typowa, a jakże, polska mentalność, plus masa zelżałej żółci. Dafne - to nie wazelina, a poczucie elementarnej sprawiedliwości - widać dla niektórych pojęcie obce.

#30 Gość_josephin

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:02

Och ..dafne.. Skąd wiedziałem , że poruszysz właśnie ten temat? hmmmmmm... Jasnowidz żem czy co? Jad z Ciebie wypływa ale wiem dlaczego.... Weź szmatkę i wytrzyj ekran komputerka bo jeszcze ten jad na nas przejdzie.

#31 Gość_kajko

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:11

A czemu Dafne pisze oplułam a nie oplułem??monitor -strach?czy STRACH?

#32 Gość_dafne

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:21

Nooo, wychodzi z człowieka wieś, co? Takiego patriotę, obrońcę uciśnionych potraktowano niegodziwie, a plebs wylewa pomyje! Na krzyż!
O, właśnie :)
Kochani, proponuję ustawić drewnianą lolę pod Pałacem. A nóż, widelec..

.. a co do monitora i szmatki- no widzisz, josephin, d*pa ta Twoja kula, czy z czego tam wróżyłeś. Mnie osobiście Pan Sankowski nie ziębi, ani nie grzeje. Taki mam zawód, że sprawy pracownicze są bliskie mojemu sercu.

#33 Gość_josephin

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:22

Jako żem Jasnowidz powiem co widzę..... nie widzę strachu.. chwila, chwila... mgła się rozstępuje.... widzę chęć zainteresowania innych tematem (jad o którym pisałem we wcześniejszej wizji) A końcówki powinny być - łem. Koniec wizji.

#34 Gość_Andrzej

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:23

Wyświetl postUżytkownik CAM-VID dnia 23 luty 2011 - 17:01 napisał

A skąd wiesz na kogo głosował? Gdzieś to publicznie ogłosił? Czy tylko snujesz domysły i idziesz dalej w swoich osądach?

Przecież wiadomo. Poznano po liniach papilarnych na kartach do głosowania. Zapomniał wziąć z domu rękawiczek. I to był jego błąd.

#35 Gość_dafne

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:34

I znowu pudło, Panie Rutkowski. Nie mam problemu z tożsamością, bynajmniej.
Powiem tak, żeby nie było jadowicie =>
"Po co Wasze swary głupie"? Przecież to wszystko można zweryfikować: porozmawiać z pracownikami, z urzędnikami. Niech wypowiedzą się osoby bezpośrednio związane ze sprawą- ogólnie. To wystarczy.
Jak się mgła rozmyje i ludzie przestaną obawiać się o konsekwencje wyrażania opinii- a sam fakt obawy jest już nie w porządku- będzie można obiektywnie cokolwiek oceniać.

#36 Gość_asertywna

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:46

Wyświetl postUżytkownik dafne dnia 24 luty 2011 - 21:34 napisał

Jak się mgła rozmyje i ludzie przestaną obawiać się o konsekwencje wyrażania opinii

To w takim przypadku, całkiem obiektywnie dostaje się...WYPOWIEDZENIE

Użytkownik PiteRroN edytował ten post 24 luty 2011 - 22:37

#37 Gość_kajko

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:48

Jestem ZA "można zweryfikować: porozmawiać z pracownikami, z urzędnikami. Niech wypowiedzą się osoby bezpośrednio związane ze sprawą- ogólnie. To wystarczy." niech ludzie sie dowiedzą kto chodzi podpier.... i wchodzi w d.... a kto po prostu pracuje )

#38 Gość_dafne

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 21:50

Poczekajmy na wypowiedzi osób bezpośrednio współpracujących lub podległych b. komendantowi. Wtedy okaże się, czy wypowiedzenie było zasadne.

#39 Gość_josephin

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 22:04

No i widzisz.... Miałem rację ..dafne.. , co potwierdzasz tym co napisałeś. Tylko potwierdzasz moje wizje.... jad jad jad..... No właśnie - obawa jest tym co mnie powstrzymuje od głębszych wizji. A obawa przed konsekwencjami skończy się za.... 4 lata. Czyli .. dafne.. widać obawy mamy po przeciwnych stronach.

#40 Gość_dafne

• Gość

Napisano 24 luty 2011 - 22:06

kajko, a to bardzo ciekawe, co napisałeś. Rozwiniesz?
Co to znaczy "podpier...."? W sensie, co w miejscu kropek, wiem. Ciekawi mnie natomiast, co miałeś dokładnie na myśli?