Skocz do zawartości

Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa

Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się...
Guest Message by DevFuse

- - - - -

Czy komendant SM stracił pracę..?

293 odpowiedzi w tym temacie

#221 asertywna

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 23 listopad 2011 - 22:10

Wyświetl postUżytkownik eltom dnia 23 listopad 2011 - 09:53 napisał

Dla mnie jest to dość czytelne.

:)

#222 kalolek

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 26 listopad 2011 - 01:08

Rok 1924 - cały Żyrardów trzęsie się od pogłosek o nadużyciach w Magistracie.

Użytkownik kalolek edytował ten post 26 listopad 2011 - 20:20

#223 Gość_turboneta

• Gość

Napisano 26 listopad 2011 - 01:23

Wyświetl postUżytkownik kalolek dnia 26 listopad 2011 - 01:08 napisał

1924 - cały Żyrardów trzęsie się od pogłosek o nadużyciach w Magistracie.

Muszę się w takim razie bardziej wyczulić na te trzęsienia, bo do mnie jeszcze nie doszły...
Myślę też, że słowa "cały Żyrardów" są delikatną przesadą.

#224 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 768 postów

Napisano 26 listopad 2011 - 07:37

Cały, cały. Co mają mieszkańcy do gadania? NIC. Cały Żyrardów to Urząd Miasta i satelity. Oni najlepiej wiedzą co nas najbardziej boli.
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#225 Gość_Zbyszek

• Gość

Napisano 26 listopad 2011 - 17:14

Słusznie prawisz :D Oni to są jak matka, co ja mówię, matka i ojciec! Chcą dla nas , mieszkańców, jak najlepiej.

#226 asertywna

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 26 listopad 2011 - 18:49

Wyświetl postUżytkownik Zbyszek dnia 26 listopad 2011 - 17:14 napisał

Oni to są jak matka, co ja mówię, matka i ojciec! Chcą dla nas , mieszkańców, jak najlepiej.

Tak...a "dzieci" nieustannie są karcone "na zapas"...pedagogicznie, na wszelki wypadek :chytry:

Użytkownik asertywna edytował ten post 26 listopad 2011 - 20:35

#227 kalolek

Nowicjusz

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 26 listopad 2011 - 20:21

Wyświetl postUżytkownik turboneta dnia 26 listopad 2011 - 01:23 napisał

Muszę się w takim razie bardziej wyczulić na te trzęsienia, bo do mnie jeszcze nie doszły...
Myślę też, że słowa "cały Żyrardów" są delikatną przesadą.

Poprawiłem
Może teraz uda ci się dostrzec analogię.

#228 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8085 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 00:35

Wyświetl postUżytkownik kalolek dnia 26 listopad 2011 - 20:21 napisał

Poprawiłem
Może teraz uda ci się dostrzec analogię.

To teraz ja :)

Mimo poprawki także nie uważam aby "cały Żyrardów" się trząsł. Ja się nie trzęsę i kilkaset osób tu mieszkających również się nie trzęsie. Może więc lepsze byłoby stwierdzenie, że "duża część mieszkańców Żyrardowa" się trzęsie. Nie wrzucaj mnie proszę do worka trzęsących się.
A ten cały Cam-Vid. Byś do kościoła poszedł i pomodlił się bezbożniku
Dołączona grafika
I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał

#229 Kadmos

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 09:49

Wyświetl postUżytkownik CAM-VID dnia 27 listopad 2011 - 00:35 napisał

Mimo poprawki także nie uważam aby "cały Żyrardów" się trząsł. Ja się nie trzęsę i kilkaset osób tu mieszkających również się nie trzęsie. Może więc lepsze byłoby stwierdzenie, że "duża część mieszkańców Żyrardowa" się trzęsie. Nie wrzucaj mnie proszę do worka trzęsących się.

A ja bym polemizował uważam, że właśnie cały Żyrardów się trzęsie, ale z rożnych powodów. Część mieszkańców trzęsie się z zimna, z uwagi na zły stan niektórych budynków komunalnych? Duża Część mieszkańców trzęsie się z nerwów gdy czekają na stacji PKP na spóźniony pociąg bo nie znaleźli pracy w mieście? Kolejna część mieszkańców trzęsie się z rozpaczy bo nie mają przyszłości w tym mieście i nie mogą nigdzie też stąd wyjechać? Jeszcze inna część trzęsie się ze strachu bo boją się o swoje stanowisko pracy w UM i jego spółkach bo kaprys Pana Prezydenta może im je odebrać? Następna część trzęsie się ze wstydu, tu szczególnie pozdrawiam Radnych, gdy muszą bić pokłony i całować buty Panu Prezydentowi i reszcie GTW, bo ich karząca ręka jest surowa. Z kolei też duża część trzęsie się z niedowierzania, że po raz kolejny raz w wyborach wygrała perfidna propaganda, a nie merytoryczny plan poprawy życia mieszkańców. Wreszcie Pani była posłanka Beata Rusinowska trzęsie się ze złości, że nie udało jej się po raz kolejny na dłużej zagrzać stołka i załatwić ciepłych posadek dla kumpli na Wiejskiej. I na sam koniec Władza Miasta trzęsie się ze śmiechu, że tak skutecznie propagandą udało im się omamić Żyrardowian, że wygrali i jeszcze udało się odbić radę miasta i maja już spokój, dalej można kręcić wałki.
Tyle chodzi o trzęsienie. Jak tak dalej pójdzie to dostaniemy nagrodę Guinessaa za najbardziej trzęsące się miasto. :)
Pozdrawiam. Wszystkich trzęsących się.

PS: Zapomniałem dodać jeszcze jednej grupy, która się trzęsie, tych co trzęsą się z bezradności za każdym razem, gdy ktoś raczy skrytykować ich ukochaną władzę, albo rozpocznie trudną debatę o jej błędach.

Użytkownik Kadmos edytował ten post 27 listopad 2011 - 10:03

#230 Łukanyo

mgr Blokers

• Użytkownik
  • 1208 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 10:36

W takim razie cały kraj sie trzęsie...
Jezus nie może zostać królem Polski, ponieważ osoba skazana prawomocnym wyrokiem nie może pełnić funkcji publicznej.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Chip do wolnossącego dający kupę koni, magnetyzery przyspieszające samochód, załóż sobie jeszcze duże koła z tylu i mało z przodu, będziesz miał zawsze z górki.

#231 eltom

Doświadczony

• Użytkownik
  • 768 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 10:47

A epicenrtum tego trzęsienia jest w Żyrardowie :D
Dołączona grafika

"Nigdy się z wami nie zgodzę. Ja jestem z innej gliny." - A. Wilk - prezydent Żyrardowa

#232 asertywna

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 11:22

Cóż, co do wspomnianego "trzęsienia", to zapewne w ubiegły poniedziałek, NASZA WŁADZA KOCHANA (i satelita w SM) zatrzęsła się ze złości, bo wreszcie ktoś skutecznie dał do zrozumienia, że BĘDZIE TEGO !!! W związku z tym zapewne również cały budynek magistratu zatrząsł się w posadach, a jak to zwykle bywa przy trzęsieniach, będą jeszcze następowały WSTRZĄSY WTÓRNE, czego życzę z całgo serca NASZEJ WŁADZY KOCHANEJ :223:

#233 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8085 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 12:33

Wyświetl postUżytkownik Kadmos dnia 27 listopad 2011 - 09:49 napisał

A ja bym polemizował uważam, że właśnie cały Żyrardów się trzęsie, ale z rożnych powodów.

Oświadczam, że się nie trzęsę z żadnego powodu. Twoje twierdzenie, że cały Żyrardów się trzęsie jest więc błędne. Niezależnie od tego ile razy klikniesz w klawisze pisząc następny post na ten temat.
Dołączona grafika

#234 PiteRroN

.,¸_¸,.Dzień Konia.,¸_¸,.

• Moderator
  • 2420 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 12:59

Ja też nie słyszałem o epidemii Parkinsona w okolicy... hmmm

#235 Kadmos

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 13:23

Wyświetl postUżytkownik CAM-VID dnia 27 listopad 2011 - 12:33 napisał

Oświadczam, że się nie trzęsę z żadnego powodu. Twoje twierdzenie, że cały Żyrardów się trzęsie jest więc błędne. Niezależnie od tego ile razy klikniesz w klawisze pisząc następny post na ten temat.

No to z taką tezą, że nie ważne argumenty i tak moja racja jest najmojsza, nie wygram i każda dyskusja jest zbędna, nad czym ubolewam. A już miałem napisać kolejne grupy, które się trzęsą w Żyrardowie, może byś się jednak w jakiejś znalazł. Tak więc zgodnie z życzeniem już przestaje klikać w klawisze żeby cię nie denerwować więcej, przechodzę na ekran dotykowy w komórce.

#236 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8085 postów

Napisano 27 listopad 2011 - 14:01

Wyświetl postUżytkownik PiteRroN dnia 27 listopad 2011 - 12:59 napisał

Ja też nie słyszałem o epidemii Parkinsona w okolicy... hmmm

Widocznie ktoś słyszy lepiej lub ma nadzieję na wystąpienie takiej epidemii i występuje przed szereg.

Wyświetl postUżytkownik Kadmos dnia 27 listopad 2011 - 13:23 napisał

No to z taką tezą, że nie ważne argumenty i tak moja racja jest najmojsza, nie wygram i każda dyskusja jest zbędna, nad czym ubolewam
Nie trzeba stawiać fałszywej tezy wtedy dyskusja może się toczyć

Wyświetl postUżytkownik Kadmos dnia 27 listopad 2011 - 13:23 napisał

przechodzę na ekran dotykowy w komórce.

Bogatemu wolno :)
Dołączona grafika

#237 Kadmos

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 09:06

Wyświetl postUżytkownik CAM-VID dnia 27 listopad 2011 - 14:01 napisał

Widocznie ktoś słyszy lepiej lub ma nadzieję na wystąpienie takiej epidemii i występuje przed szereg.

Nie wiedziałem, że Parkinson jest chorobą zakaźną, ale może nie słyszałem o jakichś nowych odkryciach w medycynie. A jeśli chodzi o epidemie to w naszym mieście już jedna panuje i tylko wybory mogą ją zneutralizować, szkoda tylko że wielu lekarzy nie interesuje się na tyle aby to dostrzec i głosuje według sloganów i propagandy.

Nie trzeba stawiać fałszywej tezy wtedy dyskusja może się toczyć

Czyli według ciebie teza, że w naszym mieście wszyscy z jakiegoś powodu się trzęsą jest z gruntu fałszywa bo prawdziwe jest, że ty się z żadnego powodu nie trzęsiesz. Jeżeli potwierdziłeś swoją tezę głęboką analizą faktów z doświadczeniem empirycznym i wyszło ci potwierdzenie tej tezy, to jestem gotów przyznać ci rację i przeprosić za moje bezczelne próby wmówienia ci nieprawdy. Co więcej jestem gotów odbyć jakąś pokutę za kalanie twojego imienia tezą że się trzęsiesz, taki mam gest. :blush: Jeszcze tylko proszę cię o tą twoją technikę, którą opanowałeś i pozwala ci nie trząść się nawet na mrozie z zimna, bardzo by mi się przydała i myślę że nie tylko mi, ba nawet mógłbyś ją opatentować i na tym zarobić. :mdr:

Bogatemu wolno :)

Kurcze, mógłbyś bardziej się wysilić w odpowiedziach. Wydaje mi się, że telefon za 1 zł z abonamentu nie jest wyznacznikiem bogactwa, chyba że dla ciebie. Gdybym był bogaty, tak jak piszesz, to pewnie tak bardzo nie zależało by mi na przyszłości tego miasta, bo by moja tak bardzo od niej nie zależała.
Pozdrawiam wszystkich nietrzęsących się.

Użytkownik Kadmos edytował ten post 28 listopad 2011 - 09:12

#238 CAM-VID

Guru

• Administrator
  • 8085 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 09:47

Proponuję skupić się na temacie a nie oddawac się pustej twórczości.
Dołączona grafika

#239 Kadmos

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 28 listopad 2011 - 10:04

Wyświetl postUżytkownik CAM-VID dnia 28 listopad 2011 - 09:47 napisał

Proponuję skupić się na temacie a nie oddawac się pustej twórczości.

Tu przyznam ci rację :mdr: Koniec offtopa, ale nie nazwałbym tego pustą twórczością mi pisanie dało trochę radości z rana i odpisywanie ci pobudziło moją kreatywną część mózgu, z rana mam z nią problem, więc wielkie dzięki. :coffeenews: To już konie, i nie będzie już nic. Pozdrawiam

#240 asertywna

Żółtodziób

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 30 marzec 2012 - 21:31

Dla śledzących temat i nie tylko - spieszę z informacją, że pomimo bardzo usilnych i intensywnych starań WŁADZY w magistracie, a także szerokiego grona "przyjaciół" ...i tak dalej i tak dalej ...niestety, nie udało się ( oj, jak mi szalenie przykro )... Zapewne wszystkich "życzliwych" i "zainteresowanych" żółć zaleje, ale... po raz kolejny i wreszcie OSTATECZNY - okazało się, że JEDNAK SPRAWIEDLIWOŚCI STAŁO SIĘ ZADOŚĆ !!!

Z serdecznymi pozdrowieniami, a dla NIEKTÓRYCH bez
asertywna