Użytkownik eltom dnia 23 listopad 2011 - 09:53 napisał
Witaj na Zyrardow24h.pl - Internetowe Forum Mieszkańców Żyrardowa
![]() |
Ponad 1500 stałych użytkowników, blisko 3500 odwiedzin dziennie… i ponad 300.000 odwiedzin w miesiącu ! Pytasz czy czytają nas częściej niż lokalne gazety? Przekonaj się… Korzystanie z forum i rejestracja są bezpłatne, a dodatkowo uzyskujesz dostęp do innych tematycznych działów, możesz brać udział w licznych dyskusjach, poznasz nowych i ciekawych ludzi… Dołącz do nas! Zaloguj się... |
Czy komendant SM stracił pracę..?
#223 Gość_turboneta
Napisano 26 listopad 2011 - 01:23
Użytkownik kalolek dnia 26 listopad 2011 - 01:08 napisał
Muszę się w takim razie bardziej wyczulić na te trzęsienia, bo do mnie jeszcze nie doszły...
Myślę też, że słowa "cały Żyrardów" są delikatną przesadą.
Napisano 26 listopad 2011 - 18:49
Użytkownik Zbyszek dnia 26 listopad 2011 - 17:14 napisał
Tak...a "dzieci" nieustannie są karcone "na zapas"...pedagogicznie, na wszelki wypadek
Użytkownik asertywna edytował ten post 26 listopad 2011 - 20:35
Napisano 27 listopad 2011 - 00:35
Użytkownik kalolek dnia 26 listopad 2011 - 20:21 napisał
Poprawiłem
Może teraz uda ci się dostrzec analogię.
To teraz ja
Mimo poprawki także nie uważam aby "cały Żyrardów" się trząsł. Ja się nie trzęsę i kilkaset osób tu mieszkających również się nie trzęsie. Może więc lepsze byłoby stwierdzenie, że "duża część mieszkańców Żyrardowa" się trzęsie. Nie wrzucaj mnie proszę do worka trzęsących się.

I na kolanach o przebaczenie prosić do Częstochowy się udał
Napisano 27 listopad 2011 - 09:49
Użytkownik CAM-VID dnia 27 listopad 2011 - 00:35 napisał
A ja bym polemizował uważam, że właśnie cały Żyrardów się trzęsie, ale z rożnych powodów. Część mieszkańców trzęsie się z zimna, z uwagi na zły stan niektórych budynków komunalnych? Duża Część mieszkańców trzęsie się z nerwów gdy czekają na stacji PKP na spóźniony pociąg bo nie znaleźli pracy w mieście? Kolejna część mieszkańców trzęsie się z rozpaczy bo nie mają przyszłości w tym mieście i nie mogą nigdzie też stąd wyjechać? Jeszcze inna część trzęsie się ze strachu bo boją się o swoje stanowisko pracy w UM i jego spółkach bo kaprys Pana Prezydenta może im je odebrać? Następna część trzęsie się ze wstydu, tu szczególnie pozdrawiam Radnych, gdy muszą bić pokłony i całować buty Panu Prezydentowi i reszcie GTW, bo ich karząca ręka jest surowa. Z kolei też duża część trzęsie się z niedowierzania, że po raz kolejny raz w wyborach wygrała perfidna propaganda, a nie merytoryczny plan poprawy życia mieszkańców. Wreszcie Pani była posłanka Beata Rusinowska trzęsie się ze złości, że nie udało jej się po raz kolejny na dłużej zagrzać stołka i załatwić ciepłych posadek dla kumpli na Wiejskiej. I na sam koniec Władza Miasta trzęsie się ze śmiechu, że tak skutecznie propagandą udało im się omamić Żyrardowian, że wygrali i jeszcze udało się odbić radę miasta i maja już spokój, dalej można kręcić wałki.
Tyle chodzi o trzęsienie. Jak tak dalej pójdzie to dostaniemy nagrodę Guinessaa za najbardziej trzęsące się miasto.
Pozdrawiam. Wszystkich trzęsących się.
PS: Zapomniałem dodać jeszcze jednej grupy, która się trzęsie, tych co trzęsą się z bezradności za każdym razem, gdy ktoś raczy skrytykować ich ukochaną władzę, albo rozpocznie trudną debatę o jej błędach.
Użytkownik Kadmos edytował ten post 27 listopad 2011 - 10:03
Napisano 27 listopad 2011 - 10:36
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Chip do wolnossącego dający kupę koni, magnetyzery przyspieszające samochód, załóż sobie jeszcze duże koła z tylu i mało z przodu, będziesz miał zawsze z górki.
Napisano 27 listopad 2011 - 11:22
Napisano 27 listopad 2011 - 12:33
Użytkownik Kadmos dnia 27 listopad 2011 - 09:49 napisał
Oświadczam, że się nie trzęsę z żadnego powodu. Twoje twierdzenie, że cały Żyrardów się trzęsie jest więc błędne. Niezależnie od tego ile razy klikniesz w klawisze pisząc następny post na ten temat.

Napisano 27 listopad 2011 - 12:59
Napisano 27 listopad 2011 - 13:23
Użytkownik CAM-VID dnia 27 listopad 2011 - 12:33 napisał
No to z taką tezą, że nie ważne argumenty i tak moja racja jest najmojsza, nie wygram i każda dyskusja jest zbędna, nad czym ubolewam. A już miałem napisać kolejne grupy, które się trzęsą w Żyrardowie, może byś się jednak w jakiejś znalazł. Tak więc zgodnie z życzeniem już przestaje klikać w klawisze żeby cię nie denerwować więcej, przechodzę na ekran dotykowy w komórce.
Napisano 27 listopad 2011 - 14:01
Użytkownik PiteRroN dnia 27 listopad 2011 - 12:59 napisał
Widocznie ktoś słyszy lepiej lub ma nadzieję na wystąpienie takiej epidemii i występuje przed szereg.
Użytkownik Kadmos dnia 27 listopad 2011 - 13:23 napisał
Użytkownik Kadmos dnia 27 listopad 2011 - 13:23 napisał
Bogatemu wolno

Napisano 28 listopad 2011 - 09:06
Użytkownik CAM-VID dnia 27 listopad 2011 - 14:01 napisał
Nie wiedziałem, że Parkinson jest chorobą zakaźną, ale może nie słyszałem o jakichś nowych odkryciach w medycynie. A jeśli chodzi o epidemie to w naszym mieście już jedna panuje i tylko wybory mogą ją zneutralizować, szkoda tylko że wielu lekarzy nie interesuje się na tyle aby to dostrzec i głosuje według sloganów i propagandy.
Czyli według ciebie teza, że w naszym mieście wszyscy z jakiegoś powodu się trzęsą jest z gruntu fałszywa bo prawdziwe jest, że ty się z żadnego powodu nie trzęsiesz. Jeżeli potwierdziłeś swoją tezę głęboką analizą faktów z doświadczeniem empirycznym i wyszło ci potwierdzenie tej tezy, to jestem gotów przyznać ci rację i przeprosić za moje bezczelne próby wmówienia ci nieprawdy. Co więcej jestem gotów odbyć jakąś pokutę za kalanie twojego imienia tezą że się trzęsiesz, taki mam gest.
Kurcze, mógłbyś bardziej się wysilić w odpowiedziach. Wydaje mi się, że telefon za 1 zł z abonamentu nie jest wyznacznikiem bogactwa, chyba że dla ciebie. Gdybym był bogaty, tak jak piszesz, to pewnie tak bardzo nie zależało by mi na przyszłości tego miasta, bo by moja tak bardzo od niej nie zależała.
Pozdrawiam wszystkich nietrzęsących się.
Użytkownik Kadmos edytował ten post 28 listopad 2011 - 09:12
Napisano 28 listopad 2011 - 10:04
Użytkownik CAM-VID dnia 28 listopad 2011 - 09:47 napisał
Tu przyznam ci rację
Napisano 30 marzec 2012 - 21:31
Z serdecznymi pozdrowieniami, a dla NIEKTÓRYCH bez
asertywna